Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ξεπουλάνε και τη ΔΕΗ - και η Μέρκελ θέλει κι άλλα




Η "πλάκα" είναι πως ένα από τα βασικότερα ψεύτικα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκε από τους κυβερνώντες και τα φερέφωνα τους ήταν πως "αν πάμε σε στάση πληρωμών θα μας κατασχέσουν ότι έχουμε και δεν έχουμε", ενώ στην πραγματικότητα τώρα είναι που όντως παίρνουν "ότι έχουμε και δεν έχουμε" - διαβάζουμε πχ στην "Ελευθεροτυπία":



Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ζήτησε χθες η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ως αντάλλαγμα για την παροχή γερμανικής στήριξης στην επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. αλλά και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

Ήδη έχουν βάλει σε πλειστηριασμό τη ΔΕΗ, και συνεχίζουν:.....


Σε ιδιώτες μέχρι 49% του δικτύου της ΔΕΗ
Την εκχώρηση ποσοστού έως 49% των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ προβλέπει το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που παρουσιάσθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι δημιουργείται εταιρεία 100% θυγατρική της ΔEH με την επωνυμία AΔEΣMHE, στην οποία η ΔEH μεταβιβάζει τον κλάδο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κυριότητας των παγίων. Μειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας μπορεί να διατεθεί σε τρίτους, οι οποίοι, όπως ορίζει κοινοτική οδηγία δεν πρέπει να δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. Παράγοντες της αγοράς ενέργειας εκτιμούν ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα ιδιωτικοποίησης του δικτύου, την αξία του οποίου εκτιμούν σε 1,7 δισ. ευρώ.

Πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς της ΔEH
Tην εκχώρηση σε ποσοστό μέχρι και 49% των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔEH σε τρίτους προβλέπει το προσχέδιο νόμου για την εναρμόνιση της χώρας με το τρίτο ενεργειακό πακέτο απελευθέρωσης. Το σχέδιο νόμου παρουσίασε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Eνέργειας και Kλιματικής Aλλαγής, Tίνα Mπιρμπίλη, στο υπουργικό συμβούλιο.H συγκεκριμένη πρόβλεψη αναφέρεται ρητά στο κεφάλαιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους ιδιώτες και δυσάρεστη για τη ΔEH και τη ΓENOΠ, αφού κανείς (ε όχι και κανείς - όλο και κάποιοι θα τη γνώριζαν) -μέχρι η υπουργός να δημοσιοποιήσει το κείμενο του νομοσχεδίου- δεν τη γνώριζε. «Δεν συζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσαν στην «K» στελέχη του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (EΣAH) και της ΔEH που συμμετείχαν στη διαβούλευση.

O αποκλεισμός εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου από τη συμμετοχή τους στον ITO προβλέπεται από την ευρωπαϊκή οδηγία. Tα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔEH θα αποτελέσουν νέα αγορά για τις ευρωπαϊκές εταιρείες διαχείρισης δικτύων και μάλιστα ελκυστική, αφού -όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς- οι χρεώσεις που ισχύουν σήμερα στο ελληνικό δίκτυο είναι από τις πιο ακριβές στην Eυρώπη (δεν ήταν πάντα έτσι - ας όψεται η πολιτική των κυβερνώντων για διαδοχικές αυξήσεις, με σκοπό να προσελκύσουν τους ιδιώτες, όπως μάλιστα οι ίδιοι παραδέχονταν - δείτε πχ εδώ). Eπισημαίνουν πάντως τον κίνδυνο για είσοδο παικτών που δεν έχουν σχέση με την αγορά και θα δουν το προϊόν ως ευκαιρία για να αγοράσουν φθηνά και να πουλήσουν ακριβά, αποκομίζοντας υπεραξίες.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/03/blog-post_742.html

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΑΩ ΝΑ ΓΑΜΗΘΩ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ?

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να μην την πουλήσουν; Πρέπει να πληρώνουμε εμείς τον Φωτόπουλο και τους συνδικαληστές της ΔΕΗ; Σε κανένα κράτος δεν υπάρχει δημόσια ΔΕΗ ή άλλη ΔΕΚΟ, πλήν από εδώ όπου αλλωνίζουν οι πρασινομπλέ συνδικαληστές. Να τελειώνουμε με τις κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αποκρατικοποίηση ; Και μετά τι ; Όλα θα πάνε καλά; ¨Οπως η Ολυμπιακή που πάει κατά διαόλου.

Modestus είπε...

Όντως δεν είναι καλό να ξεπουλιέται εθνικός πόρος αλλά πείτε μου και το άλλο σας άρεσαν οι συνδικα-ληστές της ΔΕΗ με τα μεγάλα μεροκάματα και όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι με τις παροχές και τα bonus; Εφόσον αυτοί που ψηφίζαμε και αυτοί που ρουσφετολογικά διορίστηκαν καλά να πάθουμε. Ας πουληθεί όπως και οι άλλες ΔΕΚΟ να δουν οι συνδικα-ληστές τι πάει να πει φυστίκι στον ιδιωτικό τομέα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός 0 3,39.

Ανώνυμος είπε...

Ζωντοβολα εσεις θα χασετε αν πουληθουν οι δεκο.Οι υπαλληλητης θα σινεχισουν να δουλευουν οπως στον ΟΤΕ.Τα τιμολογια ομως θα πανε στο θεο οπως και διαφορες κοινωνικες παροχες και δοσεις.
Αλλα τοσο ζωα εισαστε που απο τον φθονο και την ζηλια που εχετε δεν βλεπετε μπροστασας.
Θα σας πω εγω σε κανα χρονο ποσο θα πληρωνετε νερο και δεη.Και αν δεν εχετε την επομενη μερα κλεισιμο μεχρι να βρειτε λεφτα να πληρωσετε.
ζωαααααααα καθιστε να ασχοληστε εσεις με τον φωτοπουλο στο τελος να δω πιος θα ειναι χαμενος.

Modestus είπε...

Ζώο είσαι εσύ και φαίνεσαι αλλά μάλλον είσαι δημόσιος υπάλληλος και το λες. Για τον ΟΤΕ που λες στην αγορά μπήκαν και άλλες εταιρίες τηλεφωνίας και εκεί που πλήρωνες πάγιο 20 χιλιάρικα συν ότι τηλέφωνο κάνεις δίνεις μόνο πάγιο που είναι στο ίδιο ποσό και έχεις άπειρα τηλέφωνα και internet ζώο. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο υπαλληλήτης αλλά πολλοί από αυτούς που ξυνόντουσαν είτε θα αρχίσουν να δουλεύουν ή θα πάρουν τον μπούλο χώρια ότι οι υπεράριθμοι θα πάρουν τον μπούλο σίγουρα. Αν εννοείς φθόνο και ζήλια προς άτομα που πληρώνονταν τόσο καιρό από το δικό μας αίμα για να κατεβάζουν τους διακόπτες όποτε γουστάρουν είσαι απλά βαθειά νυχτωμένος. Δούλευα εγώ το κορόιδο με 600-700 ευρώ με υπερωρίες και βάλε για να ξύνει τα παπάρια του ο κάθε δημόσιος βολεμένος υπάλληλος και να μου κλείνει και τον διακόπτη όποτε έκανε απεργία. Στα παπάρια του το κοινωνικό σύνολο και με όλα πληρωμένα ως και τις εκδρομές τους άσε μας ρε λαμόγιο. Τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις τους χαϊδεύαν ας δούνε τώρα αναγκαστικά τι πάει να επι βερίκοκο. Και υπόψιν ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος δεν έχει απολυθεί ακόμα ο ιδιωτικός τομέας μετράει ήδη 730 χιλιάδες. Ζώο ε ζώο!

Ανώνυμος είπε...

Ακου πανιβλακα Modestus
Εισαι ο κλασικος αυνανας ελληνας που κοιταει να καει το σπιτι του γειτονα.Αφτο που λες κοπανε για τον οτε εχει γινει εδω και χρονια.και πεσμου ρε κοπανε πιος εχει παει εκτος οτε και ειναι ευχαριστημενος????ολοι εχουν προβληματα και ο ιδιωτης σε στελνει στον οτε και ο οτε λεει δεν ξερω τιποτε.Αφου ρε κοπανε οι εταιριες που ανοιξανε δεν εχουν τεχνικο τμημα αφου χτησημοποιουν τις γραμμες του οτε.
Θα τα πουμε σε κανα χρονο βλακα να δω πιος θα εινβαι ο χαμενος.

Ανώνυμος είπε...

συνηθωσ οι υπαλληλοι ειται λεγεται δεη ειτε αλλοι δεν επιρεαζωνται αφου στην δεη δεν υπαρχη αουτε μονιμοτητα και οι συμβασοισ ειναι ιδιωτηκου δηκαιου καλο ειναι να ιδιωτηκοποιηθει ωστε να μην ποιανουν των κοσμο οι περικοπεσ ωσο για τα τημολογια ασ πανε στον θεο τουλαχιστων δεν θα γλωσοτρονε τον κοσμο οτι αμοιβωνται απο το κρατοσ.ΟΣΟ για το κρατοσ δεν θα υπαρχη σε λιγα χρονια και θα στεναζει κατω απο την μποτα των διεθνων αγωρον!

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2011 5:24 μ.μ.

Λαμόγιο Πρασινοφρουρέ,ξέχασες να βάλεις και το εαυτό σου μέσα ΚΩΛΟΖΩΑΡΑ του κερατά.Μαζί θα πληρώσουμε τα σπασμένα είτε σου αρέσει είτε όχι.
Αν δε το αντέχεις το γαμίσι που τρως τώρα τράβα αυτοκτόνα να έχουμε και την ηρεμία μας.Και βολεμένος να είσαι Πρασινοφρουρέ το παλούκι μπαίνει όλο και πιο βαθειά για όλους μας.Κάτσε άραξε στη πολυθρόνα σου και κάνε μόκο και μη μας ζαλίζεις ψευτόμαγκα...

Ανώνυμος είπε...

Ρε ζωα πιος σας ειπεοτι την δεη την πληρωνει το κρατος.Το 49% το εχουν ιδιωτες και το51% τοκρατος και μιας που ειναι κερδοφορα τοκρατος εισπρατει απο την δεη ζωα ε ζωα μπεεεεεεεεεεεεεεεεε
Μαθετε πρωτα ρε βλακες για το τι συμβαινει και μετα μηληστε κοπανια.καλα κανει ο γιωργακης και να τα ιδιοτικοποιησει ολα.

Ανώνυμος είπε...

12 Μαρτίου 2011 8:15 μ.μ.
σου γαμω το μουνι της μανασου γαμιωλη.την πηδαω και την χυνω στην μαπα την παλιοπουτανα την μανασου την καριολα γαμω το σπιτισου παλιοπουστα.γαμω το βρωμομουνο που σε γεννησε πουστρα

Ανώνυμος είπε...

dont feed the troll ^^

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!! ΤΣΑΚΩΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΩΡΑ. Ο ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΑΧΑ ΜΟΥ.ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ Ο ΒΟΪΔΟΛΑΟΣ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΙΣΙΩΝΕΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΠΙΛΝΤΕΓΚΠΕΡΑΔΕΣ.ΜΑΛΛΔΟΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΕΝΤΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ρε ζωα του κερατα μηπως θυμαστε οτι πριν ιδιοτικοποιηθει ο οτε (ηταν μονοπωλιο τοτε) μιλαγες οσο ηθελες χωρις χρονοχρεωση.
ολα ηταν για να μπουν στο παιχνιδι οι ιδιωτες
για να μας πηδηξουν...αλλα οτι παθαινουμε μας
αξιζει γιατι αυτος ο αρχιμαλακασ που παιρνει 700
ευρω αντι να απαιτησει να παιρνει και αυτος 1500
ευρω παρακαλαει να γκρεμισθει το σπιτι του
διπλανου του..ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ
ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑ.
1500