Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Το Νέο Κοινωνικό Πολιτικό Οικονομικό Σύστημα που θα σώσει τον άνθρωπο και τον πλανήτη



Πώς οι άνθρωποι θα ζουν με ειρήνη και ευημερία


Το μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα
Όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της μεγάλης οικονομικής κρίσης που είναι παράλληλα και έντονα κοινωνική και πολιτική. Και το χειρότερο είναι ότι η κρίση αυτή όχι μόνο βαθαίνει όλο και περισσότερο, αλλά και αντικειμενικά δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος απ’ αυτήν. Όλοι μαζί και καθένας χωριστά βιώνουμε όλο και .....

περισσότερο τις συνέπειες αυτής της κρίσης, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πόλεμο και μάλιστα παγκόσμιο, ο οποίος, με τα μέσα (πυρηνικά κλπ.) που υπάρχουν σήμερα, είναι πολύ πιθανό να σημάνει και το τέλος της ζωής στον πλανήτη. Υπερβολές θα σκεφθείτε ! Κι όμως δεν είναι, αφού “πόλεμος πατήρ πάντων” και αφού είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι “η ζωή κύκλους κάνει” ή “η ιστορία επαναλαμβάνεται” και αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η εκτόνωση τέτοιων κρίσεων γίνεται πάντα με έναν πόλεμο. Τότε έρχεται η καταστροφή, ο θάνατος, ο πόνος και η δυστυχία, για να ακολουθήσουν όμως σε λίγο η αναδημιουργία, η ανοικοδόμηση, η οικονομική ως εκ τούτου ανάκαμψη, η ευημερία (που θα κρατήσει και πάλι 50-60 χρόνια), η προσωρινή ευτυχία !.....


Η λύση
Τι πρέπει να γίνει για να αποσοβήσουμε τον επερχόμενο πόλεμο με τις καταστροφικές του συνέπειες, για να δώσουμε στην ανθρωπότητα ελπίδα, όραμα, ευημερία και πραγματική ευτυχία ; Η λύση υπάρχει και σας τη δίνουμε αμέσως παρακάτω ! Είναι μάλιστα μια λύση απλή, τόσο απλή που δύσκολα γίνεται κατανοητή και αποδεκτή από τους καχύποπτους και μη σκεπτόμενους. Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε, κάνετε τον κόπου να την σκεφτείτε σοβαρά πέντε μόνο λεπτά, κι αν τη βρείτε ανέφικτη, αν βρείτε ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες στην εφαρμογή της, αν βρείτε έστω και ένα αρνητικό σημείο, να μας το πείτε, γιατί εμείς, όσο την σκεφτόμαστε, μόνο θετικά σημεία βλέπουμε κι ανακαλύπτουμε, κανένα απολύτως αρνητικό !

Η κατάργηση του χρήματος η κυριολεκτική δηλαδή κατάργηση του νομίσματος παγκοσμίως ! Ξαφνιάζεστε ; Γελάτε ; Μη γελάτε ! Απλά σκεφτείτε το σοβαρά ! Σκεφτείτε πόσα καλά απορρέουν απ’ αυτό, πόσα κακά θεραπεύονται ! Να σας απαριθμήσουμε μερικά: Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως (εκτός αν δε θέλουν), οι άνθρωποι θα έχουν δουλειά, η εξασφάλιση της οποίας θα αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας ! Πώς γίνεται αυτό ; Η φιλοσοφία βασίζεται στην απλή εξίσωση ότι ο σημερινός καθημερινός πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει για την αξιοπρεπή επιβίωσή του περισσότερα απ’ όσα βγάζει συνολικά με την καθημερινή του εργασία (ας πούμε 50 – 60 € ημερησίως). Συνεχίζουμε τον απλό συλλογισμό μας: όλοι οι άνθρωποι έχουν εργασία εξασφαλισμένη από την Πολιτεία, γιατί μειώνεται το ωράριο σε 4 ή το πολύ 5 ώρες ημερησίως. Επιμέρους ρυθμίσεις, ας πούμε για καλλιτέχνες, λογοτέχνες, αθλητές ακόμη και “τεμπέληδες”, είναι εύκολο να γίνουν. Όλα τα αγαθά και όλες οι Υπηρεσίες προσφέρονται απολύτως δωρεάν, με βάση την απλή εξίσωση που προαναφέραμε. Το σύστημα είναι απόλυτα δημοκρατικό κι ελεύθερο, πολύ περισσότερο απ΄ ότι στις σημερινές κοινωνίες. Σκεφτείτε λίγο μερικές από τις ευεργετικές συνέπειες της εφαρμογής αυτού του συστήματος:

- Καταργούνται αίφνης Τράπεζες, Χρηματιστήρια με όλους τους υπαλλήλους τους (οικονομολόγους και χρηματιστές) και τόσα παράσιτα και μη παραγωγικά επαγγέλματα.

- Εξαλείφεται το άγχος και η οικονομική αφαίμαξη γονέων και παιδιών, για επαγγελματική αποκατάσταση και επιβίωση, που, με το ισχύον σύστημα εξαντλούσε οικονομικά τους γονείς (τα φροντιστήρια, για παράδειγμα, καταργούνται) και άγχωνε σε τέτοιο βαθμό τα παιδιά και τα ωθούσε συχνά στους ψυχιάτρους και στα ναρκωτικά. Τα παιδιά θα μεγαλώνουν με φυσικό τρόπο, όπως πρέπει, ανέμελα και με τα παιχνίδια της ηλικίας τους.

- Συνέπεια του παραπάνω είναι ότι μειώνεται κατά πολύ η δουλειά των ψυχιάτρων, των ψυχιατρείων, των σωφρονιστικών καταστημάτων, των δικηγόρων, των δικαστών, των αστυνομικών, αλλά και των γιατρών όλων των άλλων ειδικοτήτων, αφού το άγχος δημιουργεί όχι μόνον ψυχικές, αλλά και κάθε είδους σωματικές ασθένειες.

- Εξαφανίζονται σχεδόν τα ναρκωτικά, αφού, πρώτον, δεν θα υπάρχουν τα προβλήματα που ωθούν κυρίως τους νέους σ’ αυτά και, δεύτερον, θα εξαφανισθούν οι έμποροι και οι διακινητές των ναρκωτικών, εφόσον δεν θα υπάρχει λόγος κερδοσκοπίας.

- Εξαφανίζονται σχεδόν τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα (εκτός από εκείνα του πάθους), αφού τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστό ότι οφείλονται στη συσσώρευση του χρήματος, που δεν θα υπάρχει πλέον.

- Οι λογοτέχνες, καλλιτέχνες, αθλητές κλπ., θα παράγουν ποιοτικότερο έργο, θα εκφράζονται όπως θέλουν αυτοί και όχι όπως επιτάσσουν οι εκάστοτε οικονομικές και αγοραίες συνθήκες, οι εταιρείες, οι ατζέντηδες κλπ. Ακόμη και στους οίκους ανοχής οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα γίνονται από γυναίκες που πιστεύουν στον έρωτα και όχι από αηδιασμένες γι’ αυτόν, αλλά αποσκοπούσες για την επιβίωσή τους στο χρήμα.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος
Όπως ίσως και σεις το σκεφτήκατε, η πρώτη εφαρμογή του συστήματος θα προσκρούσει στην ανθρώπινη πλεονεξία. Εννοούμε, για παράδειγμα, ότι μόλις ο κόσμος μάθει ότι όλα είναι δωρεάν, θα τρέξει και θ’ αδειάσει αμέσως τα ράφια των καταστημάτων και άλλα τέτοια σχετικά. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει μία περίοδος (ας πούμε πχ δύο χρόνων) προσαρμογής στο νέο σύστημα, έως ότου μάθουν οι άνθρωποι ότι δεν χρειάζεται να γεμίζουν 15 καρότσια στο σούπερ-μάρκετ, αλλά να παίρνουν τα απολύτως απαραίτητα προϊόντα, που θα είναι και φρέσκα, εφόσον την επαύριο μπορούν να πάρουν και πάλι ότι χρειάζονται. Στο διάστημα αυτό της προσαρμογής θα λειτουργήσει ένα σύστημα “κάρτας” (ας πούμε π.χ. «κάρτα» με 1.500 βαθμοί το μήνα, οι οποίοι θα ανανεώνονται στην αρχή κάθε μήνα). Με το πέρας της διετίας προσαρμογής και αφού έχει πλέον καταπολεμηθεί το ισχυρότερο ανθρώπινο ελάττωμα, η πλεονεξία, και οι πολίτες κατανοήσουν και εμπεδώσουν πλήρως τη λειτουργία του νέου συστήματος, όλες οι προμήθειες προϊόντων και όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται εντελώς ελεύθερα και δωρεάν.

Πώς όμως θα επιβληθεί το νέο σύστημα ; Φυσικά ειρηνικά, με τρόπο απλό και απόλυτα κοινοβουλευτικό, με πλαίσιο το ισχύον πολιτικό σύστημα. Εννοούμε ότι με τη γνώση του νέου προτεινόμενου συστήματος, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα ταχθεί με το μέρος του, εφόσον θα επιλύει όλα τους τα προβλήματα. Δημιουργείται επομένως ένας νέος πολιτικός συνδυασμός, ο οποίος “κατεβαίνει” νόμιμα στις βουλευτικές εκλογές, κάνοντας κανονικά τον προεκλογικό του αγώνα. Δεν θα χρειαστεί, πιστεύουμε, περισσότερες από δύο τετραετίες για να πάρει την «εξουσία».

Τα ωφέλη
Για όσους τυχόν σκεφτούν ότι το νέο σύστημα είναι ισοπεδωτικό, έχουμε να αντιτάξουμε τα εξής, αφού βέβαια υπενθυμίσουμε ότι, από κάθε άποψη, θα είναι πιο ελεύθερο, πιο δημοκρατικό, πιο πλούσιο από τη σημερινό και μάλιστα για όλους ανεξαιρέτως: Οι φιλότιμες προσπάθειες σε όλους του τομείς και απ’ όποιον και να προέρχονται, για την κατά το δυνατόν καλλίτερη εφαρμογή και λειτουργία του νέου συστήματος, θα επιβραβεύονται αξιοκρατικά, τόσο ηθικά (έπαινοι, βραβεία κλπ.)

Κώστας Σ.

Αναλυτικότερα κλικ Εδώ 
http://xrima2.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

12 σχόλια:

Modestus είπε...

Αυτό είναι ανέφικτο για τον απλούστατο λόγο ότι ο άνθρωπος είναι πλεονέκτης και άπληστος από τη φύση του. Είναι όπως η βλακεία που είχαν πει με την ελεύθερη αγορά πως αν γίνει θα υπάρξει ανταγωνισμός και θα πέσουν οι τιμές. Το είπε και έγινε ο παπάρας ο Ανδριανόπουλος το '91 και όχι μόνο δεν έπεσαν οι τιμές αλλά είναι και εξωφρενικές πλέον.

jim είπε...

ti malakies einai aytes!!!!!!!!!!!!
axaxaaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Φίλε modestus θα σε παραπέμψω σε αυτό το link.Περιέχει το βίντεο-ντοκιμαντέρ zeitgeist.Σε παραπέμπω σε αυτό γιατί μέσα στο διάρκειας 2 περίπου ωρών βίντεο κάνει αναφορά και στην "φύση του ανθρώπου".Στόχος μου να "διεγείρω" τον διάλογο.

http://www.youtube.com/watch?v=3zekrAssHzw

Ανώνυμος είπε...

αφήστε ρε το zeitgeist και τις παγκοσμιοποιημένες βλακείες, δεν θέλουμε το άθεο zeitgeist καταλαβετέ το. Μια παραποίηση της ιστορίας είναι και τίποτα άλλο. Ημιτασιόν βέρσιον της Εκκλησίας του Χριστού είναι το Zeitgeist και για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν, πρώτα φτιάχτηκε ο εχθρός (τερατώδες κοινωνικοοικονομικό σύστημα) και έπειτα θα έρθει ο σωτήρας μέσω του zeitgeist. Ο νωών νοείτω!!! γιατί να ξέρετε ο ημιτασιόν σωτήρας της ανθρωπότητας θα έρθει με τρόπο λυτρωτικό και όλα οι πλανημένοι θα του ζητούν να τους σώσει από τους κακούς...Την ιστορία του Δούρειου ίππου την γνωρίζετε;

Ανώνυμος είπε...

επίσης παρατηρώ ότι το άρθρο αυτό περιγράφει κάτι σαν να είναι βέβαιο ότι θα γίνει και μάλιστα σύντομα! τι έγινε δηλαδή εδώ; έχουμε κάποιου είδους βεβαιότητα ότι όλοι οι πλούσιοι και βολεμένοι του κόσμου θα αφήσουν έτσι εύκολα τα ηνία στους οικολόγους και τους επαναστάτες της εξουσίας τους ή μήπως για αυτό ετοιμάζονται και αυτοί; ένα έχω να πω! όλο αυτό το σκηνικό, να γίνει αφορμή για την μετάνοιά μας γιατί αυτός είναι και ο λόγος που επιτρέπει (όχι προκαλεί) ο καλός Θεός τις καταστροφές που βλέπουμε γύρω μας! Καλή φώτιση

Ανώνυμος είπε...

και ένα τελευταίο σχόλιο από μένα (μαζί με τα 2 παραπάνω). Ατυχής ο τίτλος και απίστευτα προκλητικός για μια σελίδα σαν αυτή. Πιστεύετε εσείς ότι κάποιο σύστημα των ανθρώπων θα σώσει τον πλανήτη και τους ίδιους; Επιτέλους δηλαδή έφθασαν οι άνθρωποι να έχουν την παιδεία, την ανθρωπιά, τις αρετές σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να οργανώσουν ένα σωτήριο σύστημα; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ! Χωρίς μετάνοια σε προσωπικό επίπεδο όλα τα συστήματα και οι κυβερνήσεις είναι αδύνατο να φέρουν σωτηρία, οικονομική κοινωνική κλπ! Μάλλον προπαγάνδα είναι το κείμενο λοιπόν

Ανώνυμος είπε...

Και για να το πω καλύτερα δηλαδή θεολογικότερα χωρίς να είμαι θεολόγος ή ιερέας. Χωρίς τη χάρη του Αγίου Πνεύματος δεν μπορεί η ανθρώπινη ύπαρξη να προκόψει! Το προσπάθησαν κατά το παρελθόν και άλλοι και απέτυχαν, Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Μέγας Αλέξανδρος κλπ! Όπου υπάρχει ακμή υπάρχει και παρακμή γιατί ο άνθρωπος δεν είναι θεός αλλά δημιούργημα που από την ώρα της πτώσης έχει την τάση για το κακό! Οι ελπίδες μας λοιπόν όλες Σ' Αυτόν και οι προσευχές

Ανώνυμος είπε...

Δείτε παρακαλώ και αυτά από την Ι.Μ. Παντοκράτορος για να συνειδητοποιήσετε τι εστί το ψευδοκίνημα του zeitgheist:

http://impantokratoros.gr/synanthsh_kinhma_zeitgeist.el.aspx

http://impantokratoros.gr/zeitgeist.el.aspx

Ανώνυμος είπε...

ο ψευταράς 8:33 φοβάται μην παρεξηγηθεί ανώνυμα και λέει "στόχος μου να διεγείρω το διάλογο". Αλλού αυτά ρε αλήτη νεοταξίτη...δρόμο από εδώ! Δεν θέλουμε άλλους κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικούς σωτήρες! Ένας μόνο σώζει ο Θεός

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή εγώ όλη μέρα ξάπλα και θα δουλεύουν άλλοι μαλάκες για να τρώω .... μαρεσει!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

ο ανώνυμος κάνει την δική του θρησκευτική προπαγάνδα! :)ακούσαμε κάτι πιο λογικό απ το κείμενο! ο θεός θα μας σώσει!και αν ξέρεις να διαβάζεις το κείμενο λέει ότι όλοι θα δουλεύουν ανεξαιρέτως.. δεν λέω ότι είναι άμεσα εφικτό το όλο θέμα, αλλά με εκνευρίζουν τα άστοχα επιχειρήματα και το παραλήρημα κάποιων..αν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις μην κάνεις τον κόπο απλά...

Ανώνυμος είπε...

δεν κάνει ο ανώνυμος θρησκευτική προπαγάνδα. Το zeitgeist κάνει! και μάλιστα γράφει απαράδεκτα ψέματα για τον Ιησού Χριστό αλλά και για άλλα πρόσωπα. Zeitgeist: Δήθεν σωτήρες και δήθεν οικολόγοι και δήθεν ειρηνοποιοί και δήθεν άνθρωποι βγαλμένοι από το μέλλον μέχρι εμείς τα ζώα να βάλουμε τσιπάκι πάνω μας! Ξυπνάτε όσοι δεν καταλάβατε ακόμα ποιο είναι το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι θρησκευτικό και είναι η αγωνιώδης προσπάθεια των Σιωνιστών να φέρουν τον Κυβερνήτη τους. Αλλά για να είναι θεμιτός από όλους πρέπει να πάει κόντρα στο σάπιο κατεστημένο μιλώντας στη γλώσσα της οικολογίας, που είναι ένα ψευμα αλλά γίνεται εντέχνως και παγκοσμίως ανάγκη! Για αυτό λύσσαξαν εναντίον της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας γιατί έχει ακόμα ξηλά το ανάστημα και συντηρεί τα ιδανικά και τα φρονήματα στο κόσμο...Και για αυτό όλα γίνονται απροκάλυπτα, προφητεύονται στις ταινίες, σ επιτραπέζια παιχνίδια. Ώστε να αγανακτίσει ο κόσμος και να ζητήσει κάποιον που θα μπορεί να βάλει τέλος σε όλο αυτό, με τίμημα ένα απλό τσιπάκι!!!ξυπνάτε και ψαχτείτε. ο καλός Θεός μας έχει προειδοποιήσει για τις πλάνες με την αποκάλυψη και τους άγιους γέροντες