Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Έσχατη λύση ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ λέει ο ευρωπαΐος επίτροπος περιβάλλοντος – Εμείς τί κάνουμε στην Κερατέα;



Τελικά σε αυτή τη χώρα όσο διαβάζεις τόσο απορείς και όσο ενημερώνεσαι τόσο περισσότερο εκπλήσσεσαι με αποφάσεις των πολικών και των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Οι αναταραχές και το κυνηγητό στην Κερατέα, ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ κρατά μήνες. Το κόστος ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται καθημερινά σε πόλεμο και τους κατοίκους να υπερασπίζονται – με αξιοσημείωτο σθένος – την περιοχή τους.
Το που απορούμε όμως, δεν είναι ακριβώς το γιατί γίνονται όλα....
αυτά. Η απορία μας έρχεται όταν διαβάζουμε δηλώσεις των ανθρώπων οι οποίοι καθορίζουν πλέον την τύχη της Ελλάδας: οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Γιάνες Ποτότσνικ χαρακτήρισε ως έσχατη λύση την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων!
Όπως ανέφερε «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει και πέρα από αυτή την επιλογή διαχείρισης αποβλήτων, να ξεφύγει από τους ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ και να φτάσει σε πιο σύγχρονες μεθόδους που βασίζονται στην ανάκτηση και την ανακύκλωση».
Με άλλα λόγια οι άνθρωποι που βγάζουν και επιβάλλουν τις κοινοτικές οδηγίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μας λένε ότι η δημιουργία ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ είναι τελευταία επιλογή, ίσως και ξεπερασμένη.
Εκεί που απορούμε εμείς είναι στο αν έχουμε εξαντλήσει όλες τις άλλες εναλλακτικές μεθόδους, τις έχουμε απορρίψει και έχουμε οδηγηθεί αναγκαστικά στις έσχατες λύσεις.
Σύμφωνα με τον Επίτροπο, «η πρόληψη των απορριμμάτων είναι η πιο επιθυμητή λύση, μετά έρχεται η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση και άλλοι τρόποι ανάκτησης, και σε ενεργειακό επίπεδο, με τελευταία και έσχατη λύση την Υγειονομική ταφή (ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ)».
Δυνατότητα να αποκλίνει μια χώρα από αυτή τη σειρά υπάρχει, όπως λέει ο επίτροπος, αλλά τα κράτη θα πρέπει να το αιτιολογούν με βάσιμους όρους, ενώ σε περίπτωση που είναι αναπόφευκτη η δημιουργία νέων χώρων υγειονομικής ταφής, θα πρέπει να τηρούνται οι υγειονομικές προδιαγραφές για την ταφή των απορριμμάτων, με βάση την αντίστοιχη οδηγία.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για να συζητήσει το θέμα με τους αρμόδιους φορείς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

1. H ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ-ΚΕΡΑΤΕΑ-ΚΟΡΩΠΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ. ΟΤΑΝ ΠΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟ ΣΤΡΕΜΑ ΕΙΧΕ 5.000-10.000 ΕΥΡΩ, ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ 500.000.

2.ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ.

3.ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΩΝ ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΝΙΓΕΙ Η ΜΠΟΧΑ?

4.ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΕ Ο Λ Α!!!! ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΟ-ΜΠΟΜΠΟΛΕΟΥΣ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.

5.ΛΙΓΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ

6.ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΕ ΞΑΝΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΧΥΤΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ.

7.ΤΡΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ.

8.ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΒΑΡΔΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΜΠΟΛΑΣ (ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΑΝΕ).

ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ? ΤΟΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ? ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΕΟ......

Ανώνυμος είπε...

Πολύ-πολύ σωστός!!!! Έτσι είναι δυστυχώς. Για μία ακόμη φορά τα σκουλίκια που μας κυβερνάνε ξεπουλάνε την Ελλάδα και τους Έλληνες σε ξένα συμφέροντα!!!Στους Ηερμανούς στην προκειμένη περίπτωση, αφού το αεροδρόμιο τους ανήκει και θέλουν να επεκταθούν!!!