Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

30 λόγοι γιατί ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τον πίθηκο



imageΑν και ο Κάρολος Δαρβίνος και η Θεωρία της Εξέλιξης ποτέ δεν υποστήριξαν ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, αλλά ότι οι άνθρωποι και οι μεγάλοι πίθηκοι έχουν κοινό πρόγονο, ο συγκεκριμένος ισχυρισμός αφορά στην παρουσίαση που φιλοξενείται από την Φάρμα της Κιβωτού του Νώε (NoahΆs Ark Zoo Farm) στη Μεγάλη Βρετανία. Στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται τριάντα λόγοι που εξηγούν γιατί ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους. Δεδομένου ότι η ιδεολογία του ιδρύματος αυτού είναι ο Δημιουργισμός, η παρουσίαση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη....
Αλλά το γεγονός ότι θα επισκέπτονταν το μέρος αυτό μαθητές έχει θέσει σε συναγερμό αρκετούς εκπαιδευτικούς. Η Φάρμα που είναι κοντά στο Bristol, έλαβε πρόσφατα βραβείο ποιότητας από το συμβούλιο για την εκπαίδευση εκτός της διδακτικής αίθουσας (Council for Learning Outside the Classroom).
Ο επικεφαλής διοικητικός εκπρόσωπος του συμβουλίου υποστήριξε την απόφαση, όπως αναφέρεται στην Guardian: Ένας σημαντικός στόχος της μάθησης εκτός της αίθουσας διδασκαλίας είναι το να επιτρέψει στα παιδιά και στους νέους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση που θέτει προκλήσεις στις υποθέσεις τους και τους δίνει τη δυνατότητα να βιώσουν μια ευρεία γκάμα οπτικών και θεάσεων.
Αυτή η τακτική είναι γνωστή και αναφέρεται στο να διδάσκεται η αμφισβήτηση, μια αμφισβήτηση όμως που στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν υφίσταται. Η Εξέλιξη είναι μια καλά στηριγμένη θεωρία, ανάμεσα στις πιο στέρεες και σημαντικές θεωρίες ολόκληρης της επιστήμης και μεταξύ των επιστημόνων απλώς δεν υπάρχει καμιά διαφωνία ή αμφισβήτησή της.
Ανάμεσα στις διδασκαλίες της Φάρμας είναι το ότι οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την πίστη για να εξηγήσουν τη Δαρβινική Εξέλιξη. Και αυτό είναι εντελώς ψέμα. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν στοιχεία, από καταγραφές σε απολιθώματα, από συγκρίσεις DNA και από μελέτες που διεξάγονται σε διάφορα γνωστικά πεδία για να καταλήξουν στο ότι η εξέλιξη λειτουργεί και στο ότι οι άνθρωποι και οι πίθηκοι μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο. Το παραπλανητικό υλικό της παρουσίασης υπαινίσσεται ότι τα κενά γνώσης που υπάρχουν στις καταγραφές των απολιθωμάτων απαιτούν άλματα πίστεως για να δώσουν συνοχή στη θεωρία της Εξέλιξης.
Η Φάρμα προάγει επίσης την άποψη ότι η Γη δεν έχει ηλικία τεσσερισήμισι δισεκατομμυρίων χρόνων, όπως λένε οι επιστήμονες, ενώ δεν απέχει και πολύ από την παρατραβηγμένη άποψη ότι η Γη έχει ηλικία μονάχα μερικών χιλιάδων χρόνων και ότι οι άνθρωποι συνυπήρχαν με τους δεινοσαύρους. Πιστεύουμε ότι η Γη είναι πολύ πιο παλιά από έξι χιλιάδες χρόνια αλλά πολύ πιο νέα από τεσσερισήμισι δισεκατομμύρια χρόνια, δηλώνεται στην ιστοσελίδα της Φάρμας.
Οι σπόροι αμφιβολίας που παρέχει η παρουσίαση περιλαμβάνουν επίσης ένα εδάφιο στο οποίο προτείνεται ότι η ποικιλομορφία των ειδών και η πολυπλοκότητα της ζωής δε θα μπορούσαν να προέλθουν από την εξέλιξη, μια διαδικασία που έχει περιγραφεί και υποστηριχθεί σε πολύ επαρκή βαθμό από τους επιστήμονες, αλλά ότι θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει ένας θεϊκός σχεδιαστής. Όπως γράφουν, οι ερευνητές παρατηρούν σχέδιο σε κάθε κύτταρο και σε κάθε οστό, αλλά κανείς δεν τολμά να αναφέρει τις προφανείς συνέπειες μιας θέασης που αποκλείει τον Θεό.
Ο Δημιουργισμός έχει τρυπώσει επίσης στις διδακτικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και λίγο καιρό. Μια πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι το 12 τοις εκατό των καθηγητών βιολογίας στα γυμνάσια παρουσιάζουν με θετική χροιά την εκδοχή του Ευφυούς Σχεδιασμού ή του Δημιουργισμού, παρόλο που υπάρχει ομοσπονδιακή απαγόρευση κατά της διδασκαλίας αυτής.
Ο Paul Sims συνοψίζει στη Guardian το πρόβλημα που τίθεται με τη διδασκαλία του Δημιουργισμού ως μια βιώσιμη εναλλακτική της Εξέλιξης. Δηλώνει, ότι όσοι υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να διδάσκεται η σχετική διαφωνία προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτός είναι ο σκοπός της εκπαίδευσης, το να αφήσουν τα παιδιά να σκεφτούν από μόνα τους, πως είναι αναγκαίο να τους διδάξουν πράγματα που δεν είναι αληθινά μαζί με πράγματα που είναι αληθινά. Αλλά εάν ένα παιδί φύγει από το σχολείο με την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι δεν έχουν κοινό πρόγονο με τους άλλους μεγάλους πίθηκους, αυτό δε θα σημαίνει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα το ξεγέλασε;
Αμαλία Τσακίρη
by SociaLMagazinE

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τον πίθηκο, ο Θεός έφτιαξε πρώτα όλα τα φυτά και τα ζώα και αφού περίμενε μερικά δισεκατομμύρια χρονάκια μια μέρα ξύπνησε και είπε να φτιάξει τον άνθρωπο, πήρε λοιπόν λάσπη και αφού την έπλασε, φύσηξε τρεις φορές και ιδου ο πρώτος Άνθρωπος!. Επίσης επιστημονικά τεκμηριωμένα όλοι ξέρουμε για την Εύα που φτιάχτηκε από το πλευρό του Αδάμ, το μόνο ίσως σκοτεινό σημείο που πρέπει να ερευνήσουμε είναι με ποια τεκνοποίησε ο Καιν…επίσης μη ξεχνάμε το σύμπαν όλο φτιάχτηκε μόνο για εμάς, η γη είναι επίπεδη ο ήλιος και οι πλανήτες γυρνάνε γύρω από την Γή ενώ τα αστέρια είναι διακοσμητικά φωτάκια που τα έβαλε ο Γιαχβέ για να μας θυμίζει το μεγαλείο του….Μπράβο παιδιά συνεχίστε να διαβάζετε αγία γραφή κάνει καλό…..

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φίλε πίστευε όπου γουστάρεις αλλά μην μας προσβάλεις κοροιδεύοντας την θρησκεία μας.

OD είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
OD είπε...

Καταρχάς η μελέτη The Origin of Species-The Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life(αυτός είναι ολόκληρος ο τίτλος της μελέτης έτσι, "των ευνοημένων φυλών στον αγώνα για επιβίωση") είναι ένας ύμνος στην ευγονική. Άλλωστε ο πατέρας του Τσαρλς Ντάργουιν, Εράσμους ήταν θερμός υποστηριχτής της ευγονικής και μέλος της lunar society...(σεληνιακής...)
Η δε μελέτη στο μεγαλύτερο μέρός της ανήκει σε άλλον του οποίου το όνομα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.
Μάλιστα το Νταργουινέικο ...χέστηκε στο τάληρο. Λεφτά με ουρά όταν άλλοι επιστήμονες με αντίθετες απόψεις, πεθαναν στην ψάθα...Τυχαίο;
Και φανταστείτε απλώς τις προεκτάσεις και τις επιπλοκές της επικράτησης μίας ιδέας στην ουσία, μίας θεώρησης γιατί σα θεωρία παρουσιάζει τεράστια κενά(με το πιο mainstream το missing link στην εξέλιξη σε homo sapiens).
Αφού επικρατεί ο ισχυρότερος τότε ας καούν στον καιάδα οι υπόλοιποι, αδύναμοι, ανήμποροι κλπ. Οικονομικός δαρβινισμός, κοινωνικός δαρβινισμός, ένα ολόκληρο μοντέλο ζωής του δυτικού κόσμου ως ισχυρότερου εις βάρος όλων των άλλων, από το μικρό στο μάκρο γενιές επι γενεών υποφέρουν από την επικράτηση μίας ...ιδέας. Τρομακτικό. Αλλά είπαμε, αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας.

http://www.conspiracyarchive.com/NWO/Ascendancy.htm
http://antidarwinism.com/socialdarwinism_favoredraces.html

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε φιλος 11:26!δεν λενε να ανοιξουν τον εγκεφαλο τους με τιποτα!Γιατι δεν αντιλαμβανεστε επιτελους οτι ο μυθος της διμιουργιας του κοσμου μιλαει αλληγορικα?Γιατι δεν θελετε με την καμια να δεχτειτε οτι υπαρχουν κοινα στοιχεια της δημιουργιας σε οοοοολες τις θρησκειες του κοσμου?Ειναι τοσο δυσκολο πια?????????

Ανώνυμος είπε...

Μα την αλήθεια δίπλα στην κάθε ανάρτηση θα έπρεπε να φαίνεται και η IP του καθενός για να φαίνεται ότι ένας ανώνυμος γράφει πολλές φορές για να περάσει τις απόψεις του !
Θα απαντήσω λοιπόν στον 11:26 και 12:25 ότι μάλλον αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται γύρω τους. Δε βλέπουν τα τόσα θαύματα που γίνονται από το Θεό και τους Αγίους του. Το μόνο που ξέρουν είναι να κατηγορούν την Αγία Γραφή, τη θρησκεία μας γενικότερα χωρίς κανέναν φόβο. Ήθελα να ήξερα δεν μπορούν να σκεφτούν το ενδεχόμενο να κάνουν λάθος; Ο γέροντας Παίσιος είχε πει (ακόμα) ένα εκπληκτικό. Ό άνθρωπος όταν πεθαίνει είναι σαν να περνάει μία πόρτα. Την πόρτα από τη ζωή στο θάνατο. Όταν γίνει αυτό τότε φυσικά καθαρίζει το μυαλό, φεύγουν τα πάθη, βλέπει την αλήθεια και το πρώτο που λέει είναι: "ΤΙ ΕΚΑΝΑ;". Αυτό από έναν και μόνο γέροντα στους τόσους που υπάρχουν, με χιλιάδες μάρτυρες για τα θαύματα που έκανε! Εσείς λοιπόν αμφισβητίες και άπιστοι τόσο δύσκολο είναι να το δεχθείτε; Είναι τόσο δύσκολο πια;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά. Η Αγία Γραφή ασχολείται με τη θεολογία των πραγμάτων, όχι με την βιολογία. Κανενας επιστήμονας δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει ότι δεν υπάρχει Θεός, ή αν θέλετε η Αρχική δύναμη και σοφία πίσω από το κάθετί, ίσα ίσα που πολλοί υποστηρίζουν ότι κάποιο μυαλό τα έφτιαξε όλα, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Αρκεί κάποιος να μελετήσει ακόμα και τους πιο μικρούς οργανισμούς και θα δει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για εξέλιξη αλλά η πολυπλοκότητά τους μας πιστοποιεί την ιδέα της δημιουργίας τους για να ζουν με αυτόν ακριβώς τον τρόπο και να κάνουν αυτό ακριβώς που κάνουν. Δυστυχώς οι καραγκιόζηδες της ΝΤΠ έχουν εισχωρήσει σε ομάδες επιστημόνων όμως και έχουν διαβρώσει τα πάντα στην προσπάθειά τους να πείσουν για τα περί ΜΗ ύπαρξης Θεού. Προφανώς όσοι διαβάζεται αυτό το σάιτ και διαφωνείτε απλά χάνετε το χρόνο σας και βρίσκεστε σε λάθος μέρος. Περαστικά σας γιατί χρειάζεστε ιατρική παρακολούθηση σαν διχασμένες προσωπικότητες!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΛΕΕΙ "30 λόγοι γιατί ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τον πίθηκο",ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

για όσους θεωρούν τα πιθήκια προγόνους τους ... τι να πω ... να τους χαίρεστε! ίσως τελικά μερικοί από εσάς να είχατε όντως πιθήκους προγόνους!

Δε σας άρεσε το αστείο μου;

Δεν ήταν αστείο!!!χαχαχα

Ὁ πάροικος είπε...

Τὰ ἄθεα τὰ γράμματα θὰ καταστρέψωσι τὴν Ἑλλάδα (Παπουλάκος)

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή πήρα με καλό μάτι αυτό το μπλοκ, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι έχει γεμίσει θρησκόληπτους, κρίμα. Θέλω μόνο να αναρωτηθείτε εσείς όλοι που θεωρείται πας μη Έλλην ορθόδοξος βάρβαρος και κάθε ξένη επιρροή τη χλευάζετε η τη θεωρείτε συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας, πόσο „ελληνική“ είναι η θρησκεία σας με έναν Θεό τιμωρό και ζηλόφθονο που ακούει στο όνομα Γιαχβέ, κάτι προφήτες και άγιους με παράξενα ονόματα όπως Ιζεκειλ, Σαμουήλ, Αβραάμ, Ισαάκ, Αβεσαλωμ Γιουσουφ (Ιωσήφ ελληνιστί) Τζεσουά (Ιησούς ελληνιστί), Χερουβίμ νεφελίμ κλπ κλ. Πρώτα αναρωτηθείτε λοιπόν τι είναι ακριβώς αυτό που πιστεύετε με τόση θέρμη και πως μας επιβλήθηκε και μετά μισήστε με όσο θέλετε όσο μισείτε τους μασόνους αλλά και τους Εβραίους που με τόσο όμως ζήλο υπερασπίζεται την θρησκεία τους η έστω ένα παράγωγο αυτής (Ιουδαϊσμός Χριστιανισμός ). Και φυσικά θεωρείται για προπάτορες σας τους δικούς τους προπάτορες, η σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο…
Και θα σας παρακαλούσα πολύ να σταματήσετε με τις εσχατολογικές σας προφητείες τύπου Λιακόπουλου, έλεος πια….
Τέλος όσοι δεν συμφωνούν με την θεωρία της Εξέλιξης, ας προτείνουν την δική τους Θεωρία αλλά με επιστημονικά τεκμήρια παρακαλώ και όχι με Θεούς και δαίμονες. Η γνώμη μου είναι πως η Θεωρία της εξέλιξης εξηγεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη και συνεπώς του Ανθρώπου ο οποίος και είναι μέρος της φύσης και προφανώς κομμάτι της εξέλιξης από άλλα είδη, πολύ απλά και λογικά. Όσο για το αρχικό κείμενο συμφωνώ ότι είναι τελείως άκυρο, όχι 30 αλλά ούτε έναν λόγο δεν αναφέρει γιατί δεν καταγόμαστε από τους πιθήκους…
Με εκτίμηση ο 11:25

Ανώνυμος είπε...

H θεωρια της εξελιξης εχει τοσα παρακλαδια οσοι ειναι και οι υποστιρηκτες της.Μπαζει απο παντου αλλα παρολα αυτα την διδασκουν σαν τεκμιριομενη!Αν ειναι ετσι τοτε γιατι ειναι ακομα θεωρια και οχι νομος;Ναι η γη δεν ειναι δισεκατομυριων χρονων.Γιατι ξεχνουν να πουν οτι βαση του μαγνιτηκου της πεδιου που μειωνετε καθε χρονο με καποιο ρυθμο,αν το πολλαπλασιασεις αντιστροφα βλεπεις οτι πριν απο δις χρονια θα ηταν τοσο δυνατο που θα ελκυε τον καθε κομμητη αρα η ζωη στον πλανητη θα ηταν αδυνατη.Ξεχνανε να πουν οτι οι πυρηνικες αντιδρασεις στον Ηλιο εχουν ως αποτελεσμα την μειωση της μαζας του καθε χρονο,αλλα αν και αυτο το πολλαπλασιασεις αντιστροφα με μερικα..δις χρονια θα δεις οτι η μαζα του θα ηταν τοσο μεγαλη που η γη θα ειχε θερμοκρασια Ερμη! Αρα πια ζωη πριν απο..δις χρονια; Ετσι τους βολευαν τα δις χρονια για να δικαιολογισουν μια ταχαμ εξελιξη και απλα ετσι ειπα.Ψευδη.Αν οι δινοσαυροι υπηρχαν μερικα εκατομυρια χρονια ΠΡΙΝ τα πρωτευοντα θυλαστηκα τοτε γιατι οι γεωλογοι βρησκουν στο ιδιο στρωμα κοκκαλα τους και διπλα πατημασιες ανθρωπου; Αλλα οκ...πες οτι δεχομαστε την εξελιξη.Η ΖΩΗ απο που ηρθε; Απο..κομμητη; Το δεχομαι και αυτο.ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ;;ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΕΝΝΕΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Μου ειναι λοιπον ΑΠΕΙΡΟΣ πιο πιστευτω οτι μια ανωτερη δυναμη τα εφτιαξε ολα αυτα παρα οτι εξελιχτηκαν απο..μονα τους.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι κομήτες έλκονται απο το μαγνητικό πεδίο της γης;;;;;;; Ω "Θεέ" μου τι άλλο θα ακούσω.....

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 11.25 ... η επιστημη πρεπει να ψαχνει αυτα που εκανε ο Θεος και της ειναι αγνωστα και οχι το ΑΝ τα εκανε ο Θεος.Το να λες οτι η τελειωτητα της ζωης ειναι αποτελεσμα τυχαιων μεταλαξεων ειναι οχι απλα..αντιεπιστημονικο αλλα και χαζο.Και η θεωρια εχει ΑΠΕΙΡΑ ερωτηματα αναπαντητα.Το πιο απλο ειναι ενα.Λενε οτι απο το ενα ειδος βρηκε κατι αλλο και ουτοκαθεξις...Ναι αλλα ΟΛΟΙ οι επιστημονες ξερουν το πιο απλο.Οτι ΚΑΘΕ κυτταρο κατα την μυττοση του αναπαργει ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ.Το κυτταρο του ματιου ενος ανθρωπου θα αναπαραγει ΠΑΝΤΑ κυτταρα ματιου ανθρωπου.Η ΜΟΝΗ ΕΞΕΡΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΞΙΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΘΑΥΜΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΑΡΙΟΥ ΣΕ ΚΑΠΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΜΟΙΩΝ ΚΥΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΝΤΕ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΑΤΙΩΝ ΚΟΚΚΑΛΩΝ ΚΤΛΠ.Ας μας εξιγισουν λοιπον πως τα κυτταρα των ψαριων πχ μετα εγιναν σαυρας μετα πιθικου και δεν ξερω και εγω τι αλλο;;...Δεν μπορουν.Γιατι απλα ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ η μεταπηδηση απο το ενα ειδος στο αλλο ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Οχι περνανε και πεφτουν ετσι απλα....οταν εχεις υσχιρο μαγνητηκο πεδιο δεν εχεις και αναλογη ελξη προς αυτο; Τον ορισμο βαρυντηκη ελξη τον εχεις ακουσει ποτε;;;

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκο 2:24 φυσικός είμαι και την γνωρίζω πολυ καλλά, εσυ εισαι ο άσχετος και πέρδεψες το μαγνητικό με το βαρυτικό πεδίο, για ξαναδιάβασε πάλι αυτα που έγραψες....οι κομήτες ειναι απλα βρωμικες χιονόμπαλες και δεν έλκονται απο κανένα μαγνητικό πεδίο, όλα αυτα που έγραψες ειναι ανακριβη το μαγν. πεδίο της Γης μεταβάλεται αλλα δεν μειώθηκε, ο ηλιος εχει πυρηνικά αποθέματα για άλλα 5 δις και ειναι στα μέσα της ζωής του, επομένως άκυρο και το "ουτοπικο" της ηλικίας του
...ο πρώτος πολυκύτταρος οργανισμός εμφανίστηκε πριν απο 650 εκατομύρια χρόνια και απο τις μεταλλάξεις αυτων προέκυψαν όλοι οι επόμενοι και συνεπως ο Άνθρωπος...ανοίχτε και καμια εγκυκλοπαίδεια, η θρησκέια δεν ειναι επιστήμη ουτε και η επιστημη θρησκεία, ωστόσο η πρωτη ειναι εις θέση να εξηγησει τον κοσμο η δεύτερη ειναι απλα ανθρώπινη επινόηση με σκοπο τον έλεγχο των μαζω΄ν και την ικανοποιηση της αναγκης μας να πιστύουμε κάπου την οποία ανάγκη άλλοι την έχουν πολύ και άλλοι λίγο, τόσο απλά....ο 11:25

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένοι έχουν πολύ πλάκα! Επικαλούνται την Θεωρία τους - που είναι θεωρία και όχι απόδειξη άρα μπορεί να ανατραπεί – και ειρωνεύονται τους άλλους ότι δεν έχουν αποδείξεις. Η Αγία Γραφή είναι Θεολογικό κείμενο και όχι επιστημονικό! Δηλ. αν τω καιρώ εκείνο μιλούσε για DNA, χημικά στοιχεία και Φυσική με την σημερινή Έννοια άραγε πόσοι θα ήταν σε θέση να κατανοήσουν;
Για την θρησκεία άλλωστε δεν έχει τόσο σημασία το πώς αλλά το γιατί!
Η δημιουργία δεν αναιρεί την εξέλιξη ούτε το αντίστροφο. Στην περίπτωση όμως του ανθρώπου θα ρωτήσω το απλό! Ποια είναι όλα τα κομμάτια της αλυσίδας στο γένος του Ανθρώπου. Ποια δηλαδή η συνέχειά του από το πρώτο όν μέχρι τον σύγχρονο άνθρωπο και τι το αποδεικνύει και όχι το πιθανολογεί! Αν δεν υπάρχει μην μας πρήζετε τα ………….. άλλο! Αποδείξτε πρώτα το δικό σας και μετά ειρωνευτείτε και εγώ θα είμαι μαζί σας.
Όσο για αυτούς που μιλάνε για τον Θεό των Εβραίων που ήταν κακός, ζηλόφθονος, και εκδικητικός τους προτείνω να μελετήσουν πρώτα την Αγία Γραφή και να μην αναπαράγουν την αναμασημένη τροφή που τους δίνουν γνωστά και μη εξαιρετέα έντυπα. Αυτός που είναι πραγματικός ερευνητής ξεκινά με μια παραδοχή και με καλή πίστη : ας υποθέσουμε ότι έχεις δίκιο, τότε γιατί αυτό; Ακούει την άλλη άποψη χωρίς προκατάληψη και μετά διαφωνεί ή συμφωνεί και έτσι γίνετε διάλογος. Για να γίνει όμως διάλογος θα πρέπει να γνωρίζεις το αντικείμενο και όχι να παπαγαλίζεις απλά τα γνωστά περιοδικά.
Οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν καν αρχαία Ελληνικά για να ανατρέξουν στις πηγές για να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν κάτι.
Και φυσικά όταν σταματάνε τα επιχειρήματα αρχίζουν οι ύβρεις και οι ειρωνείες! Αν αυτό τους ικανοποιεί μπράβο τους. Να κοιταχτούν όμως στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν τι σχέση μπορεί να έχουν με τον αρχαίο Ελληνικό τρόπο σκέψης και έκφρασης. Έτσι μιλούσαν οι αρχαίοι;
12345

Ανώνυμος είπε...

Και εγω ειμαι Βιολογος Χημικος.Μπας και σε λενε και Αλεξια; ''Ο πρωτος πολυκυτταρος οργανισμος εμφανιστηκε''...πολυ επιστημονικο αυτο.Απο που;Εχεις ανακαλυψει την αυτοματη γεννεση;Να σε παμε για νομπελ΄; Η μαζα του Ηλιου δεν μειωνετε καθε χρονο απο τις καυσεις που κανει;Αν αντιστρεψεις την διαδικασια τι μαζα θα ειχε ο Ηλιος πριν δις χρονια τι ενεργεια θα εκλειε καιΠΩΣ θα υπηρχε..ζωη στην Γη; Το μαγνητικο πεδιο της γης ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΣΤΑΘΕΡΑ και αν δεν το ξερεις εχεις χασει σεμιναρια.Και αν πριν απο δις χρονια ηταν 10πλασιο σε ενταση και εκταση βαλε με το μυαλο σου αν επειρεαζει την προσκρουση η οχι.Η Θρησκεια λεει ΠΙΟΣ τα εκανε και η επιστημη πρεπει να κοιτα ΠΩΣ τα εκανε..και οχι αν τα εκανε.Δεν μου απαντησες για το κυτταρο και τους γεωλογους.Ανυπομονω και για αλλες...''επιστημονικες'' αληθειες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΗΤΥΛΙΝΑΙΟ(www.arnion.gr σε μορφη mp3).ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΑΠΛΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΤΗ ΕΝΩ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΤΙΣΤΟΣ.ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΕΟΣ ΕΝΟΩ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΛΙΘΗΝΟ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΕΟ.ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΟΝΙΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ ΥΣΧΙΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΟΣΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΠΙΘΗΚΟΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

11.26 ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ Μ Α Λ Α Κ Α Σ!!!!!!
Ο ΧΙΜΠΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ Η Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ!! ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελληνοφρένεια!

Ανώνυμος είπε...

απιστευτο ετσι; τοσοι επιστημονες εδω μεσα κι ουτε ενας δεν ξερει ορθογραφια...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, εσύ ξέρεις; τους τόνους δεν τους έμαθες στο Δημοτικό; που να ήταν ακόμα το πολυτονικό!

Ανώνυμος είπε...

Η θρησκεία δέχεται ότι ο άνθρωπος επλάσθη-εδημιουργήθη κατ΄εικόνα και ομοίωσιν του δημιουργού (πλάστη, θεού) του.
Συμπέρασμα => Δεν έχετε παρα να παρατηρήσετε γύρω σας ή στον καθρέπτη σας για να κατανοήσετε το γονιδίωμα του δημιουργού αυτού.

Πάντων χρημάτων μέτρον εστιν άνθρωπος, των μεν όντων ως εστιν, των δε ουκ όντων ως ουκ εστιν (Πρωταγόρας).

Α

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ Σ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΛΛΗ Σ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΑ ΑΛΛΟΙ Σ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ Κ ΒΓΑΙΟΥΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ!!

ΕΕΕΕΕΕΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑ-ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ!!!!

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Προς 2:52 σαν βιολόγος χημικός θα έπρεπε να ξέρεις πέντε βασικά πράγματα από φυσική, εκτός αν στο μάθημα φυσικής εσύ έκανες κοπάνα. όσο για το βιολόγος πολύ αμφιβάλλω, εκτός αν σπούδασες θεό-βιολογία αλλιώς δεν εξηγείται να μην γνωρίζεις για την εξέλιξη της ζωής. Ας ξεκινήσουμε με το μαγνητικό πεδίο της Γης. Αυτό το πεδίο έχει μια ένταση της τάσεως των 30 μικρο Τεσλα = 0,0000030 Tesla πολύ ασθενές δηλαδή, ενώ τεχνικά παράγουμε σήμερα ως και δισεκατομμύρια φορές ισχυρότερα μαγνητικά πεδία, είδες εσύ να πέφτουν πολλοί μετεωρίτες (που στην προκειμένη περίπτωση ίσως είχε κάποια λογική διότι αποτελούνται κυρίως από σίδηρο) όταν ανάβουμε κάθε φορά έναν ας πούμε αξονικό τομογράφο των 1-3 Τεσλα; Μετεωρίτες και κομήτες πάντα έπεφταν και πάντα θα πέφτουν στην Γη, αυτό που τους έλκει είναι το βαρυτικό και μόνο πεδίο της Γης, άλλα περισσότερο οφείλονται οι πτώσεις στις βαρυτικές διαταραχές όλου του ηλιακού συστήματος.
Το μαγνητικό πεδίο της γης παρουσιάζει μια πτώση από τότε που έχουμε καταγραφές δηλ. πριν από 500 περίπου χρόνια της τάξεως του 6 % όμως αυτό συνέβη και στο παρελθόν, το μαγν. Πεδίο της γης αλλάζει την πολικότητα του κάθε 250000 χρόνια (ο ήλιος κάθε 11 χρόνια), κάθε φορά που γίνεται αυτό πέφτει η έντασή του, αυτό που λες αν πολλαπλασιάζαμε τον ρυθμό πτώσης επί τα χρόνια θα ίσχυε αν ο ρυθμός μεταβολής ήταν σταθερός, δηλαδή ευθεία γραμμή στο διάγραμμα πτώση - χρόνος. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Όσο για τα αποθέματα του Ήλιου θα σε συμβούλευα να διαβάσεις λίγο περί πυρηνικής σύντηξης και να κατανοήσεις πρώτα για τι μεγέθη μιλάμε, είναι κουραστικό να κάθομαι να στα γράφω όλα. Όσο για την εμφάνιση του πρώτου πολυκύτταρου οργανισμού σαν „Βιολόγος“ θα έπρεπε να τα ξέρεις καλυτέρα από μένα, αν πάλι έχεις μαύρα μεσάνυχτα διάβασε καμιά εγκυκλοπαίδεια δεν κάνει κακό, και δες τι ρόλο έπαιξε το κολλαγόνο και το οξυγόνο στην μετατροπή των πρώτων μονοκυττάρων οργανισμών (που ζούσαν για 3 σχεδόν δισεκατομμύρια χρόνια και μετά εξελίχθησαν σε πολυκύτταρους) σε πολυκύτταρους. Όσο για μερικούς που μιλάνε για χαμένους κρίκους στην αλυσίδα μάλλον δεν γνωρίζουν καλά την επιστημονική μέθοδο, δεν χρειάζεται να βρει κάνεις ολόκληρη την αλυσίδα για να καταλάβει από λίγα κομμάτια της και μόνο ότι αυτό που βρήκε ήταν αλυσίδα και να συμπληρώσει τα κενά. Η Θρησκεία το μόνο που κάνει είναι να δίνει εύκολες απαντήσεις, η επιστήμη θέλει μέθοδο, υπομονή έρευνα θεωρίες άλλες που αποδεικνύονται και άλλες που καταρρίπτονται, δεν είναι το εργαλείο που τα εξηγεί όλα άλλα σίγουρα είναι το καλύτερο που διαθέτουμε ως στιγμής, διότι με την επιστήμη βγήκαμε από τις σπηλιές μας με την επιστήμη κάναμε πολιτισμό και τεχνολογία με αυτή πήγαμε στο φεγγάρι, σε αυτή απευθυνόμαστε για να γίνουμε καλά όταν είμαστε άρρωστοι, κλπ κλπ θρησκεία στο τι συνείσφερε από το να δίνει φρούδες ελπίδες για μια μεταθανάτιο ζωή και να εξουσιάζει τον κόσμο μετατρέποντας τον σε κοιμισμένα προβατάκια; (Εξου και η λέξη „ποίμνιο“ ) Εγώ δεν θέλω να είμαι ποίμνιο κανενός, είμαι Έλλην και σαν Έλλην έχω ελευθερία επιλογής και σκέψης, αυτά και καληνύχτα

akersekomis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
akersekomis είπε...

Έχω προσωπικά αντιδικήσει πολλές φορές για το κατά πόσο είναι ικανή η θεωρία της εξέλιξης να εξηγήσει με τρόπο επιστημονικό, πώς τα πράγματα είναι όπως είναι. Το ζήτημα της επικράτησης ενός ικανότερου/ισχυρότερου σε κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες έναντι κάποιου άλλου, είναι λογικό και κατανοητό. Το μείζον μυστήριο όμως είναι οι τυχαίες μεταλλάξεις, οι οποίες οδηγούν σε τόσο λειτουργικούς οργανισμούς και δη λειτουργικότερους από πριν, οι οποίοι συνιστούν ένα νέο είδος και επικρατούν έναντι του προηγούμενου.
Η επιστημονική κοινότητα γίνεται καθημερινά μάρτυρας τυχαίων μεταλλάξεων που οδηγούν στην δυσλειτουργία και τελικά τον θάνατο. Δεν έχει γίνει ποτέ μάρτυρας τέτοιων μεταλλάξεων που να οδηγήσουν σε ένα νέο είδος. Επιπρόσθετα, ενώ μπορεί κάποιος να θεωρήσει δυνατή την αλληλουχία μετάβασης μονοκύτταρος->τυχαιότης->τυχαιότης->τυχαιότης->άνθρωπος, οι επιστήμονες που μελετούν πόσο πιθανό είναι αυτό, είναι πεπεισμένοι πως ο χρόνος ζωής της γης δεν επαρκεί ώστε η προηγούμενη αλληλουχία τυχαίων μεταλλάξεων να έχει φτάσει στον άνθρωπο. Θεωρούν δε σαν πιθανότερη επιστημονική εξήγηση πως το ανθρώπινο DNA προήλθε από το διάστημα.
Προτού κλείσω, θέλω να επισημάνω πως το να επιλέγει κάποιος την θεωρία της εξέλιξης σαν την καλύτερη εξήγηση για αυτό που βιώνουμε, επειδή σε αυτό το συμπέρασμα τον οδηγεί ο λογισμός του, είναι δικαίωμά του. Δεν αποτελεί όμως αυτό τεκμήριο της αλήθειας, ακόμα κι αν αυτός είναι επιστήμονας, καθώς πολύ εύκολα μπορούν να βρεθούν ισάριθμοι και ισότιμοι επιστήμονες του ίδιου χώρου που να υποστηρίζουν το αντίθετο.
Προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό στη θεωρία αυτή. Αποτελεί ακόμα ένα φίλτρο μέσα από το οποίο μάθαμε να βλέπουμε τον κόσμο και το ταυτίζουμε τόσο έντονα με τη δική μας όραση, όπου δεν εξετάζουμε καν την περίπτωση του να μας το έχουν καπελώσει όπως τόσα άλλα πράγματα. Το τυχαίο στο οποίο αναφέρεται δεν μπορεί ούτε να οριστεί, ούτε να μετρηθεί, ούτε να επαληθευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον φιλο 10.49
Αν πιστευεις οτι το ενυσχιμενο βαρυντικο πεδιο της γης πριν απο δις χρονια επεζε ρολο στο αν μπορουσε η γη να εχει ζωη και αν ελκουσε πιο ευκολα ουρανια σωματα που περνουσαν απο εδω σε προτρεπω σαν..φυσικος να ξαναριξεις μια ματια στην θεωρια του ενωποιημενου πεδιου του Αινσταιν.Για τον Ηλιο δεν μας απαντησες και ειναι πολυ απλη η ερωτηση.Αν πχ καθε χρονο χανει το 1% της μαζας του απο τις καυσεις και εσυ λες οτι ειναι δισεκατομυριων χρονων,πολλαπλασιαζοντας το αντιστροφα ποσο πρεπει να ηταν η μαζα του και πως να υπηρχε ζωη στην γη;..Λες παλι οτι δεν χριαζοντε ενδιαμεσοι τυποι...πολυ επιστημονικο αυτο.Χωρις στοιχεια βγαζεις μια θεωρια και ολα οκ.Ναι για εσας δεν χριαζοντε στοιχεια για ενδιαμεσους τυπους γιατι απλα ξερετε οτι δεν υπαρχουν.Μου λες για την δημιουργια του νεου κυτταρου και τον ρολο του οξυγονου και των..κολλαγονων...τελικα αποφασιστε επεσε με κομμητη στην γη η ζωη η...ξεπιδισε εδω; Και για πες μου γιατι δεν ξαναφτιαξατε...ζωη στο εργαστηριο με οξυγονα και κολαγονα; Αφου ετσι το λες σαν...επιστημονας ετσι πρεπει να ειναι.Ε ξανακαντε το αφου ξερετε τον τροπο.Μαλλον δεν μπορειτε.Γιατι; Γιατι οτι μα οτι λες ειναι απλα εικασιες χωρις αποδηξεις.Ειναι φαντασια και ψεμα φτιαγμενο απο το ΕΓΩ και τον ΕΓΩΙΣΜΟ του ανθρωπου που δεν θελει να δεχτει οτι ΚΑΤΙ-ΚΑΠΟΙΟΣ αλλος τον δημιουργισε. Μιλας για εξελιξη τοσο μα τοσο ευκολα και ξεχνας οτι ο Μεντελ με τους νομους της κληρονομικοτητας και τα πειραματα του στην δροσοφιλη με ακτινες Γ απεδηξε οτι δεν υπαρχει εξελιξη ΜΟΝΟ μεταλαξη ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΟΣ. Ειστε πολυ ''λιγοι'' σε ολα για να μας πισετε για τις αρλουμπες σας που και καλα ειναι ''επιστημονικες'' και δοξα τον Θεο δεν συμφωνουν ολοι οι επιστημονες με την θεωρια του Δαρβινου γιαυτο και ειναι...θεωρια και οχι νομος.Αλλα ξεχασα...αυτοι δεν ειναι επιστημονες.Μονο οσοι πανε με τις προσταγες του ''λομπυ'' ειναι επιστημονες.

Ανώνυμος είπε...

Και κατι αλλο για να κλεισω και δεν θα ξανασχολιθω εδω.Σε οποιον διαβαζει εδω θα προτηνα να παρει το βιβλιο ''ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ'' του Dr Criswell. Για να δει ολα τα στοιχεια που καταρηπτουν την θεωρια του Δαρβινου.Να δει τα ψεμματα για τους ενδιαμεσους τυπους που και καλα βρηκαν και καναν και προτομες απο...ενα δοντι και απο κοκκαλα που μετα απο χρονια αποδειχτηκαν οτι ηταν κοκκαλα χοιρων και κατσικιων αλλα ποτε δεν το αποκαλυψαν....και αληθεια κυριε φυσικε.Η μετρηση με τον ανθρακα ποσο εγγηρη ηταν οταν ξερετε οτι καποια στοιχεια εκ της φυσης τους αποροφουν πιο πολυ ανθρακα οποτε ειναι μη εκγκιρη; Τοσα χρονια φωρτονατε δις χρονια πανω σε ευρηματα με μια μεθοδος πληρος ανακρηβης και ομως ποτε δεν βγηκε κανεις να πει οτι ηταν λαθος.Οτι πρεπει για να στηριξουμε ενα ψεμα ετσι;

Ανώνυμος είπε...

ότι το μωρόν του Θεού σοφώτερον των ανθρώπων εστί, και το ασθενές του Θεού ισχυρότερον των ανθρώπων εστί.
Βλέπετε γαρ την κλήσιν υμών, αδελφοί, ότι ου πολλοί σοφοί κατά σάρκα, ου πολλοί δυνατοί, ου πολλοί ευγενείς,
αλλά τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα τους σοφούς καταισχύνη, και τα ασθενή του κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα καταισχύνη τα ισχυρά,
και τα αγενή του κόσμου και τα εξουθενημένα εξελέξατο ο Θεός, και τα μη όντα, ίνα τα όντα καταργήση,όπως μη καυχήσηται πάσα σαρξ ενώπιον του Θεού.
Κορ.Α 25-28

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7 „Απριλίου 2011 12:30 μ.μ.“
Υποστηρίζεις ότι λέω αρλούμπες, χμμμ για να δούμε
Λες : Αν πιστευεις οτι το ενυσχιμενο βαρυντικο πεδιο της γης πριν απο δις χρονια επεζε ρολο στο αν μπορουσε η γη να εχει ζωη και αν ελκουσε πιο ευκολα ουρανια σωματα που περνουσαν απο εδω σε προτρεπω σαν
Μίλησα εγώ πουθενά για ενισχυμένο ΒΑΡΥΤΙΚΟ πεδίο; Αυτό πως σου ήρθε;
Η Γη έχει εδώ και 4 δις χρόνια έχει την ίδια περίπου μάζα άρα και βαρυτικό πεδίο, στην αρχή της δημιουργίας της γης από το πρωταρχικό νέφος σκόνης αεριών και βράχων, έπεφταν πολλοί περισσότεροι μετεωρίτες λόγου του ότι υπήρχαν και περισσότερα θραύσματα στο ηλιακό σύστημα. Μετεωρίτες και κομήτες πάντα έπεφταν και πάντα θα πέφτουν στη Γη αυτό έγραψα, μη παραποιείς τα γραφόμενά μου.
Λες: σαν..φυσικος να ξαναριξεις μια ματια στην θεωρια του ενωποιημενου πεδιου του Αινσταιν
Όπα μεγάλε, εδώ κάνεις ένα σοβαρό λάθος, δεν υπάρχει καμιά Θεωρεία ενοποιημένου πεδίου του Αϊνστάιν, άλλα η Θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν. Στο έχω ξαναπεί, οι γνώσεις σου χρειάζονται λίγο φρεσκάρισμα σε έχει τυφλώσει το θρησκευτικό σου μένος, άραξε και άνοιξε κανένα βιβλίο.

Λες : Αν πχ καθε χρονο χανει το 1% της μαζας του απο τις καυσεις και εσυ λες οτι ειναι δισεκατομυριων χρονων,πολλαπλασιαζοντας το αντιστροφα ποσο πρεπει να ηταν η μαζα του και πως να υπηρχε ζωη στην γη;
Αν ο ήλιος έχανε 1% της μάζας του τότε σε 100 χρόνια θα έπρεπε να έχει σβήσει, αν έχανε 0,1% σε 1000 χρόνια κ.ο.κ άλλα ξέρεις πολύ καλά ότι ο Ήλιος καίει εδώ και χιλιάδες χρόνια – τουλάχιστον αν δεχθούμε την χρονολογία της Βίβλου- άρα αλλιώς λειτούργει ο μηχανισμός, σου το είπα, άνοιξε κανένα βιβλίο να μάθεις θα σε ωφελήσει, η τουλάχιστον δες στο Wikipedia.
Όσο αφορά την εξέλιξη της ζωής και τις τυχαίες μεταλλάξεις υπάρχουν άπειρα ντοκιμαντέρ και άρθρα όπου τα εξηγούν ικανοποιητικά δεν θα κάτσω να στα αναλύσω και να φάω το χρόνο μου για σένα, και όσοι διατυμπανίζουν ότι υπάρχουν άπειρες θεωρίες της εξέλιξης μάλλον δεν την έχουν κατανοήσει ακόμα, η τους συμφέρει έτσι να λένε. Έπειτα έχουνε γίνει άπειρα πειράματα που αποδεικνύουν την φυσική εξέλιξη, ακόμα έχουνε φτιάξει και αυτόνομο πρόγραμμα υπολογιστή το οποίο σε κάθε γένια αυτόβελτιώνεται με τυχαίες „μεταλλάξεις“, διαλέγοντας σε κάθε στάδιο από τα τυχαία προγράμματα πάντα το καλύτερα, έχουνε καταφέρει να αναπαραστήσουν γραφικά μια ανθρώπινη φιγούρα που να περπατάει από μόνη της ενώ στη αρχή ήταν ακίνητη. Αυτή είναι και η αρχή της φυσικής επιλογής, τα καλύτερα γονίδια – προγράμματα είναι και αυτά που επιβιώνουν στο τέλος. Στην Γη τώρα οι αρχικές συνθήκες (θερμοκρασία, ατμόσφαιρα, νερό άφθονο, οργανικές ενώσεις ) επέτρεψαν να γίνουν αυτές οι μεταλλάξεις οι οποίες είχαν αρκετό χρόνο – 4 δις χρόνια- για εξελιχτούν σε πολύπλοκη δομημένη οργανική και έμβια ύλη, εμείς απλά είμαστε η κορυφή της εξέλιξης ως στιγμής άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι σταματήσαμε να εξελισσόμαστε, και εμάς κάποια στιγμή στο απώτατο μέλλον θα μας αντικαταστήσει ένα νέο είδος ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

Όπως και εμείς αντικαταστήσαμε άλλα είδη πρώτο – ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί άλλα οι σκελετοί τους παρέμειναν (γιατί άραγε έφτιαξε ο Θεός τα ανθρωποειδή και μετά τα εξαφάνισε;) και σύμφωνα με αυτά μπορούμε να κατανοήσουμε την φυσική εξέλιξη του Ανθρώπου από τα άλλα είδη. Αλλιώς τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτών των σκελετών; Γιατί δεν ζούνε οι πιθηκάνθρωποι άλλο σήμερα; Γιατί εξαφανίστηκε ο άνθρωπος του Νεάντερνταλ; Οι σκελετοί τους όμως υπάρχουν για να μας θυμίζουν ότι κάποτε πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια ζούσαν και αυτοί ταυτόχρονα μάλιστα με τον σύγχρονο Άνθρωπο. Εξαφανίστηκαν γιατί δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τον Homo Sapiens. Πολύ πιθανόν να τους εξοντώσαμε όπως κάναμε άλλωστε και με πολλά είδη ζώων που εξαφανίστηκαν η τείνουν να εξαφανιστούν. Εδώ εξοντωνόμαστε μεταξύ μας (δες Ινδιάνοι της Αμερικής κ.α). Επίσης ότι ζει σήμερα είναι μόνο το 0,01% των ζωντανών ειδών που πέρασαν από τον πλανήτη. Για τους τριλοβίτες των 550 εκατομμυρίων ετών τι έχετε να πείτε; Για τους Δεινόσαυρους; Μήπως ο Θεός έφτιαξε επίτηδες τα απολιθώματα τους για να δοκιμάσει την πίστη μας; Η μήπως η Βίβλος έχει κάποια εξήγηση για αυτά; Εδώ ούτε καν τα αναφέρει καθόλου! Άρα πως μπορούμε να βασιστούμε σε ένα θρησκευτικό μύθευμα όπως είναι η Βίβλος για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα; Επομένως η επιστήμη και μόνο αυτή μπορεί να μας δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις είτε σας αρέσει είτε όχι.
Η επιστήμη σήμερα είναι σε θέση να εξηγήσει ικανοποιητικά και σε μεγάλο βαθμό πολλά από τα μυστήρια του σύμπαντος, και όσο προχωρά ο καιρός θα ανακαλύπτουμε νέα πράγματα. Δεν έχουμε ανάγκη πλέον κανένα Θεό και κανένα διάολο να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα. Αλλά και αν ακόμα υπήρχε ένας Θεός που τα δημιούργησε όλα, τότε γεννιέται εύλογα το ερώτημα, και αυτόν τον απείρου πολυπλοκότητας και διαστάσεων Δημιουργό ποιος τον έφτιαξε; Και πάει λέγοντας.
Το Βιβλίο του Dr Criswell δεν το γνωρίζω, αλλά σίγουρα θα το έγραψε κανένας θρησκόληπτος επιστήμονας (δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί, δήθεν και μη) από τους πολλούς που τα παίρνουν αδρά από τις πλούσιες χριστιανικές οργανώσεις της χριστιανοκρατούμενης ΗΠΑ για να γράφουν τέτοιες μ…. έχω διαβάσει και χειρότερα πως ακόμα και τα κόκαλα των δεινοσαύρων είναι σικέ. Εντάξει αν σε βολεύουν αυτά χαρά σε εσένα. Όσο για την μέθοδο του C14 έχω καταλάβει πως όταν σας συμφέρει είναι καλή π.χ. όταν θέλετε να βρείτε την ηλικία της σενδόνης του Τζεσουα (και καλά) η ξέρω εγώ να χρονολογήσετε ένα κομματάκι „τίμιο ξύλο“ ενώ όταν δεν σας συμφέρει (δεινόσαυροι, απολιθώματα) τότε είναι άκυρη, του σατανά μη τζιςςς, ε ρε χριστιανική λογική…
Τέλος σε όσους βρίζουν και γράφουν ανοησίες δεν απαντώ, αφού είναι τόσο ηλίθιοι και ξέρουν να εκφραστούν ας συνεχίσουν να βρίζουν, έξαλλου τίποτα καλύτερο δεν ξέρουν να κάνουν. Επίσης δε με λένε Αλεξία. αλλά Κωνσταντίνο Όσο για το αν προσβάλλονται κάποιοι θρησκόληπτοι δεν με ενδιαφέρει καθόλου, καιρός να σταματήσουν αυτό το πιπίλισμα της καραμέλας περί σεβασμού απέναντι στις θρησκείες. Όσο αυτές δε σέβονται την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια μου δεν θα τις σεβαστώ και εγώ. Αρκετό κακό έκαναν ήδη στην ανθρωπότητα φτάνει τόσο, καιρός να απαλλαγούμε από αυτό το καρκίνωμα που λέγεται θρησκεία.

Ανώνυμος είπε...

Το καταλαβες οτι αναλωθηκες σε...αρλουμπες ε...;;; Το 1% ειναι παραδειγμα για τον ηλιο γιαυτο ειπα και πχ...φυσικα και δεν ειναι τοσο...αλλα παλι δεν απαντησες ΠΟΣΟ δυναμη θα ειχε ο ηλιος αν το πας αντιστροφα και αν αυτο θα επετρεπε την ζωη.Δεν ξερεις την θεωρια του ενοποιημενου πεδιου του Αινσταιν και εισαι και φυσικος;;;;;; Απλα ελεος! Δεν απαντησες και παλι στο οτι ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΛΑΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΙΔΑΕΙ ΑΠΟ ΕΙΔΟΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.Αληθεια...τοσες χιλιαδες χρονια ο ανθρωπος γιατι δεν εβγαλε...φτερα πχ? Ξεχασα..θελει δις χρονια.Πεταμε αριθμους αβερτα.Και αν το ψαξεις λιγο χωρις την λεξη ΑΔΥΝΑΤΟΝ που σαν επιστημονας θα επρεπε να ειχες αποκλησει θα δεις οτι ναι...ΟΤΙ ΕΥΡΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ.Παρουσιασαν τον ανθρωπο του πλινταουν απο ενα...δοντι που βρηκαν.Που μετα απο 2 χρονια ανακαλυψαν οτι ηταν απο γουρουνι.Αλλα ποτε δεν βγηκε κανεις να πει απο τους επισημοναρες οτι ηταν λαθος.Και δωωωωστου εργασιες και διατριβες πανω σε ενα..ψεμα.Και οχι μονο αυτο...τα περισοτερα ευρηματα ειναι ετσι ψαξε το.Και παλι δεν απαντας σε κατι αλλο.Αφου εχετε βρει πως ξεκινισε η ζωη ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΙΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΙΡΙΟ;; Δεν σου λεω κατι πολυκυτταρο.Δεν εισαι αξιος να φτιαξεις ΕΝΑ κυτταρο (οχι εσυ προσωπικα) αλλα παρολα αυτα εχετε την αναιδια να λετε οτι ολη αυτη η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ και η ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ της ζωης ειναι τυχαια και οχι εργο ανωτερης δυναμης.Εγωισμος και αλαζονεια.Αλλα ξεχνας κατι.Ο Θεος δεν παιζει ζαριες με το συμπαν.Αλβερτος Αινσταιν.

Ανώνυμος είπε...

Βρε βλάκα βρε ηλίθιε η θεωρία του ενοποιημενου πεδίου δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα άνοιξε και κανένα βιβλιο γκαβούλιακα άσχετε ΘΕΩΡΙΑ ΤΗς ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ λέγεται σταμάτα επιτέλους να βλέπεις Λιακόπουλο, αλλα τζάμπα πάει το γράψιμο, σταματω να ασχολουμε μαζι σου γιατι εσυ απο λόγια δεν πέρνεις, άσχετος γενήθηκες και άσχετος θα πεθάνεις...αντε γεια

Ανώνυμος είπε...

διάβασε εδω...
http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_field_theory

δυστυχώς στα ελληνικά δεν το έχει....

Ανώνυμος είπε...

Mαλλον εσυ πρεπει να το διαβασεις γιατι αποτι φαινεται δεν ξερεις αγγλικα....αλλο η θεωρια της σχετικοτητας και αλλο αυτη του εννοποιημενου πεδιου...φυσικε.Η δευτερη παει πολυ παρακατω και θεωρητε ακομα πιο μεγαλη απο αυτην της σχετικοτητας αν μπορεσουν να την καταλαβουν οι συγχρονοι φυσικοι.Και οκ...μην κολλας σε αυτο.Τοσα σου εγραψα σε αυτο μονο απαντησες; Τα αλλα ειναι..δυσκολα; Και η εξελιξη θεωρια ειναι δεν εχει αποδειχθει.Αν ειχε αποδειχθει θα ηταν νομος.Ξερεις σαν αυτους του Νευτωνα κτλπ.Αννα να ενα μηλο λοιπον ξεκινα απο την αρχη παλι.Αληθεια αλλη μια ερωτηση...πως γινετε στην προ-καμβιο εποχη να μην υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ δειγμα ζωης και στην καμβιος να εμφανιζοντε αποτομα ΠΛΗΡΗΣ πολυκυτταροι οργανισμοι.....;;;;

Ανώνυμος είπε...

Α ναι; Και εσύ που ξέρεις αγγλικά για πες μας τι κατάλαβες; Φυσικά και άλλο πράγμα η θεωρία της σχετικότητας που όντως την ανακάλυψε ο Αϊνστάιν και άλλο η θεωρία ενοποιημένου πεδίου, ισχυρίστηκα εγώ πότε το αντίθετο; Εσύ πέφτεις συνεχώς σε αντιφάσεις και λες άλλα αντί άλλων, αν θυμάσαι καλά μίλησες για την θεωρία του ενοποιημένου πεδίου του Αϊνστάιν, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει διότι πολύ απλά δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί η θεωρία που θα ενοποιεί και τις τέσσερεις δυνάμεις στην φύση, ο Αϊνστάιν προσπάθησε πολύ ως το τέλος της ζωής του για να την βρει άλλα (επίσημα τουλάχιστον) δεν τα κατάφερε. Εκτός αν πιστέψουμε στα παραμύθια τύπου το πείραμα της Φιλαδέλφειας που μάλλον από εκεί θα επηρεάστηκες. Για αυτό ξεκόλλα και άσε τις ειρωνείες, τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα ξέρω 5 πράγματα περισσότερα από σένα. Τώρα όσο αφόρα τις θεωρίες που τόσο σου αρέσει να αποκαλείς. Άλλο η θεωρία στα μαθηματικά που συνοδεύετε από την αντίστοιχη απόδειξη (αλλιώς λέγεται εικασία) και άλλο στην φυσική. Η θεωρία της σχετικότητας είναι θεωρία, δεν έχει αποδειχτεί ακόμα ότι ισχύει πάντα, άλλα πολλά πειράματα την έχουν επαληθεύσει, η κβαντική θεωρία είναι επίσης θεωρία, δεν έχει αποδειχτεί ακόμα ότι πράγματι έτσι είναι άλλα είναι ο καλύτερος τρόπος περιγραφής του μικρόκοσμου, και έχει επαληθέψει επανειλημμένα, άλλα παρόλα ταύτα παραμένει θεωρία, ίσως μεθαύριο να αντικατασταθεί από μια καλύτερη θεωρία ίσως αυτή του ενοποιημένου πεδίου που θα τα εξηγεί όλα….Ακομα και ο παγκόσμιος νόμος της έλξης του Νεύτωνα, είναι και αυτός θεωρία, εξηγεί ικανοποιητικά τις βαρύτιμες αλληλεπιδράσεις σε μικρή κλίμακα και μικρές ταχύτητες άλλα σε μεγάλες ταχύτητες και μεγέθη εκεί έχουμε πρόβλημα. Η βαρύτητα είναι ακόμα ένα αίνιγμα για την φυσική, άσχετα αν έχουμε έναν τύπο που να την εξηγεί, ξέρουμε το πώς άλλα όχι το γιατί.
Το ίδιο ισχύει και για την θεωρία της εξέλιξης, εξηγεί σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό της εξέλιξη της ζωής και του ανθρώπου άλλα δεν παύει να είναι θεωρία άλλα όπως είπα είναι το καλύτερο εργαλείο που διαθέτουμε ως στιγμής.
Αν εσύ και οι υπόλοιποι θρησκόληπτοι δεν το δέχεστε, τότε να μας προτείνετε μια καλύτερη εξήγηση αντί να καταδικάζετε μια θεωρία. Θέλω λοιπόν να μου απαντήσεις στα έξης:
1. Πότε και πως δημιουργήθηκε η ζωή στη γη
2. Οι σκελετοί των δεινόσαυρων, των μαμούθ, τα απολιθώματα των τρίλοβων και πλήθος άλλων ζώων και φυτών που βρεθήκαν και δεν υπάρχουν σήμερα, πότε έζησαν και πέθαναν; και γιατί τα έφτιαξε ο θεός;
3. Πότε εμφανίστηκε ο πρώτος άνθρωπος και γιατί υπάρχουν τόσοι πόλοι σκελετοί ανθρωποειδών και πιθηκάνθρωπων που έχουν πλέον εξαφανιστεί; Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Περιμένω ειλικρινείς και τίμιες απαντήσεις….

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζεις να κανεις ενα πολυ μεγαλο λαθος...κοιτας ποιος τα εφτιαξε και οχι πως τα εφτιαξε.Εγω σου λεω οτι τα εφτιαξε ο Θεος.Εσενα δουλεια σου σαν επιστημονας ειναι να βρεις ΠΩΣ τα εφτιαξε και να τα εξιγησεις και οχι να αμφιβαλεις αν τα εφτιαξε.Κανεις ερωτησεις,ενω δεν εχεις δωσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ απαντηση σε οτι εχω ρωτησει.Κατα τα αλλα...ολα τα ξερετε.Το πως δημιουργιθικε η ζωη πρεπει να το απαντησεις εσυ οχι εγω.Εγω ειπα την εκανε ο Θεος.Εσυ λες ενωθηκαν κολλαγονα και οξυγονα η επεσε απο κομμητη και πολλα αλλα...ναι αλλα αυτο δεν απαντα.ΠΟΙΟΣ την εφτιαξε αφου απο το 0 δεν βγαινει κατι ΠΟΤΕ.Και αντε και τα δεχομαι.Τα κολλαγονα και τα οξυγονα ΠΟΙΟΣ τα εφτιαξε; Σε ολα αυτα εσεις οι...πολυξεροι δεν εχετε απαντηση.Και δεν εχετε γιατι ψαχνετε σε λαθος μερος και με λαθος τροπο.Αφου εχετε βρει τοσα και ειστε συγουροι για τοσα πολλα που τα διδασκετε και ως επιστημονικα τεκμιριωμενα στο ξαναλεω.Εισαι αξιος εσυ η ο καθε ενας εξελικτικος να φτιαξεις ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ;.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ
ΑΞΙΖΕΙ ΜΠΕITE ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ lINK

http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/explanatory/george_lekatis_god_exists.htm