Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μητροπολίτης Πατρών: Μέσα από τις δυσκολίες φαίνεται η αγάπη του Θεού προς τούς ανθρώπους


Τα θυρανοίξια του κάτω Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ των Νοτενών, τέλεσε την Κυριακή (03/04/2011) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.


«Αδελφοί μου, ζούμε σε δύσκολους καιρούς και διερχόμεθα μεγάλη κρίση» τόνισε ο κ. Χρυσόστομος υπογραμμίζοντας  παράλληλα πως. «σε τέτοιες εποχές οι άνθρωποι δημιουργούν, από το υστέρημά τους, έργα θαυμαστά και μεγάλα».

Ὁ Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στις 5 Απριλίου 2009 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, σε οικόπεδο που εξασφαλίστηκε στην περιοχή για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Πρόκειται για τον πρώτο Ναό, ο οποίος ανεγείρεται προς τιμήν του Οσίου Ιωακείμ και γίνεται στο πλαίσιο της προβολής των τοπικών Αγίων της Μητροπόλεως Πατρών. Στο Μοναστήρι φυλάσσονται τμήματα των Ιερών Λειψάνων του και πάνω από την Ιερά Μονή  σώζεται το σπήλαιον που ασκήτευσε.

«Για να φτάσωμε έως εδώ χρειάστηκε πολύς κόπος και πολλές και δύσκολες προσπάθειες» σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος, συμπληρώνοντας πως «κάθε Άγιο έργο φθονείται από τον μισόκαλο Διάβολο». «Έτσι συνέβη και με το έργο αυτό» σημείωσε, ευχαριστώντας παράλληλα το Θεό «γιατί μέσα από τις όποιες δυσκολίες φαίνεται η πολλή Του αγάπη προς τούς ανθρώπους».

Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου και προσεύχομαι όπως Κύριος ο Θεός, ενισχύσει και στη συνέχεια τις προσπάθειές μας, ώστε να περατώσωμε το ωραίο αυτό έργο προς τιμήν του τοπικού μας Αγίου, του Οσίου Ιωακείμ του νέου Ασκητού και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής των Νοτενών», κατέληξε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Πατρών.

Μετά τον αγιασμό των θυρανοιξίων τελέστηκε Παράκληση προς τον Όσιο Ιωακείμ.

με πληροφορίες από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών
Anagrafes.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια στους Άξιους Μητροπολίτες που βοηθάνε πνευματικά τους ανθρώπους καθώς με τέτοια έργα υπάρχει ευλογία Του Αληθινού Θεού στο εκάστοτε σημείο!

Ανώνυμος είπε...

kai prosoxh sta timologia gia tous pistous.mi tous ksexaste