Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μηνύστε τη Moody's ...Τι περιμένετε ;



Ο οίκος Moody's έσπευσε,κατά την προσφιλή τακτική του παραμονές των Συνόδων Κορυφής, να υποβαθμίσει τρεις βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας και να την τοποθετήσει σε μη χρηματοδοτήσιμη θέση.
Ο αμερικανικός οίκος προέβη στην άκρως επιθετική πράξη εναντίον της Ελλάδας προεξοφλώντας το.... αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών Συνόδων Κορυφής και δημιουργώντας περιβάλλον πίεσης σε βάρος της χώρας και των τραπεζών μας. 


Συστηματικά από τον Νοέμβριο του 2009 οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης διαμορφώνουν εν αναμονή μεγάλων

συναντήσεων επιχείρημα κερδοσκοπικής πίεσης, χτίζουν δηλαδή τη βάση της πίεσης εναντίον της Ελλάδας και εναντίον του ευρώ.

Κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες και σκοπό θα έχει να διαμορφώσει τετελεσμένα πτώχευσης για τη χώρα και την οικονομία της. Η στάση τους είναι επιεικώς απαράδεκτη και ποινικώς κολάσιμη. 


Η Ελλάδα δεν πρέπει τώρα να διστάσει, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.Οφείλει να μηνύσει στα διεθνή δικαστήρια τους οίκους αξιολόγησης και να διεκδικήσει αποζημιώσεις δισ. ευρώ. Ν ακολουθήσει το παράδειγμα των Ισπανών

δικηγόρων, να θέσει επιτέλους θέμα για αυτούς τους πειρατές των αγορών, οι οποίοι ανεξέλεγκτοι επιτίθενται σε κυβερνήσεις και χώρες, αγνοώντας τις προσπάθειες των λαών, που ήδη υφίστανται οδυνηρές θυσίες, τις οποίες ουδόλως αναγνωρίζουν,ούτε καν αποδέχονται.

Η χώρα οφείλει στοιχειωδώς να αντισταθεί και να απαιτήσει ανάλογη στάση κι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαιτέρως από τα ευρωπαϊκά όργανα,τα οποία αποδεχόμενα τις εκθέσεις και τις αποφάσεις τους ουσιαστικά νομιμοποιούν τον πειρατικό κερδοσκοπικό ρόλο τους. 


Είναι ίσως μια ευκαιρία αφύπνισης ολόκληρου του κόσμου που αποδέχεται αδιαμαρτύρητα και χωρίς επιφυλάξεις αντιεπιστημονικές κρίσεις, που εμφανώς πλέον μόνο το κερδοσκοπικό παίγνιο ευνοούν και τίποτε άλλο.





ΑΝΤ. ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ 


Διαβάστε περισσότερα: 
http://trikalagr.blogspot.com/2011/03/moodys.html#ixzz1GFlZBAhx