Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στο στόχαστρο Τσοχατζόπουλος-Αλογοσκούφης



Επανεξετάζονται από τη Βουλή τα «πόθεν έσχες» των δύο πρώην υπουργών

Η Επιτροπή ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες» αποφάσισε περαιτέρω έλεγχο των δηλώσεων του Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιώργου Αλογοσκούφη

Την περαιτέρω διερεύνηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πρώην υπουργών, Γιώργου Αλογοσκούφη και Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, από τους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει την σχετική διαδικασία.


Παρότι κατ’ αρχήν δεν εντοπίζονται παρατυπίες στις δηλώσεις των δύο υπουργών, τα μέλη της Επιτροπής, κατά την σημερινή, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή τους, συμφώνησαν να υπάρξει διευκρίνιση ορισμένων σημείων των εν λόγω δηλώσεων, προκειμένου να οδηγηθεί η Επιτροπή σε ασφαλή συμπεράσματα.

Η απόφαση της Επιτροπής προκάλεσε τη δυσφορία του Γιώργου Αλογοσκούφη, συνεργάτες του οποίου διακρίνουν σε δήλωσή τους «απαράδεκτη προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού», καθώς «τα στοιχεία του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού κ. Αλογοσκούφη, είναι κατατεθειμένα διαχρονικά με ακρίβεια και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Άλλωστε, έχει δώσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος». 
Υπενθυμίζεται πως από τον περασμένο Νοέμβριο, η Επιτροπή έχει ζητήσει από τους ορκωτούς εκτιμητές και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τη διερεύνηση πιθανών αποκλίσεων ανάμεσα στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» και τους τραπεζικούς λογαριασμούς δέκα υπουργών, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση Ζήμενς. Πρόκειται για τους Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρίστο Βερελή, Άκη Τσοχατζόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη.
newsbeast.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο στόχαστρο Τσοχατζόπουλος-Αλογοσκούφης. Το νέο σύντομο ανέκδοτο.

Ανώνυμος είπε...

Oι Ελληνες πολιτες συντηρουν αυτο το σαπιο πολιτικο συστημα. Ενα πολιτικο συστημα που εκλεψε τις ψιλοδοξιες των νεων..Μεγαλη ευθυνη και στους σημερινους 50αρηδες που διοριζοτανε στο δημοσιο χωρις προσοντα και χωρις να σκεφτονται το μελλον των παιδιων τους...Ωραιοι γονεις και αυτοι..

Ευχομαι ολοψυχα να ψοφισουν και τα πτωματα τους να ριχτουν στους γκρεμους για να τα φανε τα θηρια......Θα πληρωνουμε και λιγοτερες συνταξεις..Το ιδιο ισχυει και για τους πολιτικους...Και μην μου πειτε παλι οτι εισαι νεος και πρεπει να ωριμασεις.......Ελεος...Εμεις με τα πτυχια βρισκομαστε σε πολυ πιο δυσκολη θεση απο οι νεοι το 70 και 80.....Τι μαλακιες αλλων πληρωνουμε.....

Αυτην την στιγμη κανω τα χαρτια μου για Αυστραλια...Μακαρι να φυγουμε ολοι..Να δουμε ποιος θα πληρωνει τις συνταξεις.....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΥΝΕ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ?????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 10:48 τα χαρτιά για Αυστραλία τα έχω προσπαθήσει να τα φτιάξω εδώ και 7 μήνες μην νομίζεις ότι είναι εύκολο να πας αν δεν έχεις 10.000€ τουλάχιστον μαζί σου! Τα 3500 τα θέλεις για βίζα εργασίας τα 1800€ τα θες για εγγύηση ενοικίου και το πρώτο μηνιάτικο! και κανά 2 με 3 χιλιάρικα για να φας να πάρεις κανά ρουχαλάκι και μέχρι να σε πληρώσουν τώρα αμα έχει συγγενείς εκεί είναι πιο εύκολο! Όσο για εδώ στην Ελλάδα να την πάρετε και να την φάτε κακό ψόφο να έχουν όλοι οι πολιτικοί πήγαινε στην Αυστραλία να δεις πως λειτουργούν τα κράτη!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως αυτο το φαινομενο 10:48,12:15 ειναι ενας πολεμος για την πατριδα που κινδυνευει να την αποτελειωσει.ΟΛΟΙ οι νεοι φευγουν ή εχουν φυγει ή θα φυγουν.Δε καταλαβαν οι μεγαλοι και τρανοι οτι η Ελλας θα γερασει παλι οπως πριν 50 χρονια μονο που τοτε εχασε απλα μιση κυπρο την οποια οι μισοι κλασικοι μαλακες ελληνες γραφουν στα αρχιδια τους,ενω τωρα τα πραγματα θα ειναι καταστροφικα.Αν νομιζεται οτι η νεολαια θα κατσει να δυνοπαθει ειστε γελασμενοι.Ξερετε τι ειναι για ενα νεο που εχει πηξει στο καταναγκαστικο διαβασμα βλακωδων βιβλιων,εχει πηξει στη βαλεια ανθελληνων δασκαλων,εχει παλεψει με το βρωμεροτερο συστημα παιδειας και τελικα πηρε ενα κωλοχαρτο να βγαινει στην αγορα εργασιας και να ταπεινωνεται για 700 ευρω τη στιγμη που απο την πρωτη λυκειου μεχρι το τελος σπουδων του "στοιχησε" 100000-150000 ευρω στον οικογενειακο προυπολογισμο?Θελουμε να ζησουμε ολοι οι νεοι ελευθερα,να αποδειξουμε πραγματα,να παλεψουμε,να αγωνιστουμε,να γελαμε,να κλαιμε,να νικησουμε,να ηττηθουμε,να,να,να...αλλα για την πατριδα μας οχι αυτο το άντρο των κομματοσκυλων και βολεμενων αγραμματων 50ρηδων!Ξυπνατε το μπλογκ και ολα τα μπλογκς πρεπει να βγαλουν αυτο το θεμα προς τα εξω.Να δει ο κοσμος την αληθεια με αριθμους.μονο ετσι καταλαβαινει δυστυχως...

ενας νεος που παταει ακομη Ελλαδα.

Ανώνυμος είπε...

12:38 Απαντώ ξανά και σου λέω ότι σπούδασα στην Αθήνα οι Σπουδές κόστισαν 20000€ και τα 3,5 που ήμουν εκεί πήγα φαντάρος τέλειωσα 18 Ιανουαρίου 2010 από τότε μέχρι και σήμερα άνεργος! βέβαια πήγα για 6 μήνες Αθήνα και παρακαλούσα για μια δουλειά σύμφωνα με τα πτυχία που είχα. Λοιπόν δεν βρήκα τίποτα σηκώθηκα και έφυγα για να μην πληρώνω ενοίκια και να έχω έξοδα και καλά έκανα και δεν το μετανιώνω. Η δεύτερη απόφαση που πήρα είναι να φύγω από την Ελλάδα μια ζωή έτσι είναι η Ελλάδα όσοι έχουν πτυχία δεν θα καθήσουν στην Ελλάδα αυτό το χρόνο που είμαι άνεργος προσπαθώ να φύγω στο εξώτερικό αλλά δεν έχω συγγενείς και δεν είναι εύκολο να φύγεις χωρίς βοήθεια! Ένας φίλος μου που είναι ΕλληνοΑυστραλός πήγε πίσω Αυστραλία μόλις είχε πάρει το πτυχίο του και εξεπλάγην διότι είχε φύγει από μικρός από την Αυστραλία. Εκεί βρήκε μια δουλειά με 4000$ 8ωρο το μήνα δούλευε στην Vodafone. Κοιτάξτε λοιπόν πως μοιράζουν τον πλούτο εκεί και να φανταστείς ότι ήταν τεχνικός τα ανώτερα στελέχη σκέψου πόσα χρήματα τους δίνουν και εδώ η Vodafone σου δίνει 1000 το 12ωρο! Την χαρίζω την Ελλάδα στους απατεώνες! Α ξέχασα να πω ότι την εγγύηση από τα ενοίκια στην Αυστραλία όποτε και να φύγεις την παίρνεις πίσω!

Ανώνυμος είπε...

χουβαρντας ο σορος.ναναι καλα αυτοι που του επετρεψαν να εξορυξει τα αποθεματα χρυσου της ελλαδας

Ανώνυμος είπε...

"Παρότι κατ’ αρχήν δεν εντοπίζονται παρατυπίες στις δηλώσεις των δύο υπουργών"
ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ?????
ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΝΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΙΣΙΝΙ..
ΟΧΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ 301 ΖΕΥΓΑΡΙΑ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Παιζει ειναι ο Σουφλιας..Ο ανηψιος του στην Λαρισα εχει 30 πολυκατοικιες..Το τελευταιο ειναι εξακριβωμενο.....