Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Έκοψαν τα Θρησκευτικά ! ! !



Με μεγάλη μας θλίψη διαβάσαμε τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για το νέο Λύκειο. Για ποιο λόγο εξοβελίζεται το μάθημα των Θρησκευτικών από την Β΄ και την Γ΄ Λυκείου; Στην Β΄ Λυκείου γίνεται από δίωρο μονόωρο (το μοναδικό!) και στην Γ΄ Λυκείου γίνεται επιλεγόμενο μαζί με τα μαθήματα εμβάθυνσης όπως τα αποκάλεσαν και τα οποία είναι φυσικό να επιλέγονται από τους υποψηφίους αφού έχουν τον χαρακτήρα ενισχυτικής διδασκαλίας στα μαθήματα που θα εξεταστούν πανελλαδικά. Έτσι ουσιαστικά καταργείται το.....
μάθημα των Θρησκευτικών στην Γ΄ Λυκείου αφού οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι μαθητές θα προτιμήσουν τα μαθήματα εμβάθυνσης για να γλυτώσουν ώρες από τα φροντιστήρια.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Λυκείου θα αποχωρούν απο το σχολείο και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας στο εφτάωρο δηλαδή περίπου στις 2:10 το μεσημέρι. 5 μέρες από 7 ώρες ημερησίως μας κάνει 35 ώρες την εβδομάδα.
Στην Β΄ τάξη του Λυκείου χωρίς να συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος οι ώρες διδασκαλίας από 35 που θα μπορούσαν να είναι γίνονται 33. Δεν θα μπορούσε πολύ απλά να γίνουν οι ώρες 35 και να ξαναπάρει το μάθημα των Θρησκευτικών την ώρα που του έκλεψαν; Για ποιό λόγο οι μαθητές να μην τελειώνουν όλοι μαζί στο εφτάωρο την ίδια στιγμή που στα Δημοτικά σχολεία φέτος σχολούν όλα τα παιδιά στις 2 το μεσημέρι;
Στην Α΄ τάξη του Λυκείου εκεί που τα πράγματα είναι κάπως ποιο χαλαρά, θα έπρεπε να υπάρχουν στο πρόγραμμα και κάποιες άλλου είδους δραστηριότητες όπως καλλιτεχνικά, περιβαλλοντική αγωγή, αγωγή υγείας και σταδιοδρομίας, θεατρική αγωγή, κινηματογράφος γιατί οι μαθητές δεν πιέζονται τόσο για τις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και επειδή υπάρχει στο πρόγραμμα το περιθώριο οι 32 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας που προτείνονται να γίνουν 35. Όλα τα σχολεία σήμερα έχουν σοβαρό πρόβλημα διοργάνωσης των γιορτών αλλά και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων γιατί γίνονται σε βάρος των μαθημάτων. Γιατί όλες αυτές οι δραστηριότητες που σήμερα γίνονται στο «πόδι» να μην γίνονται σωστά και οργανωμένα μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα;
Ρωτήσατε άραγε εκεί στο Υπουργείο τα παιδιά που τελειώνουν τα μαθήματά τους στις 1:25 και μετακινούνται με ευθύνη του Υπουργείου με Λεωφορεία τι κάνουν στο σχολείο μέχρι να τελειώσουν τα μαθήματά τους οι υπόλοιποι και να πάρουν το λεωφορείο στις 2:15; Περιφέρονται στις τάξεις και στους διαδρόμους προκαλώντας αρκετές φορές αναστάτωση στις τάξεις που κάνουν μάθημα, ενώ δεν είναι σπάνιες οι φορές που παρακαλάνε τους καθηγητές άλλων τμημάτων να τους δεχτούν σε κάποιο άλλο τμήμα γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν περιμένοντας το λεωφορείο.
Με εκτίμηση
Μπεϊνάς Ιωάννης
Θεολόγος εκπαιδευτικός
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/blog-post_3366.html

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η θρησκεία είναι ένας από τους συνδετικούς κρίκους των Ελλήνων. Όπως η ιστορία και η γλώσσα. Την ιστορία την διαστρέβλωσαν, την γλώσσα την κακοποίησαν τώρα χτυπάνε την θρησκεία. Κάποιοι ανόητοι βέβαια θα πουν πως χτυπάνε την Ορθοδοξία, τον Χριστό κλπ. Όχι, δεν χτυπάνε γι'αυτό τον λόγο την θρησκεία, αλλά επειδή η θρησκεία αποτελεί κρίκο της εθνικής μας συνοχής. Μη ξεχνάμε τα σκίτσα του Μωάμεθ, την μαντήλα και τόσα άλλα. Χτυπάνε ΟΛΕΣ τις θρησκείες, για να φέρουν την δική τους. Εν πάση περιπτώση η θρησκεία με ενδιαφέρει μόνο για εθνικούς λόγους. Αν στην θέση της θρησκείας έβαζαν Ελληνική γραμματεία (Αριστοτέλη, Σωκράτη, Πλάτων, Ηράκλειτο κλπ) να ξεστραβωθούν τα παιδιά μας δεν θα με ενοχλούσε, θα χαιρόμουν κιόλας. Για εθνικούς όμως λόγους, να αφήσουν την θρησκεία ήσυχη και να σταματήσουν να αποδομούν το έθνος!!! Θα μας αναγκάσουν να γυρίσουμε στο κρυφό σχολειό.(αν δεν υπήρχε όπως κάποιοι λένε, ας το κάνουμε τώρα πραγματικότητα) Να μαθαίνουμε στα παιδιά μας μόνοι μας την σωστή ιστορία μας.

Ανώνυμος είπε...

Εμ, στην λέσχη Βilderberg δεν συχνάζει κι η πατσαβούρα ???

Χ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΧΝΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ,ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΚΥΛΑ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

εσεις δεν τους ψηφισατε???μονοι τους εγιναν κυβερνηση?????

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ; ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΠΑΓΚΛΆΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία δεν στέκετε στο ύψος της, αν βέβαια το έκανε ποτέ. Αφήνει τον λαό (όχι ποίμνιο, δεν συμφωνώ) στην τύχη του. Αλλά όλοι πια ξέρουμε πως για να ανεβείς την ιεραρχία πρέπει να μάθεις τα Αραμαϊκά και να γίνεις Μασώνος. Δηλαδή να προσκυνήσεις και άνθρωποι που προσκυνάνε δεν είναι Έλληνες. Μη περιμένετε βοήθεια από την εκκλησία. Όλοι είναι προσκυνημένοι (Ιερώνυμος) εκτός κάποιων φωτεινών εξαιρέσεων (Άνθιμος)

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκαναν! Είδαμε και τα χαΐρια της θρησκείας και της εκκλησίας! Πού είναι η εκκλησία τώρα που τόσος κόσμος δεν έχει στην κυριολεξία να φάει κι ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι του να κοιμηθεί; Κάτι συσσίτια της κακιάς ώρας μόνο, κι αυτό για τα μάτια του κόσμου. Τη στιγμή που η εκκλησία διαθέτει εκατομμύρια σε κινητή και ακίνητη περιουσία. Και πριν τρέξετε να με αποκαλέστε άθεη, να σας πω ότι άθεη δεν είμαι. Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη και πιστεύω στον Θεό, αλλά όχι στον Θεό που μας διδάσκει η Εκκλησία μας που, ενώ υποτίθεται ότι είναι ο Θεός της άνευ όρων Αγάπης, μας αγαπάει μόνο αν είμαστε καλά παιδιά, δηλαδή υπό όρους. Αυτός ο Θεός δεν είναι παρά κατασκεύασμα των ανθρώπων κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν τους.

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ!!!
Ο κ.κ.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ?
ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΓΕ Η ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ
ΦΤΩΧΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.
ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ Η ΟΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ Κ.Κ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ κ.κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΑΣ!!!"
ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ "ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΕΓΕ,ΤΑ ΦΩΝΑΖΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ".

Ανώνυμος είπε...

Σόρι, αλλά και επί Χριστόδουλου η Εκκλησία ουσιαστικά τα ίδια @@@@@ ήταν! Απλά τώρα ίσως είναι ακόμα χειρότερα. Στο πνεύμα της εποχής...

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε όλοι σας ρε πατέ καλά; Τι δουλεία έχει ο πολιτισμός και τα φωτά που έδωσε ο Ελληνισμός σε όλο το κόσμο με Θρησκεύτηκα; Και τι δουλεία έχει ο χριστιανισμός με τους αρχαίους Έλληνες που τόσο λαμπροί και περήφανοι ήταν που ακόμη και σήμερα μας κάνουν περήφανους!! Και τέλος στο σχολειό παίρνεις γνώσεις αν λυπούν οι «τραπεζίτες» παπάδες θέλουν θρησκεύτηκα έπρεπε να έχουμε θρησκεύτηκα και να έκαναν λόγο τουλάχιστον για κάποιες από τις υπόλοιπες θρησκείες ο κάθε ένας πρέπει να ακόλουθη ότι νομίζει εκείνος και όχι να τον κατευθύνουμε από μικρό παΐδι για Θεούς και δαίμονες.

Ανώνυμος είπε...

Αν και ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος και μισω το ΠΑΣΟΚ πιστευω οτι αυτη η αποφαση ειναι σωστη. Τα παιδια στο δημοτικο και ισως και στο γυμνασιο πρεπει να κανουν θρησκευτικα για να μαθουν την θρησκεια τους και να παρουν την παιδεια που πρεπει. Στη β' και γ' λυκειου τα παιδια πρεπει να επικεντρωθουν στο τι θελουν να κανουν στη ζωη τους. Τις βασεις που πρεπει να παρουν κανονικα τις εχουν παρει ηδη απο μικροι. Οποτε αυτη η αποφαση ειναι σε καλη κατευθυνση.

Ανώνυμος είπε...

εσείς που κατηγορείτε τους ιερείς να σκεφτειτε οτι ειναι αδικο να τους εντασσετε ολους στην ιδια κατηγορία και καλύτερα να ανασυγκροτησουμε τον δικο μας εαυτο αν θελουμε να λεγομαστε χριστιανοί ορθοδοξοι εξαλείφοντας τις δικες μας αμαρτιες κι οχι να γινομαστε χειροτεροι κατηγορώντας τον αλλο.τί θα πείτε στο Θεό στην κρίση;ο παππας ηταν ετσι κι ετσι κι ετσι;ας κανουμε πρωτα την αυτοκριτική μας και μετα ως ΜΗ αναμαρτητοι τω λίθω βαλέτω...

Ανώνυμος είπε...

Οι υψηλά ιστάμενοι ιερείς γίνονται αναγκαστικά Μασώνοι και μαθαίνουν τα Αραμαϊκα. Σε αυτούς δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Οι απλοί ιερείς εκτός από το οτι είναι Χριστιανοί, θεωρώ πως είναι καλοί άνθρωποι. Όσο για το οτι τους κρίνουμε, φυσικά και τους κρίνουμε. Υποτίθετε πως είναι άνθρωποι του θεού. Πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Κι όσο για την ώρα της κρίσης θα πω στον Θεό πως είμαι Έλληνας κι αν του αρέσει!!!

Ανώνυμος είπε...

ουξου ρε βλητο διαμαντοπουπου...που θα κοψεισ τα θρησκευτικα/ντροπη εσχοσ.

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

ΦΙΛΕ 8:24ΜΜ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ "Ο
ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ κ.κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ."
ΗΤΑΝ "Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΝΕΟΥΣ".
ΗΤΑΝ "Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ".
Ο κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ?
ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ 8:24 & 9:18 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.
ΑΦΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ: "ΤΟΝ ΘΕΟ,ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ"?

Ανώνυμος είπε...

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ!!!!!!!!
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΘΕΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ , ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΣΚΥΘΟΠΟΛΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ 9:04π.μ. ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.
ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕς ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 9:04π.μ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ KAI AΙΣΧΟΣ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 9:04π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Τα ραμολιμέντα, που με μαύρα ράσα κρύβουν ροζ στριγκάκια και ζαρτιέρες,ειναι οι νεκροθαφτες του Ελληνισμου.
http://www.sporeas.com/img6B.jpg
ΣΚΥΘΟΠΟΛΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ 1.31μ.μ. ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΧΥΔΑΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΙΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΡΑ.ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ.
ΣΚΥΘΟΠΟΛΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Μη φαγώνεστε με τις θρησκείες, έχουμε άλλα θέματα πιο σοβαρά. Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Εδώ καιγόμαστε κι εσείς κάνετε αέρα!! Άντε να ξυπνάμε σιγά-σιγά. Χριστιανοί και μη, έχει καμία σημασία;; Έλληνες ψάχνουμε μπας και ελευθερώσουμε την πατρίδα. Με τον σταυρό στο χέρι δεν πρόκειται να γίνει!!! Μόνο με αγώνα!!!!!!