Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Βουλγαρία: Έκλεισαν τα σύνορα σε Σκοπιανούς δημοσιογράφους...


«Αν και η Βουλγαρία είναι στην ΕΕ, η συμπεριφορά της δεν είναι ευρωπαϊκή. Απαγορευτικές ράμπες βάλανε στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης. 


Σήμερα, η  δημοσιογραφική ομάδα του... Ντνέβνικ, εμποδίστηκε από τις συνοριακές αρχές να εισέλθουν στη Βουλγαρία για την «πανμακεδονική» συνάντηση στο Μέλνικ, που διοργανώθηκε από (τους σλαβοσκοπιανούς της Βουλγαρίας) ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν», αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η σκοπιανή τηλεόραση.


«Μας ρώτησαν που πηγαίναμε. Τους είπαμε ότι πηγαίνουμε με τα πόδια στο Μέλνικ σε ένα συνέδριο «Μακεδόνων». Μας έδωσαν πάλι τα διαβατήρια πίσω, μας είπαν να υπογράψουμε ένα έγγραφο ότι απαγορεύεται η είσοδός μας , χωρίς να μας πουν το λόγο», δήλωσε η Ιβάνα Κοστόφσκα δημοσιογράφος από το Ντνέβνικ.


Νωρίτερα η πρεσβεία της Βουλγαρίας απέρριψε γραπτή ερώτηση της τηλεόρασης ‘Ήλιος’/ ‘ТВ Сонце’, για τους λόγους της άρνησης, της τηλεοπτικής κάλυψης της εκδήλωσης αυτής.


Την Παρασκευή, μάλιστα, η Πρεσβεία απέρριψε σε προφορική και γραπτή αίτηση του ‘Κανάλ 5’,  στην οποία, το σκοπιανό κανάλι  ζητούσε να του αναφέρει,  τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να παραβρεθεί το προσωπικό του, για λήψεις στο συνέδριο του Μέλνικ.
Οι Σκοπιανοί επιστρέφουν άπρακτοι...
«Μας ζητήθηκε με email να αναφέρουμε όλα τα ονόματα της δημοσιογραφικής αποστολής, το όχημα, τον αριθμό του και τον εξοπλισμό που θα είχαμε μαζί μας», δήλωσε ο συντάκτης του Κανάλ 5, Γκόραν Μομιρόφσκι και εξήγησε ότι επειδή καθυστερήσαμε δεν μας εγκρίθηκε.


Σε μια προσπάθεια για να διευκρινιστεί η υπόθεση, η Ένωση Σκοπιανών Δημοσιογράφων, μέσω της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στη Βουλγαρία, ζήτησε μια απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, για την άρνηση της Τηλεόρασης ‘Ήλιος’, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση.


Η Ένωση των Δημοσιογράφων έκανε έκκληση στις βουλγαρικές αρχές να εγκαταλείψουν την πολιτική της μισαλλοδοξίας προς τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης…
--
«Рампа за македонските новинари од европска Бугарија»
Канал 5 Телевизија

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στα τσακαλια καλα ξηγηθηκαν .
Γαμω τα σκοπια σας............

jz είπε...

Καλά σας έκαναν κωλοσκοπιανοί. Οι Βούλγαροι δεν παίζουν και καλά κάνουν, δεν είναι παπανδρεϊκά γιουσουφάκια.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κράτος "Μακεδόνων"?. Αυτοί έχουν σαλτάρει περισσότερο απ' όλους. Τελικά όποιος μπλέκει με τους ΑμερικανοΜπίλντερμπεργκ γίνεται σκατά.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι απλα και στεγνα. Persona non grata και αντε απο κει που ΄ρθες.