Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ες Έδαφος Φέρειν - Στα χαλάσματα της Αρχαίας Κρηστωνίας..



Ορισμένες περιοχές του αρχαίου ελληνικού χώρου καλύπτονται με ένα ανεξήγητο μυστηριώδες πέπλο.
Πολλές φορές ο άνθρωπος, δημιουργεί ιστορίες και θρύλους για να εξηγήσει το απόκρυφο, το ακατανόητο.

Πίσω όμως από κάθε μυστήριο υπάρχει ένα γεγονός, που ίσως, να πραγματοποιήθηκε, να διαδραματίσθηκε, σε άγνωστο ιστορικό χρόνο και.... ο άνθρωπος το μετέδωσε από γενιά σε γενιά με τη μορφή ενός μύθου.
Έτσι μένουν στη μνήμη των ανθρώπων πολλά γεγονότα που ειδάλλως θα είχανε λησμονηθεί.

Μια από τις περιοχές αυτές είναι ο μικρός γεωγραφικός χώρος των πηγών και των παραποτάμων του Γαλλικού ποταμού, στην Κεντρική Μακεδονία.

Είναι η ιερή γη της αρχαίας Κρηστωνίας.
Ένα ελάχιστο μέρος πέρα από τα μουσεία και τις όποιες συλλογές παρουσιάζουμε στο βίντεο που ακολουθεί.

http://visaltis.blogspot.com/2011/03/blog-post_2670.html

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΝΕΤΕ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΜΗΝ ΧΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΕ. ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΣ ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙ. ΡΩΜΑΙΟΙ ΜΕ ΚΛΟΠΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Η ΠΡΩΤΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΒΤΖΑΝΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΡΩΜΑΙΚΟ ΕΠΕΙΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΙΑ ΠΙΣΤΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ 1204 ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΤΟ 1453 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ 1821 ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΑΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίο και σύγχρονο παρελθόν είναι η ιστορία μας!! Όλα αυτά είναι η Ελλάδα!! Δεν κόβουμε καμία από τις ρίζες της. Χωρίς όλες τις ρίζες του το δέντρο θα πέσει!!! Αυτά τα γράφω για να προλάβω πάλι κάποιες αψιμαχίες ανάμεσα σε αρχαιόθρησκους και Χριστιανούς!! Σταματήστε να φαγώνεστε. Η πατρίδα χρειάζεται όλα τα παιδιά της εννωμένα σαν μια γροθιά. Όποιος σπέρνει την διχόνια ας πάει από κει που ήρθε!!! Το έθνος πάνω απ'όλα. Χωρίς ελεύθερη πατρίδα δεν θα μπορεί κανείς να έχει και την πίστη που θέλει. Ο κατακτητής θα επιβάλλει την δική του. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Μη πέφτετε σε παγίδες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου, οι Ελληνες ηταν και ειναι υπερ της ανεξιθρησκειας και γιαυτο δεν καταλαβαν το φιδι που μεγαλωναν στον κορφο τους.Τωρα ομως ξερουμε την μορφη του Θηριου ....ειναι ο ιουδαιοχριστιανισμος.

Unknown είπε...

Μεγαλη κουβεντα ανοιγεις φιλε ο ΑΙΑΣ ειναι σωστος θα πρεπει να τονιστει περισσοτερο η εποχη του βυζαντιου βεβαια διοτι τοτε εγιναν τα μεγαλυτερα εγκληματα και ο διωγμος σε σημειο αφανισμου οτιδηποτε Ελληνικου ελεο εκκλησιας βεββαιως ακομα και σημερα μιλουν για αρχαιες πλανες και αφοριζουν τους Ελληνες την κυριακη της χαζοδοξιας

Ανώνυμος είπε...

Ἐς κεφαλὴν φέρειν ἀντίχριστοι ἀνθέλληνες. Ὁ Χριστὸς ἔβαλε τὴν ὑπογραφή του γιά την ἐλευθερία τῆς Ἑλλάδος. Ὁ Κολοκοτρώνης τὸ κατάλαβε,ἐσεῖς ποῦ βόσκετε;

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα......
http://www.youtube.com/watch?v=tZdaf3NA5YU

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ πως τα εγκλήματά του Βυζαντίου εναντίον των Ελλήνων και του Ελληνικού πολιτισμού, ήταν πολλά και δεν πρέπει ποτέ να τα ξεχάσουμε. Δεν μας συμφέρει όμως να χάσουμε την ""Ελληνικότητα"" του Βυζαντίου. Μιλάω μόνο από εθνικής πλευράς και εθνικού συμφέροντος!!! Από θρησκευτικής πλευράς θα ήθελα να το πετάξω από τα βιβλία και την ιστορία μας. Σκεφτήτε όμως;; μας συμφέρει;;; Μήπως έτσι χάνουμε εδάφη;;; Μη πέφτουμε λοιπόν σε παγίδες. Ότι μεγαλώνει την Ελλάδα μας καλό είναι!!!!

Ανώνυμος είπε...

H Pisti stin Patrida to E8nos kai tin 8riskia 8a kratisi tin Ellada enomeni stous diskolous kairous pou exoume brosta.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.