Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η «Λίγκα του Βορρά» ζητάει χρήση όπλων κατά των παράνομων μεταναστών



Ο Umberto Bossi


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να δεχθεί ένα μέρος από τους πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στην  ιταλική Λαμπεντούζα.

Σε απάντηση της στάσης αυτής, δύο πολιτικοί του  ιταλικού κόμματος«Λίγκα του Βορρά» πρότειναν τη χρήση όπλων ως αποτρεπτικό μέσο για την ....εισβολή των παράνομων μεταναστών.

Ο Ιταλός αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Roberto Castelli, είπε στο ιταλικό δημόσιο ραδιόφωνο:
«Αυτό το πρόβλημα μπορεί να γιγαντωθεί και θέτουμε το εξής ερώτημα: Μήπως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα; Πιστεύω ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι σαν εκείνη  που αντιμετώπισε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία»


Ο Ιταλός πολιτικός είπε ότι πρόκειται για πρωτοφανές φαινόμενο και :
Χιλιάδες μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική έφθασαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα
με κάθε είδους πλεούμενο
«Υπάρχει κίνδυνος, να αντιμετωπίσουμε  την εισβολή ενός εκατομμυρίου ή δεκάδων εκατομμυρίων προσφύγων. Σε αυτό το σημείο πρέπει να θέσουμε ένα καίριο ζήτημα, του τι μπορούμε να κάνουμε. Προβληματίζομαι,  γιατί όλα τα ζητήματα, στη διεθνή σκηνή, όπως στο Ιράκ, στο Κοσσυφοπέδιο, στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη, λύνονται με την επιβολή των όπλων.»

Ακόμη και ο ευρωβουλευτής Francesco Speroni, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής για τη Δικαιοσύνη στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ρωτήθηκε για τη θέση του συναδέλφου του,  Roberto Castelli, είπε τα εξής:

«Πρέπει να δούμε αν  η χρησιμοποίηση των όπλων είναι απαραίτητη ή όχι. Βρισκόμαστε, μπροστά σε μια μεγάλη εισβολή μεταναστών στην Ιταλία, χωρίς άδεια, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να τους απωθήσουμε. Αν θεωρηθεί  απαραίτητο, τα όπλα είναι η έσχατη λύση. Με την ίδια λογική η ΕΕ  χρησιμοποιεί τα όπλα στη Λιβύη. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε μια τέτοια περίπτωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα και όχι σε μια διαφορετική»

Η «Λίγκα του Βορρά» εφιστά την προσοχή στην ακροδεξιά πτέρυγα. Ο Umberto Bossi, πρόεδρος του κόμματος, πριν από πολλά χρόνια πρότεινε να βυθίσουν τα πλοία με τους πρόσφυγες. Ακόμη και η στάση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Roberto Maroni της «Λίγκας του Βορρά» είναι εχθρική προς τους αλλοδαπούς. Παλαιότερα, μάλιστα, είχε δηλώσει:

«Πιστεύω στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα και να επιμείνουμε στην εφαρμογή της σκληρής πλευράς του νόμου».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιταλία, αντέδρασαν με αγανάκτηση στις δηλώσεις αυτές. Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της ιταλικής Γερουσίας, δήλωσε ότι η «Λίγκα του Βορρά» κάθε μέρα έρχεται και με μια νέα ρατσιστική έκφραση. Ο αρχηγός του κόμματος «Ιταλία των Αξιών» Antonio di Pietro, δήλωσε ότι οι πολιτικοί της «Λίγκας» το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν την «πολιτική αναπηρία τους» με το ζήτημα των λαθρομεταναστών.
--
“Lega Nord” kërkon përdorimin e armëve kundër refugjatëve që hyjnë ilegalisht në Itali
Δημοσίευση: GazetaTema, 16.4.2011.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ,ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.......ΕΩΣ ΠΟΤΕ....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.........

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιταλία μιλάμε για 5% - 10% Μετανάστες ενώ στην Ελλάδα μιλάμε για το 40% τι να πει κανείς στην Ιταλία θα κάνανε επανάσταση εδώ είμαστε μια πολυπολυτισμική χαβούζα!! Ένας τρύπιος κουβάς που μπάζει απο παντού!

Ανώνυμος είπε...

καλα να παθουμε...το χερακι μας φταιει που παει και τους βγαζει καθε φορα...ετοιμαστε τα κρεβατακια σας γιατι σε λιγο θα κοιμομαστε αγκαλια με πακιστανους ινδους και ολο το σκυλολοι και αυτοι που μας κυβερνανε θα εχουν φυγει για beverli hills...δεν αλλαζει ο μαλακας ο ελληνας...καλα εκανε ο γεροθοδωρας καποτε και τους εκαιγε τους προσκυνημενους...

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΞΕΜΥΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ!! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΘΑ..... ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ. ΕΙΔΑΝ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ ΤΟΥΣ!!! ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ" ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΔΩ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΧΩΡΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΤΟΠΙΣΟΥΝ. ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΕΕΕΕ!! ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ!!!!