Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΠΑΜ: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτήν την δικαιοσύνη». Δέκα χρόνια κάθειρξη σε 77χρονο, επειδή τραυμάτισε θανατηφόρα κακοποιό που μπήκε στο σπίτι του για να τον ληστέψει.



Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
Ένα ακόμη περιστατικό «απονομής δικαιοσύνης» μέσα από ένα εντελώς απαράδεκτο δικαιοδοτικό πλαίσιο, προστίθεται στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων, που αντίκεινται στο «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Δικαιώνοντας την σαφή και ξεκάθαρη θέση του Πατριωτικού Μετώπου πως δεν....
μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτήν την δικαιοσύνη και πως πρέπει επιτέλους, να πάμε σε αιρετό εισαγγελέα και σε πλήρη ορκωτά-λαϊκά δικαστήρια, όπως πχ των ΗΠΑ, τα οποία στήθηκαν από τους αρχαιελληνολάτρειςMadison και Jefferson, στο πρότυπο της Ηλιαίας της αρχαίας Αθήνας. Με παράλληλη ανάπτυξη των λογικών της παλλαϊκής άμυνας, στο πλαίσιο της οποίας, το σπίτι του κάθε Έλληνα πολίτη, είναι το «κάστρο του» και κανείς δεν μπορεί και δεν θα μπορεί να το παραβιάσει.
Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο του Πύργου, καταδίκασε 77χρονο από το Διακοφτό Αχαΐας σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια & 6 μήνες σε συγχώνευση), επειδή αντέδρασε δυναμικά σε κακοποιούς, που μπήκαν στο σπίτι του για να τον κλέψουν.
Το συμβάν έγινε στις 24/11/2008, στην παραλία Δ.Δ. Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού Αχαΐας μέσα στην οικία του 77χρονου. Ο 30χρονος και ένας ακόμη νεαρός, στις 24 Νοεμβρίου του 2008 μπήκαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του ηλικιωμένου από ανασφάλιστη πόρτα και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ. Ο 77χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, έτσι άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο νεαρούς.
Το τραύμα υπήρξε αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα να πληγεί η μηριαία αρτηρία και να υπάρξει ακατάσχετη αιμορραγία για τον έναν από τους φερόμενους ως ληστές, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά τελικά υπέκυψε εννέα μέρες μετά. Το Δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία που περιελάμβανε καταθέσεις από επτά μάρτυρες και τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας.
Η ποινή που του επέβαλε ήταν η μεγαλύτερη δυνατή που επιβάλλεται στο συγκεκριμένο αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.
Έτσι, το μήνυμα που έστειλε η «ελληνική δικαιοσύνη», είναι απλά: Όταν μπουν ληστές στο σπίτι σας, φροντίστε να είστε διακριτικοί μαζί τους, επιτρέψτε τους να σας κλέψουν, βιάσουν, βασανίσουν και μην τολμήσετε να αντιδράσετε. Γιατί αν το κάνετε αυτό, ουαί και αλίμονο σας: Θα πάτε φυλακή και μάλιστα με πολυετή κάθειρξη.
Μια ακόμη πλευρά της θλιβερής ελληνικής πραγματικότητας που βιώνουμε στους χαλεπούς καιρούς του ΓΑΠ, των νεοταξιτών και των τοκογλύφων και την οποία το Πατριωτικό Μέτωπο, είναι αποφασισμένο να αλλάξει από τη ρίζα της. Με θέσεις σαφείς, κάθετες και βασισμένες στην ανάγκη για δικαίωση του τραυματισμένου κοινού περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού Λαού, αλλά και την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης της ελληνικής Δικαιοσύνης, τις οποίες μπορούμε να βρούμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pamet.gr/pdf%20files/pograma.pdf .

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η δικαιοσύνη τι προσπαθεί να κάνει; Να περάσει το μήνυμα πως όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου, μην αντιδράς, γιατί θα φυλακιστείς;; Άσε αυτόν που θα μπει να σκοτώσει τα παιδιά σου, να τα βιάσει και οτι άλλο θέλει. Τρελαθήκαμε τελείως;; Και ποιός θα υπακούσει σε κάτι τέτοιο;; Βρήκαν όμως και τα κάνουν, γιατί αν οργανωθούμε σαν κοινωνία έναντι του εγκλήματος, και είμαστε χιλιάδες, να δούμε τι θα κάνουν;; Αλλά δυστυχώς για μας δεν μπορούμε να οργανωθούμε, γιατί πολύ απλά δεν μας νοιάζει τί παθαίνει ο γείτονας. Μόνο όταν συμβαίνει σε μας φωνάζουμε. Τότε όμως είναι αργά!! Ο σύλλογος ληστευθέντων τι κάνει;; Πουλήθηκε κι αυτός, όπως όλοι οι άλλοι;; (εμπορικός σύλλογος για την παραοικονομία, σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων για την παιδεία κλπ) Που είναι όλοι αυτοί;; Γιατί δεν οργανώνονται;;;
Όσο για τους δικαστές που βγάζουν τέτοιες αποφάσεις.... έχει ο Θεός!!!! ή μήπως ο διάολος;;;

Ανώνυμος είπε...

Καλές ορισμένες θέσεις αλλα τον στρατό θα τον αφήσουν σε αυτό το δουλικό χάλι; Ας τον κάνουν 1-2 μήνες βασική εκπαίδευση και μόνο και άς αφήσουν τις πίπες διότι γκαρσόνια και μήν πώ τιποτα άλλο δέν γινόμαστε για κανέναν λόγο

Ανώνυμος είπε...

Ὅποιοι ἔβγαλαν αὐτὴν τὴν ἀπόφαση πρέπει νὰ πᾶνε φυλακή, μὴ πῶ τίποτα χειρότερο περὶ προδοσίας...

Unknown είπε...

ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο Δικαστηριο αυτό (ΜΟΔ) την πλειοψηφία έχουν οι ένορκοι - λαικοι δικαστές και τη μειοψηφία οι τακτικοι -επαγγελμ. δικαστές. Για ασφαλή κριτική απαιτείται γνώση της δικογραφίας. Στο σημερινό πολυπλοκο κόσμο που έχει πολυπλοκο δικαιο και νομικη επιστημη, απαιτούνται τακτικοι δικαστες με καλή μόρφωση, ήθος και θάρρος, καθώς και ικανό νομικό οπλοστάσιο

Ανώνυμος είπε...

Ο 3.4Ο ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ , Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΛΟΙΩΣ ΕΦΑΓΕ ΕΝΑΝ ,ΝΑ ΦΑΕΙ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ..ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα και από εδώ να εκθέσω κάποιες σκέψεις μου πού πιστεύω είναι καί σκέψεις εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μου πού όμως δεν παίρνουν απάντηση υπεύθυνη στά ερωτήματά τους...

Είμαι αγανακτισμένος μ΄ αυτό το φαινόμενο πού παρουσιάζεται στήν μονόπλευρη καταδίωξη του εγκλήματος...

Βλέπω αστυνομικούς να καταδιώκουν καί να συλλαμβάνουν κακοποιούς, κλέφτες, βιαστές, διαρρήκτες πού σπάνε αυτοκίνητα καί μπαίνουνε στά σπίτια κλέβοντας καί μαχαιρώνοντας ανήμπορους ανθρώπους, άλλους πού έχουν ρημάξει τούς αγρότες μέ κλεψιές, ή άλλους πού ξηλώνουν ολόκληρα δίκτυα γραμμών τού ΟΣΕ ή καλώδια του ΟΤΕ καί παραμένουν άφαντοι !

Αλλά, καί εδώ κυρίως θα σταθώ, όσοι συλλαμβάνονται τούς πάνε στούς Ανακριτές καί στούς Εισαγγελείς καί αντί να τούς χώσουν μέσα γιά κάποια χρόνια για να ησυχάσουν καί οί πολίτες, αυτοί τούς αφήνουν ελεύθερους για να ξανακάνουν αύριο τα ίδια !

Άν κλέβανε όμως κανέναν Δικαστικό, Ανακριτή, ή Εισαγγελέα, καί τού βιάζανε καμιά γυναίκα ή κανένα παιδί, ώ....ωωωω, τότε μεγάλο το έγκλημα, μεγάλο το κακό...., καί θα έκανε το πάν για να δικαστεί ο ένοχος!

Τό ερώτημα πού τίθεται λοιπόν είναι:

" γιατί δεν κλείνουν στίς φυλακές τά κακοποιά στοιχεία;

Καί πού βασίζονται οί Δικαστικοί καί τούς αφήνουν έτσι εύκολα ελεύθερους.

Να σ΄ έχουν κατασφάξει καί νά έρχεται ο Ανακριτής καί να αφήνει ελεύθερο τον κακούργο..."

Πέστε μου, είναι Δικαιοσύνη αυτό;

Μπορεί να πάει μία Κοινωνία μπροστά έτσι;

Με όσα λοιπόν έχω ακούσει και διαβάσει κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι κάποιο ύποπτο σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή από προδότες πολιτικούς και αυτής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης ώστε να δικαιώνονται τα κακοποιά στοιχεία και κυρίως οί λαθρομετανάστες και να καταδιώκονται οί Έλληνες !

Υπερβολικός ο λόγος το ξέρω, αλλά δεν εξηγούνται λογικά όλα αυτά πού συμβαίνουν, κάποιες εντολές έχουν δοθεί πιθανόν από κάποιους παρατρεχάμενους της, ίσως της «Προστασίας του πολίτη» πού μόνο προστασία δεν κάνει, αλλά μας κοροϊδεύει καταπρόσωπο!

Ή σπρώχνουν την κοινωνία σε αυτοδικίες αφού η Πολιτεία με τούς ταγούς της είναι ανίκανη να δώσει λύση;

Καί απορώ βαθύτατα πώς κανένας, απ΄ ότι έχω ακούσει, ποινικολόγος ή σύλλογος δικηγόρων δεν έχει θέσει στά υψηλά κλιμάκια αυτό το θέμα!

Γιατί άραγε;

Καί μή μάς πούνε οτι δεν έχουμε φυλακές, γιατί καμία διάταξη του Νόμου δεν ορίζει ότι "ο συλλαμβανόμενος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος όταν οί φυλακές είναι γεμάτες!"

Να φτιάξουν κι΄ άλλες φυλακές κι άμα δεν μπορούν να μαζέψουν την κατάσταση να παραιτηθούν τότε καί να πάνε στά σπίτια τους !

Αρκετή πιά αυτή η ανασφάλεια πού όλοι μας βιώνουμε κι΄ εμείς καί τα παιδιά μας, καί κυρίως στήν ύπαιθρο, γέροντες καί γερόντισσες μανάδες και πατεράδες μας...

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

μα και οι ιδιοι οι δικαστικοι ειναι στο συστημα της λογικης να υπαρχει μπαχαλο στην χωρα και να αποπροσανατολιζει την γνωμη του κοσμου,για κοιταξτε με το παραδικαστικο κυκλωμα τι γινοταν,ακομα και τωρα συνεχιζεται δεν υπαρχει δικαιοσυνη,η δικαιοσυνη ειναι τυφλη αλλα εδω στην ελλαδα των ζουλου ειναι στραβη.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο παππούς την πάτησε...
Οταν συμβεί κάτι ανάλογο, οι κινήσεις είναι:
1. Σε σακούλα.
2. Στο ποταμι.

Ανώνυμος είπε...

πουλημενα τομαρια μηπως??

ενας εισαγγελεας ειχε κλησει ενα πιτσιρικα ελληνα 18 η 20 ετων 21 χρονια γιατι καταλαθος εκλεψε το αυτοκινητο του
δικαιωσηνη @@@@@@@@ οι μεταναστες οτι γουσταρουν

Ανώνυμος είπε...

kala as bi kanis sto spiti mou pou exo ke 2 mikra pedakia ke an den ton kathariso na min me lene ........, tha prepi na mathoume kati apo afto pou egine, oti prepi na exafanizoume to ptoma poli apla, pistevete pos tha kani kanis katagelia? xaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΑ ΑΡΧΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ime o 9.15 file 9.02 me prolaves ;)

Ανώνυμος είπε...

απαντηση σε 6.29 : με νόμο από Δεκ 2009 δεν επιτρέπεται προφυάκιση για κακουργηματα με ελαχιστη ποινη κάτω από 10 έτη. Γι΄αυτό οι κλέφτες κλπ αφήνονται ελεύθεροι μετά από απολογία σε ανακριτή. Επίσης με νόμο Δεκ 2010 δεν πάει κανένας φυλακή για καταδίκη κάτω σπό 5 έτη, με δικαιολογία ότι οι φυλακές είναι γεμάτες ενώ όσι μπουν αποφυλακίζονται στα 3/5 και λιγότερο

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.ΑΝ ΦΟΡΑΤΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

εγώ θέλω να μπούνε σε σπίτια δικαστών να τους γαμήσουν τους ίδιους και τις γυναίκες και να τους βιάσουν και τα παιδιά.Τότε θα θυμηθούν τον Κούνδουρο αλλά θα είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

9.02 μες στο μυαλο μου εισαι...σακουλιτσα και πεταμα.....

Ανώνυμος είπε...

λΟΙΠΟΝ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΓΟΜΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Poly aplo, steilte 10 Mawrous ston Dikasti pou tolmise ke dikase kiolas ton anthropo na ton Piasoun na ton Ga.....n enas enas etsi gia arxi ke na tou rimaksoun oti exei ke den exei na doume meta ti tha kanei!

Ανώνυμος είπε...

4¨53 Συμφωνώ αλλά αυτό προϋποθέτει οργάνωση. Και εμείς δεν την έχουμε. Δυστυχώς!! Πιστεύω πως το πρόβλημά μας είναι οτι δεν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Έχουμε πολλούς εχθρούς ανάμεσά μας (βλ.Αριστερούς) που ευχαρίστως θα πρόδιδαν όποιο κίνημα γινόταν και όποια προσπάθεια προστασίας της ζωής και της οικογένειάς μας!!

iakovos pantelakis είπε...

mono pou kai o koundouros eprepe na pathei gia na xypnhsei kai na mathei.