Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ


1600779Τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καταγράφει και η φετινή έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο κεφάλαιο για την Τουρκία, στο οποίο υπάρχει παραπομπή στην αντίστοιχη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ περί θρησκευτικών ελευθεριών.

Στην έκθεση επαναλαμβάνονται από....

τη μια πλευρά, οι τομείς όπου σημειώθηκαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα (περαιτέρω υποβάθμιση της ελευθερίας του Τύπου, βασανιστήρια, έρευνες και καταδικαστικές αποφάσεις κατά κρατικών οργάνων για παραβιάσεις, συνθήκες κράτησης κτλ) και από την άλλη, προστίθενται και κάποιες θετικές εξελίξεις, όπως η αναθεώρηση του νόμου περί πολιτικών κομμάτων που επιτρέπει τη χρήση κουρδικής γλώσσας σε πολιτικές καμπάνιες, των νόμων περί τρομοκρατίας, ώστε να απαγορεύεται η δίωξη ανηλίκων, η μείωση ποινών για παράνομες διαδηλώσεις και συναθροίσεις.

Επίσης, γίνεται αναφορά και στη συνταγματική αναθεώρηση του Σεπτεμβρίου του 2010, η οποία, μεταξύ άλλων, αλλάζει τη σύνθεση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων, επιτρέπει την άσκηση του δικαιώματος της έφεσης κατά των αποφάσεων του Ανώτατου Στρατιωτικού Δικαστηρίου σε πολιτικά δικαστήρια, προβλέπει την ίδρυση συνηγόρου του πολίτη και επιτρέπει θετικές διακρίσεις υπέρ των γυναικών, των παιδιών, των βετεράνων, των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια χριστουγεννιατικο δεντρο??? ειναι με τα καλα του ο βαρθολομαιος??? σαντα Νικολαους με καραβια πρεπει να στολιζουνε κ οχι αγιος βασιλης με ελατα κ κωλοφωτακια! Ξεφτιλες ολοι τους!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ=33ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΜΑΣΩΝΟΣ!!!ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ!!!ΨΑΧΤΗΤΕ.....

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

Unknown είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ;ΑΣΤΕΡΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;
ΤΙ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ;ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ!!!!
ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ,ΤΙΠΟΤΑ ,ΕΜΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟΛΙΖΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΛΙΚΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΟΤΑΝ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΣ 25 ΔΕΚΕΜΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΤΟΥΡΝΑΛΙΑ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ.ΤΟ ΕΘΗΜΟ ΤΟ ΚΑΤΗΕΓΗΣΕ Ο μεγας θεωδωσης ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ 14000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΠΟΔΡΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΙΣΑΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ,ΕΠΙ ΩΘΟΝΩΣ ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΘΙΜΟ.ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗΝΝΝΝΝ ΕΡΕΥΝΑ....ΑΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

6.5 εισαι λαθος. το χριστουγεννιατικο δεντρο δεν ειναι ξενο εθιμο αλλα ειναι φερμενο απο την καππαδοκια, οπου και ο αγιος Νικολαος ηταν επισκοπος (μυρα Λυκιας). Λογω παραπληροφορησης νομιζει ο κοσμος οτι ειναι ξενο εθιμο. ομως το χριστουγεννιατικο δεντρο συμβολιζει τον ΧΡΙΣΤΟ. Αυτο με το καραβι δεν ισχυει πουθενα στην ελληνικη χριστιανικη παραδοση των περασμενων αιωνων.ψαξτο λιγο και θα δεις οτι δεν υπαρχει. λενε μερικοι για καραβι μη γνωριζοντας οτι αυτο ειναι εφευρημα κυκλων ξενων προς το χριστιανισμο και την Ελλαδα.δεντρο στολιζαν οι χριστιανοι απο την εποχη του αγ. Νικολαου και οι ναυτικοι μας μετεφεραν το εθιμο στους ξενους οι οποιοι μη εχοντας παραδοσεις το υιοθετησαν. αλλωστε σαντα κλαους ειναι ο Αγ. Νικολαος εισ την βαρβαρικην, και το λεγανε ετσι γιατι στολιζαν το δεντρο στην γιορτη του 6 δεκεμβριου. αυτα για να μη πετατε κουβεντες χωρις να διαβαζετε....διαβαστε.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕhttp://www.youtube.com/watch?v=B08D73jjYps&feature=player_embeddedΙΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ...ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=B08D73jjYps&feature=player_embedded ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΑΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Χέσε ψηλά και αγνάντευε, ποιός ασχολείται με τα αμελέτητα των χοίρων, δεν τα τρώει κανένας.