Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πωλούνται ελληνικά νησιά στο διαδίκτυο



"Ζήστε το μύθο σας στην Ελλάδα" παραπέμπουν εμμέσως πλην σαφώς ιστοσελίδες του εξωτερικού. Οι εν λόγω ιστοσελίδες εμφανίζονται ως μεσιτικά γραφεία που αναλαμβάνουν αγοραπωλήσιες...ελληνικών νησιών!
Το κακό έχει παραγίνει, αν αναλογιστεί κανείς, ότι κάτω από τη μύτη των Υπουργείου Εξωτερικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, ξένες ιστοσελίδες διοργανώνουν από δημοπρασίες νησιών μέχρι πωλήσεις σε εξευτελιστικές τιμές οικοπέδων σε ανοικοδόμητες παραθαλασσιες περιοχές με τις ευλογίες μάλιστα... της ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής.


Η καναδέζικη ιστοσελίδα, http://www.privateislandsonline.com/, δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Μερικά από τα νησιά που πωλούνται είναι : ‘’Καρδιώτισσα’’ στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ καθώς και πολλά άλλα!
Επίσης, η αμερικάνικη ιστοσελίδα www.buygreekislands.com, προτείνει την αγορά οικοπέδων σε διάφορα μη οικοδομήσιμα νησιά της Ελλάδας και έχει προχωρήσει σε διαφημιστική καταχώρηση στην αμερικάνικη εφημερίδα «San Francisco Chronicle».Συγκεκριμένα, στην εν λόγω σελίδα πωλούνται παραθαλάσσια κομμάτια γης στους Λειψούς, ενώ οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται ότι ένα ποσοστό από τα χρήματα της αγοράς, θα δοθούν για ιερό σκοπό, δηλαδή στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής.τα παράλογα δεν έχουν τελειωμό λοιπόν εις βάρος όμως της φήμης της χώρας μας.
Για αυτό το λόγο, το ΛΑ.ΟΣ. παρέθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις προς τον Υπουργό Εξωτερικών:
α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση;
β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα των δημιουργών των δύο αυτών ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ;
γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;
newspost.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα τα πάρουν οι Τούρκοι και θα λύσουν το πρόβλημα του Αιγαίου. Αυτό θέλουν τα πολιτικά μας σκουλίκια. Εμείς όμως γιατί τους αφήνουμε;; Με ποιό δικαίωμα ξεπουλάνε την πατρίδα μας;; Γιατί δεν τους πάμε στα δικαστήρια;; Η γη μας δεν τους ανήκει, οτι κάνουν το κάνουνπαράνομα, βρώμικα και ύπουλα.