Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΦΙΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΤΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1




ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΤΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΣΤΙΣ 23:30




Ο διακεκριμένος παγκοσμίως Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέι Βάιντα (Κανάλ, Στάχτες και Διαμάντια) υπογράφει μια ταινία καταγγελίας, βαθιά πολιτική. Μια ταινία για την ιστορία 

που....
γράφεται με αίμα, για τη ματαιότητα του ηρωισμού και για τη διατήρηση της μνήμης. Με δυνατές εικόνες και με χρήση πολλών ντοκουμέντων της εποχής, μεταφέρει αριστουργηματικά τις προσωπικές του μνήμες από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα από τη σφαγή στο δάσος του Κατίν, στην οποία έχασε τη ζωή του ο πατέρας του. Η σφαγή του Κατίν ήταν ιστορικής σημασίας για την Πολωνία, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο...
ΥΠΟΘΕΣΗ: Το 1939 οι Γερμανοί και οι Σοβιετικοί εισβάλλουν στην Πολωνία. Οι δεύτεροι αιχμαλωτίζουν δέκα χιλιάδες αξιωματικούς και στρατιώτες του πολωνικού στρατού. Η Αννα και η πεθερά της φεύγουν από την Κρακοβία για να συναντήσουν τον άντρα της πρώτης, αξιωματικό Αντρέι, με σκοπό να το Ο διακεκριμένος παγκοσμίως Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέι Βάιντα (Κανάλ, Στάχτες και Διαμάντια) υπογράφει μια ταινία καταγγελίας, βαθιά πολιτική. Μια ταινία για την ιστορία που γράφεται με αίμα, για τη ματαιότητα του ηρωισμού και για τη διατήρηση της μνήμης. Με δυνατές εικόνες και με χρήση πολλών ντοκουμέντων της εποχής, μεταφέρει αριστουργηματικά τις προσωπικές του μνήμες από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα από τη σφαγή στο δάσος του Κατίν, στην οποία έχασε τη ζωή του ο πατέρας του. Η σφαγή του Κατίν ήταν ιστορικής σημασίας για την Πολωνία, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο...
Δραματική ιστορική ταινία πολωνέζικης παραγωγής 2007
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αρτούρ Ζμιγιέφσκι, Μάγια Οστάζεφσκα, Αντρέι Τσίρα
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Αντρέι Βάιντα

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όχι οτι θα πώ κάτι καινούργιο αλλά είναι σοβαρό blog αυτό;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ. ΜΕ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

μολις τελειωσε και εχω παθει πλακα.ειναι απιστευτο αυτο που εκανε ο σταλιν

Ανώνυμος είπε...

Το blog αυτό δεν είναι σοβαρό και δυστυχώς έχω διανείμει σε αρκετά άτομα το link του. Ως απόψε. Αρθρα περί ενότητας Ελλήνων και τα συναφή τα έγραφαν για την πλάκα τους ασφαλώς.
Θα φάνε το θάψιμο της ζωής τους, τέτοιους "πατριώτες" "αγωνιστές" έχουμε χορτάσει, λίγο ήθελαν κι έδειξαν τα μούτρα τους, anti-ntp, olympia και τα συναφή φασιστοειδή site.
Τέλος φασιστες, ως εδώ ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Μας δείχνετε χουλιγοντιανες παραγωγες για μαθήματα ιστορίας. Κουμουνισμός δεν σημαίνει στάλιν, σφαγείς και ανθέλληνες. Όσο σοσιαλιστές είναι οι πασοκατζήδες, άλλο τόσο οι "φιλοκουμουνιστές" ειναι αμετανόητοι.
Με την ίδια θέρμη να μας προτείνετε καμια ταινία με φασίστες που σφάζαν Έλληνες την Κατοχή, αλλά σίγουρα θα βλέπετε γερμανική μπότα και θα γουστάρετε.
Λοιπόν, άντε γεια, τυγχάνει να ψηφίσω ΚΚΕ πρώτη φορά στις επόμενες εκλογές γιατί είναι οι μόνοι που μας έλεγαν αλήθεια για ΟΝΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Μααστριχ, Σένγκεν, ΕΥΡΩ όταν εσείς φασιστάκια μας φλομώνατε στο ψέμμα του νεοφιλελευθερισμού. Όταν το Κόμματα που ψηφίζετε μας βαλαν στο ΔΝΤ, το μόνο που μας προσφέρετε εδώ πέρα είναι βίντεο που εκθειάζουν το λαος και σας καίει η άνοδος του ΚΚΕ. Και που στε ακομα!
Στα @@ μας ως φιλοκουμουνιστές ο Σταλιν και σεις

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω μερικοί να θεωρούν ταμπού τα εγκλήματα που έκανε και ο πατερούλης Στάλιν.
Μην ξεχνάτε ότι ο Στάλιν έστελνε στην πρώτη γραμμή της μάχης τους "υπανθρώπους" του σοβιετικού κράτους (όπως τους Ουκρανούς)και μετά ακολουθούσε ο ένδοξος σοβιετικός στρατός. Μην μιλήσουμε και τις απώλειες μεταξύ Γερμανών-Σοβιετικών και Αμερικάνων στρατιωτών. Ακόμη χειρότερα μην μιλήσουμε για τον αφανισμό των αιχμαλώτων πολέμου στα γκούλαγκ της Σιβηρίας.
Η μόνη διαφορά που είχε ο Στάλιν με τον Χίτλερ ήταν ότι ένας είχε την σβάστικα και ο άλλος τα σφυροδρέπανα.

Μερικοί πρέπει να διαβάζουν και λίγη ιστορία παρά τα φυλλάδια του κόμματος

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια πονάει...
Με τον Αίαντα έχω χιλιο-διαφωνήσει για τα καλά, αλλά εδώ έχει απόλυτο δίκιο, είναι όντως ταμπού να μολάς άσχημα για τον κομμουνισμό.
Δεν είναι ...political correct

Ανώνυμος είπε...

ρε τραγί ανώνυμε που την είδες την χολυγουντιανή παραγωγή?είδες κανένα λιονταράκι της mgm και δεν το είδαμε εμείς?Πολονέζικη παραγωγή είναι και απ τις καλύτερες ταινίες του είδους της.Βασικά την ταινία την είδες ή την απαγορεύει το κόμμα?
Πνεύμα

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙ ΜΕΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΩΝ. ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΩ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΝ ΣΦΑΓΕΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ .Ο ΑΡΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ .ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΑΘΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ 1821 ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΙΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ρε ουυυυυυυυυυυυυ παλιοκομμουνια!!!διαβαστε λιγο ιστορια ποιος δημιουργησε το κομμουνισμο!!!εβραιοι κρυβονται απο πισω αλλα π να ξερετεεεε!!!κοιμησμενοι!!!προχτες συναντησα κατι παιδια στον δρομο στο Αγιο Αντωνιο στην σταση τ μετρο απ εξω κ μυραζαν φυλλαδια!!οταν ηρθε να μ δωσει αρνηθηκα κ μ ζητησε τ λογο κ μετα εφυγε με τ κεφαλι κατω!!!ασε π δεν πιστεουν σε κανενα Θεο...αλλα στο δαρβινο αχαχα

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Τα εγκληματα των κομμουνιστών είναι καταγεγραμένα στην Ιστορία και ότι και να πείτε δεν παραγράφονται.Να δω πόσοι από σας τους φιλοκομμουνιστές θα αντέχατε να ζήσετε σ' ένα κομμουνιστικό κράτος... Και διαβάστε κι αυτά για να ξεστραβωθείτε:
http://www.knossopolis.gr/2010-09-08-21-43-18/144-2010-09-13-23-35-53.html?phpMyAdmin=VL1saQngb5HOd5oJs38Uz9iY1P1
http://www.knossopolis.gr/2010-09-08-21-43-18/144-2010-09-13-23-35-53.html?phpMyAdmin=VL1saQngb5HOd5oJs38Uz9iY1P1

Ανώνυμος είπε...

Λάθος το δεύτερο ήταν αυτό:
http://www.knossopolis.gr/2010-09-08-21-43-18/198-2010-10-03-13-37-39.html

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ είπε...

ΒΙΑΣΑΝ ΕΝΔΕΚΑΧΡΟΝΟ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ενοχλεί η καταγραφή της ιστορικής αλήθειας; Στην ταινία, η χήρα του πολωνού στρατηγού δεν υποκύπτει στην ψυχολογική βία του γερμανού αξιωματικού για να υπογράψει δήλωση καταδίκης του εγκλήματος κατά του συζύγου της από τους σοβιετικούς. Ο επιζήσας της σφαγής ταγματάρχης αυτοκτονεί από τις τύψεις για την συνεργασία των αρχών της πατρίδας του με τους σοβιετικούς μετά την λήξη του πολέμου...
Εκτιμώ ότι εμείς ως τρίτοι το βλέπουμε λάθος: Η ταινία είναι βαθύτατα πατριωτική, ούτε φιλοναζιστική, ούτε αντικομουνιστική.
Πατριώτες πρέπει να είμαστε και μόνον. Επιτέλους, ξεκολλάτε από τα κλισέ, τόσο μυαλό επιτέλους, μετά από αυτά που περνάμε;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΜΑΤΑ=Δημιουργήθηκαν για να διχάζουν το λαό δηλαδή να τον κομματιάσουν εξου και το κόμμα!Τώρα κομμουνισμος φασισμός και τα τοιάυτα να τα χ..σω με το συμπάθειο ,μουκόψαν 300 ευρα από τον μισθό μου η γυναίκα μου απώλήθηκε και είναι άνεργη Αμα πάρω καμια καραμπίνα και αρχίζω έναν έναν λέτε να έχω πρόβλημα αμα είναι κομμουνιστής ή όχι.Ενωθείτε και αντισταθείτε.Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα και έμβλημα η σημαία μου πιστευω στον Θεό και όλους τους γ..ω.Όλοι οι καλοβολεμένοι γιατί να αντιδράσουν θα ασχοληθούν με τα κόμματα!!!!Ρε πάνε να μας διαλύσουν τα πάντα και μεις τα βλέπουμε και αν μας δώσουν και δέκα ευρα αύξηση θα γουστάρουμε κιόλας
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ!!!Χωρίς κανένα κόμμα να μας κομματιάσει!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ!!! ΚΟΜΜΑ==ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΩ, ΤΕΜΑΧΙΖΩ
ΚΟΙΝΩΣ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΜΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΡΔΗΝΑΛΙΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ,ΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και επιπλέον σημαίνει και ηλίθιοι 4:45.

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα καταλαβουν οι κομμουνιστες ( και δεν μιλω για τους σημερινους, αυτοι απλα δεν υπαρχουν, εκπροσωπουνται απο κομματα που δεν εχουν καμια σχεση με τον κομμουνισμο, απλα νομιζουν οτι το να δηλωνεις αριστεροσ ειναι μοντερνο και κουλ)
ποση ζημια εκαναν στη χωρα ισως και γραφτει στην ιστορια, τοτε ο κοσμος θα γινει καλυτερος.

Ως νικητες του ΒΠΠ επρεπε να ειμασταν σημερα σε επιπεδο τουλαχιστον Δανιας αλλα για καποιο λογο οι μεγαλες δυναμεις εμειναν παντα μεγαλες ασχετως αν εξανδραποδιστηκαν σε 70%.

Τι πηγε στραβα και η νικηφορα Ελλας που σταματησε τον χιτλερ για 200+ ημερες ξεκινησε την μετα ΒΠΠ εποχη απο το 0 και κατω; Α, σωστα ο θεωρητικος εμφυλιος σε μια χωρα με 0 υποδομες.

Αναγκαστικο αποτοκο να δεθουμε ακομη περισσοτερο στο αρμα της βρετανιας ωστε να μην γινουμε κουβα και β.κορεα.

Συγχαρητηρια σε καποιους

Γιαννης

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη και οι υπολοιποι,

η απαντηση στο γιατι δεν ειμαστε δανια ειναι πολυ μεγαλη αλλα νομιζω οτι ενας απο τους παραγοντες ειναι το γεγονος οτι ακομα και σε αυτες τις εποχες δεν κοιταμε το κοινο συμφερον αλλα το ζητημα αριστερα-δεξια.

για το ποιος ομως εχει κανει περισσοτερο κακο αυτο ειναι μια μεγαλη κουβεντα. προσεξε ομως ποιος διαιωνιζει το μισος. μπες σε δεξιες σελιδες να δεις οτι καθε τοσο εχει μια αφιερωση στα εγκληματα των αριστερων στην κατοχη. γιατι τοσο πολυ μισος; μηπως δεν εγιναν εγκληματα απο την αλλη πλευρα; γιατι αντι να κοιταμε να λυσουμε τις διαφορες μας και να πορευτουμε απο κοινου διχαζομαστε;
μικρασιατης

Ανώνυμος είπε...

ακομα κανουμε το εξης λαθος. εξισωνουμε τους ελληνες κουμμουνιστες με τους ρωσους. μεγα λαθος. ειναι ιδιος ο κουμμουνισμος σε κινα και κουβα; ασφαλως και οχι. απο χωρα σε χωρα αλλαζει ενα πολιτευμα. με την ιδια λογικη οι φιλοδεξιοι πρεπει να κατηγορηθουν για τα εγκληματα των γιανκηδων που ειναι οι κυριοι εκπροσωποι της δεξιας. θα ισχυε κατι τετοιο;
μικρασιατης

Ανώνυμος είπε...

δεν το βλεπετε αλλα εσεις ειστε οι συνεχιστες του εμφυλιου. γιατι ειναι φυσικο και επομενο οτι οταν μας αποκαλεις προδοτες και μας βλεπεις σαν εχθρους θα σε δουμε και εμεις το ιδιο. οταν ακουω απο συμμαθητες που τους ειχα για φιλους μου, να μου λενε εστω και στα αστεια αντε ρε προδοτες μιλανε και οι τουρκοι, καταλαβαινω οτι με θεωρεις κατι διαφορετικο ενω εγω ποτε δεν μιλησα για σενα. κι ομως μιλαμε για παιδια λυκειου που υποτιθεται οτι θα επρεπε να εχουν ανοιχτο μυαλο και να ειναι προθυμοι για κουβεντα. αλλα απο εκει βλεπεις και την διαφορα επιπεδου και το κομπλεξ που κουβαλανε ορισμενοι ανθρωποι. και αυτα τους τα εχουν μεταφερει οι προηγουμενες γενιες. εγω δεν τα εμαθα αυτα. αλλα με αυτα που δεχομαι ειναι επομενο οτι θα καταληξω και εγω να σας βλεπω σαν αντιπαλο στρατοπεδο. αν νομιζετε οτι αυτο οφελει τη χωρα, τι να πω; διαβαστε ιστορια και συγκεκριμενα θουκυδιδη. δειτε οτι ολες οι κοινωνιες πεφτουν απο μεσα. δειτε ποιοι παραγοντες δημιουργουν εναν εμφυλιο και παρατηρηστε οτι σε βαθος χρονου και παλι η ιδια ομαδα οδηγει σε εμφυλιο και ξανα το ιδιο και ξανα το ιδιο ωσπου η κοινωνια καταρεει. καντε μετα εναν παραλληλισμο να βρειτε ποιο ειναι το μελλον μας και αποφασιστε εαν τελικα κερδιζει κατι η χωρα μας απο αυτη την εμονη εναντια σε μια διαφορετικη πολιτικη αντιληψη. κατα τα αλλα δημοκρατια. αρκει να περναει το δικο μας.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ,ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΕΡΑ. ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ . ΑΙΑΝΤΑΣ.