Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Sitel: Ο Νίμιτς κατά του ονόματος ‘Μακεδονία’;



Νίμιτς: Λάθος των Σκοπιανών
να πάρουν τα ελληνικά σύμβολα

Ο Νίμιτς συμφωνεί με την διαγραφή του επιθετικού προσδιορισμού“македонски“/ ‘μακεδονικός’, έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζει, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ελληνικής Παμμακεδονικής οργάνωσης.
Μετά από την συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη, ο Παπαδόπουλος, όπως δημοσιεύει ο «Εθνικός Κήρυξ», ισχυρίζεται ότι ο Νίμιτς, συμφωνεί απολύτως με τους ελληνικούς ισχυρισμούς ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ότι έκαναν μεγάλο λάθος στην προσπάθεια τους να ‘αρχαιοποιήσουν’ την..... σλαβική κοινωνία τους με ελληνικά σύμβολα.
Νίμιτς: Δεν συμφωνεί με το επίθετο 'μακεδονικός'
για τα Σκόπια
«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Νίμιτς, για να διαπιστώσουμε την αλήθεια των πληροφοριών αυτών, αλλά ο διαμεσολαβητής δεν ήταν στο γραφείο  της ‘ParkAvenue», αναφέρει η τηλεόραση Sitel, των Σκοπίων.
«Ο πρέσβης Νίμιτς δεν είναι στο γραφείο, ταξιδεύει, παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας», έλεγε ο αυτόματος τηλεφωνητής δίχως να κατορθώσουμε να επικοινωνήσουμε.
‘Ήρθαμε σε επαφή με τη (Σκοπιανή) Διασπορά, αλλά από εκεί λένε, ότι όλες οι συναντήσεις που είχε ο Νίμιτς με Έλληνες  ήταν ανεπίσημες και ότι ο Νίμιτς, ως κορυφαίος διπλωμάτης, ποτέ δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο.
"Πήραμε στο γραφείο του
στο Park Avenue Plaza
αλλά δεν τον βρήκαμε"
«Πρόκειται περί ανοησίας, ο μεσολαβητής δεν θα αντιδρούσε ποτέ έτσι σε απαιτήσεις της ελληνικής Παμμακεδονικής οργάνωσης. Αν αληθεύει, , δηλαδή, ότι συναντήθηκε μαζί τους», είπε ο Μέτο Κολόσκι της Σκοπιανής Διασποράς.
Η σκοπιανή Διασπορά καθώς και η Ελληνική Παμμακεδονική οργάνωση είχαν στο παρελθόν αρκετές συναντήσεις με τον Νίμιτς, αλλά ποτέ, κανείς, μετά τις συναντήσεις αυτές, δεν προέβη  σε τέτοιες ριζοσπαστικές δηλώσεις.


--
Τίτλος: «Пападопулос: Нимиц против придавката “македонски“!?»
Δημοσίευση: Sitel, 15.03.2011 - 17:27