Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ : ΜΟΝΙΜΟ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ



Τη μονιμοποίηση του πρόσθετου φόρου επί των καταθέσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Κυπριακή Βουλή μετά από κοινή τροπολογία του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, την οποία καταψήφισαν ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ...
Η κυβέρνηση είχε προτείνει να φορολογηθούν οι καταθέσεις των τραπεζών με .....τέλος 0,095% επί των εγχώριων και ξένων καταθέσεων για τα έτη 2011 και 2012 με στόχο να εισπράξει 60 εκατ. ευρώ ετησίως. 
Το νόμο ψήφισαν ομόφωνα τα κόμματα αλλά με την τροπολογία των δύο κομμάτων η φορολογία θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά το 2012.
Μετά το 2013 όλα τα έσοδα που θα προκύπτουν από το φόρο των τραπεζών θα μεταφέρονται σε ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που θα δημιουργηθεί με κανόνες της Κεντρικής Τράπεζας, και όχι στο πάγιο ταμείο του κράτους.
Με τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν, οι πόροι που θα εισπραχθούν το 2011 και το 2012 και θα βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό του κράτους και θα πρέπει να μεταφερθούν στο ταμείο χρηματοοικονομικής σταθερότητας μέχρι το Μάρτιο του 2013.
Τελικά, η Βουλή, στο τέλος της μαραθώνιας συνεδρίαση της Πέμπτης, δεν αυτοδιαλύθηκε για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου. Αυτό θα γίνει, όπως αποφασίσθηκε ομόφωνα, την Μεγάλη Πέμπτη, οπότε θα συνέλθει εκ νέου η Βουλή προκειμένου να ψηφίσει νόμο για την κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων. 

http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_4110.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι δικοί μας...

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, Ο ΛΑΟΣ;;;