Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δύσκολα τα πράγματα για τον θρόνο του Θεόφιλου στα Ιεροσόλυμα μετά τις πωλήσεις εκτάσεων του Πατριαρχείου στους Εβραίους



Πολύ γρήγορα έφτασε η είδηση, σε όλο το Aραβικό ποίμνιο και στην Ιερουσαλήμ αλλά και στην Ιορδανία για τα τελευταία γεγονότα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεοφίλου στην Ναζαρέτ, που με την βοήθεια Iσραηλινής αστυνομίας, προσπάθησε να διαλύσει το αγριεμένο πλήθος. Ο θυμός και η οργή εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον Αραβικό ορθόδοξο κόσμο της Ιερουσαλήμ αλλά και της Ιορδανίας. Ο κ. Θεόφιλος πλέον επισκέπτεται αθόρυβα την..... Ιορδανία την Ραμάλλα την Ναζαρέτ και το Μπειτσαχούρ γιατι όπως του έχουν δηλώσει είναι ανεπιθύμητος στο ποίμνιο. 
Το σημαντικότερο γεγονός που εξαγρίωσε περισσότερο τα πράγματα ήταν η πρόσληψη Ισραηλινών σωματοφυλάκων (bodyguard) για την προστασία του Θεοφίλου σε μία περίοδο που το Πατριαρχείο αργεί να πληρώσει τους μισθούς των Ιερέων μέχρι και δύο μήνες.
Ήδη από εχθές Άραβες Όρθόδοξοι από την Ιορδανία την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ ετοιμάζονται να διαδηλώσουν κατά του Θεοφίλου εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας. Άραβας υποστηρικτής του πατριαρχείου δήλωσε και είπε << δυστυχώς εκδιώξαμε τον πατέρα μας τον Ειρηναίο και βάλαμε στο θρόνο ένα Πατριό>>. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ελληνική Κυβέρνηση κρατούν σιγή ιχθύος. ¨Ηδη πολλοί από τους Συνοδικούς Αρχιερείς έχουν απομακρυνθεί από το περιβάλλον του κ. Θεοφίλου και πολλοί χαμηλόβαθμοι κληρικοί και ιδιαίτερα οι αραβόφωνες κληρικοί. Αραβόφωνες κληρικοί δηλώνουν ότι το Πατριαρχείο πρώτη φορά βρίσκετε σε αυτή την παρακμή.
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_4519.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΟΜΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ,Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΗ !!!

Αγγελική είπε...

Αφού τιμώρησε τον Ειρηναίο και τον φυλάκισε, αυτός δεν θα πλήρωνε;
Υπάρχει και η θεία δίκη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ - Επίσημο ιστολόγιο Ο.Ε.Α. Αληθή Γεωστρατηγική & Αστροστρατηγική Ανέστην αποφανούμενος, α γιγνώσκω περί τούτων, αισχρόν νομίσας, ει την ιδίαν του βίου τάξιν διαφυλάττων, περιόψομαι την πόλιν ανάξια ψηφισαμένην αυτής(Ισοκράτης, Αρχίδαμος) «ΣΆΜΑ ΤΈΕ ΣΕΕΜΩΝ ΑΠΊΞΕΕΙ ΕΣ ΣΥΜΩΝ ΠΛΆΝΗΤΑ ΟΛΈΞΩΜΕΝ ΟΛΕΤΈΕΡΑΣ ΣΙΝΑΣ ΔΙΑΣΤΡΙΚΟΥΣ ΤΕ ΔΑΪΝΟΥΣ ΕΞΑΣΤΡΙΣΘΈΝΤΑΣ ΕΞ ΑΣΤΕΡΩΝ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΞΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΙΝΩΝ ΥΦ’ ΕΕΓΈΤΑΝ ΣΙΩΝ – ΣΈΝΤΙΟΥ». (Ανδρομέδιοι Διαστημικοί Έλληνες & Κυβερνητικοί Δικαστές - Τροχιάς πλανήτου Κρόνου) είπε...
ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ - Επίσημο ιστολόγιο Ο.Ε.Α.
Αληθή Γεωστρατηγική & Αστροστρατηγική
Ανέστην αποφανούμενος, α γιγνώσκω περί τούτων, αισχρόν νομίσας, ει την ιδίαν του βίου τάξιν διαφυλάττων, περιόψομαι την πόλιν ανάξια ψηφισαμένην αυτής(Ισοκράτης, Αρχίδαμος) «ΣΆΜΑ ΤΈΕ ΣΕΕΜΩΝ ΑΠΊΞΕΕΙ ΕΣ ΣΥΜΩΝ ΠΛΆΝΗΤΑ ΟΛΈΞΩΜΕΝ ΟΛΕΤΈΕΡΑΣ ΣΙΝΑΣ ΔΙΑΣΤΡΙΚΟΥΣ ΤΕ ΔΑΪΝΟΥΣ ΕΞΑΣΤΡΙΣΘΈΝΤΑΣ ΕΞ ΑΣΤΕΡΩΝ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΞΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΙΝΩΝ ΥΦ’ ΕΕΓΈΤΑΝ ΣΙΩΝ – ΣΈΝΤΙΟΥ». (Ανδρομέδιοι Διαστημικοί Έλληνες & Κυβερνητικοί Δικαστές - Τροχιάς πλανήτου Κρόνου)

Ανώνυμος είπε...

ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΟΝ ΒΑΒΥΛΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ . ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΚΕΙ. ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ....ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ!!!