Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ



Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε ευνοϊκά περιθώρια αποπληρωμής στον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.


Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
  • Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
  • Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
  • ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
  • Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
  • Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;
  • Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
  • Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
  • Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
    • Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
    • Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
    • Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
    • Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
  • Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
  • Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
  • Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
  • Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
  • Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;
Ο πλήρης κατάλογος με τα χρέη παγκοσμίως βρίσκεται εδώ

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φίλε δεν θα μπορούσες να είσαι πιο ουσιαστικός και συνάμα σύντομος.Είπες αλήθειες και απορίες που εχουμε όλοι,φανεερώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ΄σχέδιο που υπάρχει σε παγκόσμια κλίμακα,γιατι δεν αφορά μονο την Ελλάδα αλλά και την Πορτογαλία,Ιρλανδία και σύντομα Ισπανία. Πράγματι τα χρέη είναι φούσκα,ανατοκισμοί νέα δάνεια που πληρώνουν τα παλιά,και κάποιοι προσπαθούν να ρευστοποιήσουν τις αξίες των χειρογράφων τους και να μην τ έχουν μόνο ως εγγραφη αξία,χωρίς αντίκρυσμα.Τα χρέη των χωρών ειναι ουσιαστικά ανύπαρκτα,δεν έχουν αντίκρυσμα και μ΄΄ονο όταν η διαθνής κοινότητα κατανοήσει πως θα πρέπει να φερει τα αξιόγραφα σε πραγματικές τιμές και τα χρέη των χωρών σε πραγματική βάση θα γλυτώσουμε ενα παγκόσμιο κραχ.

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ σε συγχαίρω για το άρθρο σου,είμαι σίγουρος ότι έβαλες το σπόρο για ψάξιμο για όσους το διάβασαν.Η παγκόσμια οικονομία ΕΙΝΑΙ μια φούσκα,το χρήμα το πέταξαν για εμάς τους "κοινούς θνητούς" για να μας κρατάνε αποσχολημένους και ο σκοπός τους είναι ο παγκόσμιος έλεγχος.Παραμένει όμως το ερώτημα...ΓΙΑΤΙ?
μια προσέγγιση σε αυτό το γιατί θα δείτε εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=gMFF3iaBUK0
είναι ντοκυμαντέρ 500λεπτών με ελληνικούς υπότιτλους και μιλάει για-τα-πάντα!Το παραπάνω είναι ένα ενδεικτικό μέρος,έχει ήδη μπει στα βαθειά,δώστε του μια ευκαιρία και αν έχετε χρόνο δείτε το απ'την αρχή.

Stamatis είπε...

Τι θα έλεγες να σταματήσεις την δημιουργία σύγχυσης;;; Τα σωστά στοιχεία είναι εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_public_debt

Ανώνυμος είπε...

Και στης δυο περιπτώσεις μου φαίνετε πολύ παράξενο, ότι Ελβετία χρωστάει, αφού στο δικό τους Σύνταγμα είναι αγκυροβολημένο, ότι ο κρατικός υπολογισμός πρέπει να είναι ισορροπημένος.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Απάντηση 8. BILDENBERG
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Απάντηση 9. Έκλεψαν μας τα λεφτά!
Έγκλημα εκ προ μελέτης

Ανώνυμος είπε...

Έδω, αυτό τα λέει όλα για τα παγκόσμια χρέη...
Δείτε το
http://buttonwood.economist.com/content/gdc

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι, χαίρομαι που υπάρχει η ιστοσελίδα και όλοι εσείς που παραθέτετε τα σχόλια σας. Στο youtube έχουν κυκλοφορήσει διάφορες ταινίες που εξηγούν πολλές απο τις απορίες που τίθενται σε αυτή την ιστοσελίδα.

Μακράν η καλύτερη είναι ένα ντοκυμαντερ του 1995 με τίτλο "The Money Masters", για το οποίο κυκλοφόρησαν και υπότιτλοι κάποια στιγμή απο κάποια όμαδα "ellinesfoitites".

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ακολουθήσουν το link του Κου Σταματη, παρακαλω να έχουν δύο πράγματα:
1. Δημοσιέυεται απο την CIA και αν οι ΗΠΑ έχουν 58,9% έλλειμα, έγω θα κάνω εγχείρηση αλλαγής φύλου.
2. Κάτω απο τα νούμερα γράφει est. (κατ' εκτίμηση) ακριβώς για να επιτρέπεται η ανακρίβεια.

Με άλλα λόγια, δεν ξέρω τίποτα για την εγκυρότητα των στοιχειων που παραθέτονται απο την ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλα σιγά μη πιστέψω την CIA... ΕΛΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ενα βίντει για το πως κατσκευαζεται το χρημα και η δουλεία του τοκου.
http://kouloukith.blogspot.com/2011/02/money-as-dept.html

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

http://www.dailymotion.com/video/xjnepa_yy-yyyyy-yyy-yyyyy_lifestyle

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ. ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΤΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΔΙΟΤΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΕΤΟΝ-ΓΟΥΝΤΣ Κ Α Τ Η Ρ Γ Η Θ Η Τ Ο Ν Ν Ο ΕΜ Β Ρ Ι Ο Τ Ο Υ 1 9 7 3 Κ Α Ι Ο Υ Δ Ε Ν Σ ΧΟ Λ Ι Ο Ν.

Ανώνυμος είπε...

Και ο κανόνας του χρυσού ήταν προβληματικό σύστημα. Το καλύτερο σύστημα είναι η άτοκη κυκλοφορία του χρήματος έτσι ώστε να χρησιμοποιήται μόνο η ποσοτητα χρηματος που χρειάζεται η αγορα. Ουτε περισότερο αλλά ουτε και λιγότερο. Αυτό βέβαια είναι ταινια επιστημονικης φαντασίας... γιατί καμία τραπεζα δεν δινει λεφτά άτοκα...

Ανώνυμος είπε...

ι πολιτικι τα εχουν γαμισι ολα τι κανουν ι ελινεσ γιαφτο τικανουν ρε πεδια

Ανώνυμος είπε...

το κορανι καμερα να το κατουρατε ανεβασμα θα διτε τι εχι να γινι μετα πανε τα μουνοπανα ι πολιτικι εμισ θα το κανου με θακαι ολι η ελαδα σε μια ορα

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί παρατήρησαν, ότι παρά το ότι η μέση ημερήσια θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει λόγω της σταδιακής αποχώρησης του καλοκαιριού, ο Ήλιος "καίει" πολύ και προκαλεί έντονη εφίδρωση με την παραμικρή έκθεση σ΄αυτόν. Ακόμη και κατά την διάρκεια χειρονακτικών εργασιών σε στεγασμένο χώρο, επέρχεται ταχύτερα του συνηθισμένου εφίδρωση και κόπωση. Αυτό είναι αποτέλεσμα του αυξημένου βομβαρδισμού μικροκυμάτων από τον Ήλιο.
Το παγκόσμιο σύστημα των ΜΜΕ όμως, ασχολείται με την...χρεοκοπία του πλανήτη, με πρώτη την Ελλάδα πάντοτε που θα είναι λέει και η αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κατάρευσης.
Σας λέω λοιπόν.
1. Δεν υφίσταται θέμα πραγματικής πτώχευσης του πλανήτη, αφού πτώχευση θα είχαμε αν δεν υπήρχαν ενεργειακοί πόροι και τροφές για την σίτιση του παγκόσμιου πληθυσμού.
2. Όλο το σώου, είναι τεχνητό για να φέρουν την παγκόσμια κυβέρνηση.
3. Όπως σας είχα πει αμέσως μετά την 10-6-11 και αυτό πιστεύω να το θυμάστε όλοι, το νέο όριο ορισμού της κάστας που θα κατασκευάση τον κλώνο, το λεγόμενο αντίγραφο, την εικόνα του θηρίου της Αποκάλυψης, ορίσθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.....
4. Πράγματι, περί τα τέλη Αυγούστου, προς επιβεβαίωση αυτών που σας είχα πει στις 11-6-11, δημιουργήθηκε δήθεν μέγα πρόβλημα νέας οικονομικής κατάρευσης της Ελλάδος και της Ιταλίας και βέβαια όλου του πλανήτη με όριο τις αρχές Οκτωβρίου οπότε και θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε την 6η δόση.
5. Αν δεν πάρουμε την 6η δόση, καταρρέουν τα πάντα, οπότε θα έχει επιλεγεί και η κάστα που θα βγάλει τον κλώνο.
6. Αν την πάρουμε, δεν θα έχει επιλεγεί ο κλώνος και προχωρούμε σε άγνωστο πεδίο. στο οποίο υποτίθεται οι δύο Αδελφότητες θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται, πράγμα δύσκολο, αν λάβουμε υπόψη την θυελλώδη προϊστορία τους.

Ανώνυμος είπε...

http://www.economist.com/content/global_debt_clock

wikipedia = ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Μη βασιζομαστε σε τυχαια site. ΕΛΕΟΣ με τις ανακριβειες!!!

Κατ'αλλα τα λες πολυ σωστα, με μια διορθωση στους αριθμους!!!

Βάνι Μακεντόνσκι είπε...

Ζούμε στην Ελλάδα των δύο αυτοκτονιών κάθε μέρα, ζούμε στην Ελλάδα των παιδιών που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, ζούμε στην Ελλάδα της καλπάζουσας ανεργίας...

"Εμπρός της γης οι κολασμένοι, ας σπάσουμε τις αλυσίδες!" Κ. Μαρξ



Έρχεται..ετοιμαστείτε.

Διηνέκης Όμοιος είπε...

Όλα μα όλα τα αριθμητικά στοιχεία στο κομμάτι είναι λάθος. Ως εκ τούτου λάθος είναι και όλα τα συμπεράσματα...

nick είπε...

Οσο τα ανομα ιδιωτικα συμφεροντα, ρυθμιζουν την παγκοσμια αγορα, οσο εξακολουθει να υφιστατε αυτος ο καρκινος του κοσμου που λεγεται καπιταλισμος, τοσο θα σπαμε το κεφαλι μας να κατανοησουμε γιατι υπαρχει ακριβεια , πληθωρισμος πολεμοι , το μεγαλυτερο μερος του κοσμου για ποιο λογο πειναει δεδομενου οτι οι χωρες που πεινανε ειναι οι πιο ευνοημενες απο φυσικους πορους και οι λαοι τους επρεπε να τρωνε με χρυσα κουταλια, εν ολιγοις Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΕ

Ανώνυμος είπε...

...οι χωρες που πεινανε ειναι οι πιο ευνοημενες απο φυσικους πορους και οι λαοι τους επρεπε να τρωνε με χρυσα κουταλια, εν ολιγοις Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΕ
--------------------------------------------------

ΕΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΥΠΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΙΛ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΤΡΩΓΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ....! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!

ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ 10 ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΗΛΙΘΙΕ...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί βεβαία ο πίνακας αυτός να είναι του εξωτερικού χρέους που είναι ιδιωτικό και δημόσιο χρέος μαζί, αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω πως καταφέρνουν και αναχρηματοδοτούν τα ιδιωτικά τους χρέη στο Λουξεμβούργο για παράδειγμα, αφού στην Ελλάδα οι τράπεζες δεν δίνουν ούτε καν δάνεια αναχρηματοδότησης ιδιωτικών χρεών, ακόμα και σε μεγάλους οφειλέτες.