Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - (ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ)



1561177Anti-ntp: Ο Ροκφέλερ είχε πει ότι σκοπός των ολοήμερων σχολείων είναι η απομάκρυνση των παιδιών από τους γονείς και η πλήρης εκπαίδευσή τους, όσον αφορά τα πιστεύω και την ψυχοσύνθεσή τους από την πολιτεία, η οποία με τη σειρά της παίρνει τις οδηγίες για το πως θα το κάνει αυτό καθώς και για το είδος των μελλοντικών πολιτών που θα χτίσει, "άνωθεν"
Ολοήμερο ωράριο και πρόγραμμα προτείνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, (ΕΣΥΠ), που θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να....
προταθεί να αρχίζει το πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία στις 8 και να λήγει στις 15.00, και μέσα σ΄αυτό το διάστημα να συμπεριλαμβάνεται γεύμα και διαλείμματα.

Στο γυμνάσιο από 8 π.μ.ως 16.00. Οι πρόσθετες ώρες θα περιλαμβάνουν ξένες γλώσσες, εργασίες και θέματα από το περιβάλλον, τον πολιτισμό κλπ.
Μεταξύ των στόχων είναι να εργάζεται ουσιαστικά ο μαθητής μέσα στην τάξη, ενώ είναι ενδεχόμενο και να επιμηκυνθεί η διδακτική περίοδος, για παράδειγμα να υπάρχει ένα συνεχόμενο δίωρο, όπου εκτός από τη διδασκαλία θα περιλαμβάνει και εκπόνηση εργασιών κλπ.
Προτείνεται ακόμη η δημιουργία ζωνών μαθησιακών-διδακτικών αντικειμένων που θα διδάσκονται σε ένα ή δύο χρόνια, αντί να διαχέεται η διδασκαλία τους σ΄όλη τη διάρκεια των ετών του σχολείου. Προτείνεται επίσης να μη κλείνει το απόγευμα το σχολείο, αλλά να χρησιμοποιείται , ενδεχομένως από το δήμο, για εξωσχολικές δραστηριότητες, έτσι ώστε το σχολείο να ανοίξει μετατρεπόμενο σε ένα πραγματικά ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας.
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προτείνει και συγκεκριμένο ωράριο για κάθε μάθημα σε συνάρτηση με τα όσα ισχύουν στην Ευρώπη.
πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην στελνετε τα παιδια σας εκει!!!αφηστε να πανε τα δικα τους κ μετα βγαινοντας να φανε τς ιδιους τους γονεις τους αφου 1) δεν θα τς γνωριζουν 2)απεριοριστη πληση εγκεφαλου

Ανώνυμος είπε...

ta dika mou paidia eidh phgenoun se olohmero sxoleio edw kai polla xronia!!den vriskw kati kako s'auto.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, μην τρελαινόμαστε ρε παιδιά. Αν βγεί κάτι καλό για τα παιδιά μας, ας μην το απορρίπτουμε αμέσως.
Ετσι και αλλιώς, η αποξένωση, ο έλεγχος, και η απομάκρυνση έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια.
Αν το δεις από συνωμοσιολογική πλευρά, τα παιδιά μας ήδη αποξενώθηκαν όταν έπαψε να υφίσταται το πατροπαράδοτο στυλ οικογένειας: πατέρας-εργασία, μητέρα-σπίτι-ανατροφή.
Με τις αυξανόμενες ανάγκες (τεχνητές ίσως?)αναγκάζονται να δουλεύουν και οι δύο γονείς. Ετσι τον ρόλο αναλαμβάνει το κράτος με τα ολοήμερα ή ότι άλλο είναι αυτό.
Για μένα μικρή διαφορά θα δημιουργήσει το νέο μέτρο.
Ας είμαστε σε επαγρύπνηση πάντως, αλλά τι έτσι κι' αλλιώς τι μπορούμε να κάνουμε? Να κάψουμε το σχολείο, ή να πετάξουμε ντομάτες στην υπουργό?
Μπορούμε πάντα να φύγουμε στα χωριά μας και να απολαύσουμε τα υπέρ και κατά μιας μικρότερης κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

oi epipleon 2 wres einai to provlhma dhl?? ta paidia aptous goneis tous pios 8a ta protatepsei? den xreiazontai "kentra" ekpaideushs mia hara katastrefoume ta paidakia k sto spiti...

Ανώνυμος είπε...

Στον 1:44 και 2:27
Μπεεεεεεεε, μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Ενταξη, οχι και τοσο μπεεεε ο 2:27 το περνω πισω.

Ανώνυμος είπε...

παιδία στο εξωτερικό έτσι είναι. πια απομάκρυνση από τους γονείς και πράσινα άλογα. πρέπει να αλλάξουν πολλά εδω. το σπαστό ωράριο είναι ότι το χειρότερο υπάρχει. 9πμ - 5μμ εργάζεται ο κόσμος στο εξωτερικό. Σχολάς πας σπίτι τρως, πας κάνεις χόμπι άμα έχεις χόμπι η απλά ξεκουράζεσαι μέχρι την επόμενη μέρα, έτσι και τα παΐδια, από 8πμ-3.30μμ είναι σχολειό τελειώνουν και πάνε σπίτι και κάνουν ότι θέλουν. ούτε να τρέχουν οι γονείς φροντιστήρια ούτε να κουράζονται αυτά ούτε παραπανίσια έξοδα σε φροντιστήρια κτλ. το ξέρω ότι όλα αυτά φαίνονται ξένα σε μερικούς αλλά αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν από πολιτικούς μέχρι και η νοοτροπία μας. δεν γίνετε παίδες να περνούμε μισθούς πίνας και να θέλουμε ποτάκια και καφεδάκια και τυροπιτουλες. θέλει μάζεμα τρώμε στο σπίτι, φέρνουμε φαί από το σπίτι έτσι μαζεύονται τα χρήματα έτσι αντί να πάει να πληρώνει το παιδί μας 300 και 400 ευρώ για να νοικιάζει τα ξένα 2αρια και τις γκαρσονιέρες θα μπορούμε να μαζέψουμε με ένα καλό νοικοκύρεμα μια προκαταβολή να την το αγοράσουμε το 2αρι και έτσι είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσεις το παΐδια σου. έτσι έκαναν όλοι οι μετανάστες στο εξωτερικό και έκαναν περιούσιες και προοδέψανε. θέλει να εργαστούμε ποιο έξυπνα για το συμφέρον όλων μας και όχι να εργαζόμαστε απλά ποιο σκληρά, η συνταγή δεν βγαίνει.
φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος θα το κανει αυτο ρε παιδια,οι εκπεδευτικοι μας????????????Τα νουμερα????????
Αυτοι δεν ειναι παιδαγωγοι,ειναι αποφοιτη πανεπιστιμιων και κανουν τους καθηγητες.Ειναι πολυ λιγοι αυτοι που εχουν το μερακι και μπορουν να κανουν τετοια πραγματα στην Ελλαδα,ετσι ειναι δυστυχος και το ξερουμε ολοι οσοι εχουμε παει σχολειο....

Ανώνυμος είπε...

Με ενοχλούν αφάνταστα οι προοδευτικές ιδέες κάποιων. Ή είναι ανόητοι ή ανενημέρωτοι. Εμείς πάντως μπορεί να στέλνουμε αναγκαστικά τα παιδιά μας στο σχολείο, αλλά τους μαθαίνουμε παράλληλα την σωστή ιστορία από παλιά βιβλία, οπως και την γλώσσα μας, μέχρι και Αρχαία Ελληνικά. Δεν κάνει καμία εντύπωση σε κανέναν το οτι σε ξένα σχολεία (Αγγλία, Γερμανία κλπ) μαθαίνουν τα παιδιά Αρχαία Ελληνικά από την 1η δημοτικού;;; Λέτε να είναι τόσο βλάκες εκείνοι ή μήπως εμείς κοιμώμαστε όρθιοι;;; Για σκεφτήτε το!!!

Ανώνυμος είπε...

5¨11 Το είπες πολύ σωστά. Εκπεδευτικοί , αυτό ακριβώς είναι. Εκπεδεύουν τα παιδιά μας πως να είναι υπάκοοι υπήκοοι. Το σχολείο χρειάζεται παιδαγωγούς--δασκάλους. Άλλο το ένα άλλο το άλλο!!! Παιδαγωγός, σπουδαία λέξη, Ψάξτε την στο λεξικό!!

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που κάποιοι από εσάς στοχοποιείτε για μια ακόμη φορά τους κακούς εκπαιδευτικούς(όχι βέβαια πως δεν υπάρχουν), αλλά αλήθεια έχετε κάνει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει πως τόσοι είναι οι σωστοί και τόσοι οι άχρηστοι;!!! Ας είναι...Δεν θέλω να κακολογήσω κανέναν σας γιατί μπορεί να τα λέτε από άγνοια ή από προσωπικές εμπειρίες που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν τις γενικεύσεις. Να είστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι, ότι οι δάσκαλοι(γιατί μόνο για το δημοτικό μπορώ να μιλήσω όντας δάσκαλος)νοιαζόμαστε πολύ περισσότερο απ' ότι νομίζετε για το τι πολίτες θα παραδώσουμε στην κοινωνία. Δεν τους θέλουμε υπάκουους υπήκοους, αλλά πολίτες με άποψη, πολίτες με αρχές, πολίτες υποψιασμένους για το κάθε τι στραβό που πάει να συμβεί σ' αυτούς και στους γύρω τους. Να είστε βέβαιοι πως οι δάσκαλοι που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο είναι συντριπτικά περισσότεροι από τους ακατάλληλους. Επίσης (αυτη είναι προσωπική θέση και στάση) να είστε βέβαιοι ότι όσο και να μειώνουν το μισθό μου, τόσο περισσότερα θα διδάσκω στους εκάστοτε μαθητές μου,να τους ετοιμάσω για την ζούγκλα που έχουν δημιουργήσει οι βολεμένοι και οι προσκυνημένοι. Πρέπει να καταλάβουν μερικοί πως δεν έγινα δάσκαλος για να πλουτίσω...
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

o 1.44 eimai pros 4.34 eisai gelios kai aparadektos malon den exeis paidia!!oi 2 wres parapanw se piraxan?an gyrisoun sto spiti noritera auto pou tha kanoun einai na anoixoun thn thleorash kai na xazepsoun perissotero enw sto sxoleio exoun kai synanastrafoun me tous filous tous! skouriasmeno mialo!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο 4:34. Εχεις και τηλεοραση σπιτι ακομα? Μαλλον το εχεις παρει λιγο στραβα το θεματακι. Σπασε τη την ρημαδα (εγω την χαρισα) και αυτες τις 2 παραπανω ωριτσες παρε τα παιδια σου και πηγαινετε μαζι καπου. ΜΑΖΙ. Και εαν κανεις 2 δουλειες, πραγμα πολυ λογικο, στειλε τα παιδια σου σε καποιο φιλικο σπιτι που εχουν και εκεινοι παιδακια. Γενικως περνα ωρες με τα παιδια σου. Κανε κατι ΕΣΥ. Παιδια σου ειναι!!! Και σωστα δεν επρεπε να πω μπεεε. Τι μου φτεει το καλο το ζωακι.......Λυσεις υπαρχουν απο το να δινουμε τα παιδια μας ετσι στην ψυχρα σε ασχετους ανθρωπους. Παντως το να γουσταρουν τηλεοραση και video-games μαλλον δεν το εμαθαν απο εσενα αλλα απο τα αλλα παιδακια στο σχολιο. Τωρα το ποιος ειναι γελιος και ποιος οχι, σε αφηνω να το κρινεις μονο εσυ. Γιατι εγω ειμαι "αλλου". Και οτι καταλαβες καταλαβες.

Ανώνυμος είπε...

sugoura allou! se alon planith!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά γράψτε Ελληνικά. Δεν μπορούμε να διαβάζουμε γκρίγλις, είναι κουραστικό. Εξ άλλου μιλάτε όλοι για τις προδοσίες των πολιτικών (μας) και εσείς έχετε στήσει την Ελληνική γλώσσα στα δύο μέτρα και την εκτελείτε. Γιατί πέφτετε στην παγίδα τους και τους βοηθάτε να εξαφανίσουν το Ελληνικό αλφάβητο;; Ελληνικά παιδιά, σε Έλληνες απευθύνεστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα υπάρχουν και σωστοί δάσκαλοι και εκπεδευτικοί. Το σύστημα είναι σάπιο και με αυτό τα έχω, όπως και με τους γονείς που δεν πιέζουν μέσω των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων να αλλάξει κάτι στην παιδεία. Να γίνει πάλι εθνική κι όχι πολυεθνική, όπως προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Αν δεν διεκδικήσουμε δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Η διεκδίκηση όμως θέλει αγώνα κι ο ΝεοΈλληνας δεν θέλει να αγωνιστεί για τίποτα!! Δυστυχώς, αυτή η αδιαφορία μας μας έφερε εδώ!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ .... ΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Ολοήμερο σχολείο και θα βγαίνουν τα παιδιά μας πιο αμόρφωτα απ'όταν μπήκαν!! Αυτή είναι η τραγωδία!!!