Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ευρωκοινοβούλιο: Ελλάδα και Βουλγαρία κατά του όρου «μακεδονικός/ή»



Μάρτιος 16, 2011.
« Η Αθήνα αλλάζει στάση, στην προσπάθειά της να διασώσει την θέση της στο πλαίσιο της διαφοράς της Χάγης»,αναφέρει η.... σκοπιανή τηλεόραση.
Τέσσερις ημέρες πριν από την ακροαματική διαδικασία, ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ισχυρίζεται ότι η χώρα του δεν έχει θέσει βέτο.
Η δήλωση αυτή- επισημαίνει η σκοπιανή αναφορά- έρχεται σε πλήρη αντίθεση  με τους ανωτέρους του, όπως η Μπακογιάννη και ο κ. Καραμανλής, που είχαν επανειλημμένα πει ότι η Ελλάδα ‘μπλόκαρε’ την πΓΔΜ στην Ρουμανία το 2008.
Ο Κουμουτσάκος αυτή την φορά στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λέει, μια άλλη ιστορία.


«Βρισκόμαστε, τώρα, λίγες ημέρες πριν από τη δίκη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία έλαβε μια κοινή απόφασή και όχι η ελληνική πλευρά. Η κοινή αυτή απόφαση καθόριζε ότι η πρόσκληση στη Συμμαχία θα ακολουθήσει μετά την επίλυση του προβλήματος με το όνομα», είπε ο Κουμουτσάκος.
Ωστόσο – λέει το σκοπιανό κανάλι-  το Διεθνές Δικαστήριο θα λάβει την σωστή απόφαση. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ναουμόφσκι,  θύμισε στους Έλληνες ευρωβουλευτές ότι η πΓΔΜ, έμεινε εκτός του ΝΑΤΟ, λόγω της χρήσης αρνησικυρίας από την ελληνική πλευρά.
«Δεν είναι κρυφό ,ότι η χώρα σας δεν επέτρεψε την πΓΔΜ, να λάβει πρόσκληση στο ΝΑΤΟ. Ποτέ δεν είπα ότι οι άλλες χώρες συμφώνησαν με την Ελλάδα, αλλά ότι οι χώρες συμφώνησαν ότι η πΓΔΜ, πρέπει να έχει τα απαραίτητα κριτήρια για να γίνει μέλος. Υπάρχει ένα θέμα που μας κρατά σε απόσταση από το ΝΑΤΟ και ξέρετε ποιο είναι αυτό», είπε ο Ναουμόφσκι.
Στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επίσης, συζητήθηκε και η κοινή θέση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, οι οποίες πρότειναν τη διαγραφή του όρου «μακεδονικός/ή» σε όλες τις εκθέσεις της Ένωσης για τη χώρα.
Η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ότι πρέπει να εξαλειφθεί ο  εθνικός όρος ‘Μακεδονικός’ καθώς και η ‘μακεδονική’ γλώσσα από όλες τις αναφορές και σε όλους τους τομείς, που γίνονται για την πΓΔΜ.
Ο Ναουμόφσκι απάντησε σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα του μποϋκοτάζ της αντιπολίτευσης  της πΓΔΜ και οι ευρωπαίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους, αν η αντιπολίτευση στα Σκόπια θα απόσχει από τις εκλογές στη χώρα.
Ωστόσο, όλες οι προτάσεις  για την πΓΔΜ θα ψηφιστούν στις 16 Απριλίου, όπως διευκρινίστηκε από  το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
http://www.echedoros-a.gr/2011/03/blog-post_6326.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε ουστ απο δω,παλιοσυνοθυλευμα φυλων,που θελετε να αποκαλεισθε και Μακεδονες!!!!!!Τι σχεση εχετε εσεις μ'αυτα;

Ανώνυμος είπε...

Κοπρόσκυλα Σκοπιανοί, όσο συνεχίζετε το παραμυθακι σας, αλλο τοσο θα τρωτε πορτα σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ απο εμας. Ναι ρε μαγκια και νταβατζιλικι σας σερβιρουμε γιατι μονο σε αυτο το σκοπο μπορειτε να χορευετε εσεις. Θελω συνορα με Σερβια ΤΩΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

file den nomizw na ftasoume mexri tin serbia alla den ginetai na sinexistei afto...me to onoma makedonia