Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η Πορτογαλία αρνείται το ΔΝΤ και πάει σε εκλογές



  • Θα αποφασίσουν οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί
  • Φόβητρο για την δημιουργία νέας αντίληψης για την αντιμετώπιση των τοκογλυφικών "αγορών"
  • Δεδομένες θεωρούνται οι πιέσεις που θα ασκήσουν οι διεθνείς τρομοκράτες, προκειμένου να πανικοβάλουν τους Πορτογάλους που θα αποφασίσουν οι ίδιοι, μακριά από "συμφωνίες" που στήνονται σε σκοτεινά γραφεία πολιτικών
Μπορεί η προσφυγή της Πορτογαλίας στο Ταμείο Στήριξης να έχει αποφασιστεί και προεξοφληθεί από τις....
«αγορές» εδώ και αρκετούς μήνες, όμως η «κατάρρευση» της κυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες που κατέβαλε προσπάθειες να αντιμετωπίσει την «κρίση χρέους» της Πορτογαλίας χωρίς να μπει σε καθεστώς επιτήρησης (Τρόικα – Μνημόνιο κλπ), δημιουργεί ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον πολιτικό δεδομένο. Τις… εκλογές!
Σίγουρα Θα αναρωτηθείτε πως οι εκλογές μπορεί να χαρακτηριστούν ως ένα Νέο δεδομένο.
Μα δεν πρόκειται για απλές εκλογές, διότι για πρώτη φορά η ένταξη στον «μηχανισμό στήριξης» μιας χώρας-με ό,τι συνεπάγεται αυτό- θα τεθεί σε λαϊκή έγκριση.
Μέχρι σήμερα γινόταν «ερήμην» των λαών που υφίστανται τις «διορθωτικές συνταγές». Είναι η πρώτη φορά που την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης θα κληθεί να την αποφασίσει (εμμέσως) ο λαός .
Αυτό ενδεχομένως να έχει καταλυτικές συνέπειες στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης από την Ε.Ε…
H Πορτογαλία παραμένει «αποφασισμένη» να μην προσφύγει σε βοήθεια από το εξωτερικό, παρά την αυξανόμενη πίεση από τις αγορές δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες.
«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να το πράξει. Είμαστε πολύ αποφασισμένοι ότι αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόκρατες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Απλά, οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί. Έχουν επιδεινωθεί για τις τράπεζες μας, την οικονομία μας και την δημοκρατία μας» , συμπλήρωσε.
Η πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας υποβαθμίστηκε χθες κατά μία βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ενώ την περασμένη βδομάδα είχε και πάλι υποβαθμιστεί κατά δυο βαθμίδες.
Για τον οίκο η Πορτογαλία αξιολογείται πλέον με «ΒΒΒ-» από «ΒΒΒ», ενώ το επόμενο διάστημα προβλέπεται να αυξηθεί η πίεση, δημιουργώντας αίσθηση ασφυξίας στην Πορτογαλική οικονομία...
Οι Πορτογάλοι πολίτες και οι πολιτικοί δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη χώρα τους, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου ένας αμερικανοτραφής πρωθυπουργός διαχειρίζεται την τύχη της χώρας απέναντι σε (κυρίως) αμερικανικά τραπεζικά προϊόντα και συμφέροντα...
Τελικά, κάθε λαός έχει αυτό που του αξίζει και σίγουρα είναι υπεύθυνος για την μοίρα που ο ίδιος χαράσσει για τον εαυτό του...

7 σχόλια:

Modestus είπε...

Το πρόβλημα και σε αυτούς είναι ότι η αντιπολίτευση τα ίδια σκατά είναι μιας και συζητάει με την Ε.Ε. και ΔΝΤ. Λένε όχι μνημόνιο προ εκλογών αλλά θα τους την φορέσουν μετά τις εκλογές όπως έκανε και ο καριόλης ο δικός μας με το λεφτά υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Η ίδια συνταγή παντού. με τον ίδιο τρόπο έδιωξαν τον καράμανλο,διότι δεν μπορούσε να πάρει αυτά τα αισχρά μέτρα και να παραδ΄ωσει την χώρα.Έφεραν λοιπόν τους παρόντες που δεν εχουν κανέναν ενδιασμό , να ξεπουλήσουν γη και ύδωρ.
οσο το ανεχόμαστε....

Ανώνυμος είπε...

Ρε 1013 αν είναι δυνατόν!Ποιός Καραμανλής ρε γκιαούρηδες όλοι στο ίδιο κόλπο είναι. Κανένα από τα κόμματα που είναι στη βουλή δεν είναι διατεθειμένα να αλλάξουν κάτι υπάρχουν απλά για να ενισχύουν τη ψευδαίσθηση της επιλογής! Ποιος Καραμάνλος και αηδίες όλοι το ίδιο είναι δεν το καταλάβατε ακόμα; ΕΛΕΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε που με νοιάζει πλέον η κρίση τους. Στο χωριό μου και κοτούλες έχω, και φρέσκο γάλα έχω, και σιταράκι καλλιεργώ οπότε θα έχω και ψωμί να φάω και ξύλα απο το δάσος για να ζεσταθώ, οπότε να πάνε να βάλουν στο παχύ τους έντερο τα χρήματα και τα λογιστικά τους τερτύπια. Εγώ μπορώ να ζήσω και χωρίς χρήμα ρε!

Ανώνυμος είπε...

Εγω τους εχω γραμμενους στ'αρχ...μου ..οτι έχει και ο ανωνυμος 11:40 εχω και γω σε αλλο χωριο μαλλον

Ανώνυμος είπε...

Επιστροφή στα χωριά μας να γεμίσουν πάλι ζωή!!! Επιστροφή στη φύση και την ποιοτική ζωή!! Επιστροφή στα χωράφια μας και τα μαντριά μας. Μακριά από τα μαντριά των βρομερών κομμάτων!!! Να πάνε στα τσακίδια!!! Συμφωνώ, παιδιά μαζίσας!!!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος νομίζει πως η λύση είναι το αποτράβηγμα στα χωριά πλανάται πλάνην οικτράν. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή για να βαυκαλιζόμαστε έτσι...Να δούμε ως πότε θα σκεφτόμαστε με γνώμονα το μικρόκοσμό μας και μόνο (το σύστημα βολεύεται εξαιρετικά από τέτοιες λογικές).