Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ


1631247Στη Βουλή μεταφέρεται τώρα η ανησυχία για τα πυρηνικά των γειτονικών χωρών, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Καρτάλη και Μιχάλη Κατρίνη, να εκφράζουν σε σχετική ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη την αγωνία τους για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων σε γειτονικές χώρες. Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Κώστας Καρτάλης, επεσήμανε την ανάγκη η Ε.Ε. να....
παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξετάσουμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Παρακολουθούμε με προσοχή την πρωτοβουλία της Γερμανίας που ζήτησε τον επανέλεγχο των πυρηνικών αντιδραστήρων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πως τοποθετείται η πυρηνική ενέργεια στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για την παραγωγή ενέργειας και προσθέτως να γίνουν επιθεωρήσεις σε όλους τους πυρηνικούς σταθμούς όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στην Ελβετία, αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. που μπορεί να επηρεάσουν την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Καρτάλης.

Το θέμα της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου από την Τουρκία σε συνεργασία με τη Ρωσία και την ανάγκη τήρησης όλων των διεθνών συμβάσεων τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. «Ένα τέτοιο πρόβλημα υπάρχει στην περιοχή μας από την πρόσθεση από την πλευρά της Τουρκίας, ενός πυρηνικού εργοστασίου με συνεργασία με τη Ρωσία. Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. στο σχετικό ερώτημα όχι μόνο δεν διασκεδάζει τις ανησυχίες αλλά τις μεγαλώνει καθώς η Τουρκία δεν εμφανίζεται σαν χώρα που σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις και δεν εγγυάται την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, που είναι σεισμογενής», αναφέρει ο κ. Χουντής.

Σε σχέση με τη διαρροή ραδιενέργειας από τους αντιδραστήρες στην Ιαπωνία πάντως, ο τέως διευθυντής Ερευνών του Δημόκριτου, Ανδρέας Θεοφίλου, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, κάνει λόγο για οικολογική καταστροφή μεγάλου μεγέθους, που ωστόσο δεν πρόκειται να επηρεάσει με κανένα τρόπο την Ελλάδα.

http://www.liako.gr/news/home/31760-scientists-lawyers.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΙΑ ΑΠ΄ΤΟΝ ΣΧΙΣΤΟΚΩΛΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΠΗΡΑΝΕ;

Ανώνυμος είπε...

Μόνο για την πάρτη τους ενδιαφέρονται, για άλλα πιο σημαντικά δεν αντιδρούν