Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Σκόπια: Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ για Συμφωνία της Οχρίδας



Ο πρόεδρος του σκοπιανού Κοινοβουλίου, Τράικο Βελιανόφσκι, δέχθηκε σήμερα τον Dirk Brengelman, βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αρμόδιο για Πολιτικές Υποθέσεις και Πολιτικής Ασφάλειας. Στη συνάντηση ο πρόεδρος της σκοπιανής Συνέλευσης, τόνισε ότι η ασφάλεια μιας χώρας και μιας περιφέρειας δεν μπορεί να βασίζεται μόνον στα όπλα στον στρατό και στην αστυνομία αλλά κυρίως στην οικοδόμηση ενός σταθερού πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Αναφερόμενος στη εφαρμογή της Συμφωνίας της.... Οχρίδας, ο Βελιανόφσκι δήλωσε ότι η εφαρμογή της πηγαίνει καλά και καθόρισε ως σημαντική την υλοποίηση της συμφωνίας όχι μόνο στην αναλογία της συμμετοχής των εθνοτήτων αλλά και στην ποιότητα των διεθνικών σχέσεων της σκοπιανής κοινωνίας, (κυρίως, μεταξύ Σλάβων και Αλβανών).
Ενημερώνοντας τον ξένο επίσημο, του έκανε γνωστό για την απόφαση της Συνέλευσης για τις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν στη χώρα στις 5 Ιουνίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παραχθούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί σε δίκαιη δημοκρατική ατμόσφαιρα.
Ο βοηθός γραμματέα του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να αυξήσει το επίπεδο συνεργασίας με την πΓΔΜ ή την πλήρη ένταξή της εφ’ όσον πληροί τις προϋποθέσεις.
«Εύχομαι ειλικρινά, γρήγορα, να επιλύσετε τη διαφωνία του ονόματος, ώστε να ξεπεραστεί το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει στην ένταξη σας στο ΝΑΤΟ. Όσο για την εφαρμογή της Συμφωνίας Πλαισίου της Οχρίδας, πρέπει να παρουσιάσετε μια ποιοτική διάσταση σε αυτήν», τόνισε ο Brengelman.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι μετά τις εκλογές στην πΓΔΜ, περιμένει να δοθεί από τα Σκόπια μεγαλύτερη έμφαση στην ένταξή της στην Συμμαχία.--
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_01.html

1 σχόλια:

Unknown είπε...

ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ,ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!!!!!!!