Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Επιστροφή στην δραχμή: Λύση στο αδιέξοδο



Το να έχουμε το δικό μας νόμισμα προϋποθέτει ότι πρέπει να βγούμε από την ΕΕ. Αυτό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του με τα θετικά να είναι λίγο περισσότερα.
Για πιο λόγο θα υποτιμηθεί το νέο μας νόμισμα; Ποιός θα το εκδώσει κατ' αρχάς;


Αν το εκδόσει η ΤΤΕ, δηλαδή εμείς, θα αντικαταστήσει τα ευρώ με δραχμές ή νέες δραχμές ή όπως θέλετε το ονομάζετε. Τα ευρώ που θα...

μαζέψει θα είναι χρήμα εν ισχύ στην παγκόσμια οικονομία και θα αποτελέσουν συναλλαγματικό απόθεμα το κράτους και δεν θα καταστραφούν, όπως όταν το κράτος πήρε τις δραχμές και μας έδωσε ευρώ.Τα χρήματα αυτά φτάνουν και περισσεύουν για να βγούμε από το μνημόνιο και να μας καλύψουν το έλλειμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για ένα περίπου χρόνο.
Τα χρήματα αυτά θα αποτελούν βέβαια πληθωριστικό χρήμα, το οποίο όμως δεν θα μπει μέσα στην δικιά μας οικονομία, αλλά ένα μέρος του θα πάει στην οικονομία της ΕΕ και θα δημιουργήσει εκεί πληθωριστικό πρόβλημα.
Τα υπόλοιπα, σταδιακά θα πάνε στο εξωτερικό μέσω των πληρωμών των εισαγωγών μας.
Σε αυτή την περίπτωση το ευρώ θα υποτιμηθεί έναντι του δικού μας νομίσματος αρχικά και για περίπου ένα χρόνο μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα.
Αν το δικό μας νόμισμα το εκδώσει η ΕΚΤ, δηλαδή η ΕΕ, και μας το δώσει παίρνοντας τα ευρώ μας τότε το πληθωριστικό χρήμα θα πάει κατευθείαν στην ΕΕ υποτιμώντας άμεσα το ευρώ σε σχέση με το δικό μας νόμισμα.
Ένα νόμισμα υποτιμάται κατά την διάρκεια των συναλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ποιός θα δεχθεί να πουλήσει π.χ. δραχμές για δολάρια σε χαμηλότερη τιμή από ότι έχει αγοράσει τις δραχμές από το ελληνικό κράτος, ώστε να υποτιμηθεί το νόμισμά μας;
Θα πουλάει το κράτος φθηνότερα το νόμισμά μας από μόνο του, όταν η ΕΕ θα έχει πληθωριστικό χρήμα από τα δικά μας ευρώ;
Το να έχουμε το δικό μας νόμισμα είναι το μόνο που μας σώζει εμάς σαν λαό και σαν οικονομία μακροπρόθεσμα, αλλά είναι αυτό που δεν συμφέρει τους δανειστές μας και τους λίγους έλληνες που έχουν μεγάλο πλούτο και για αυτό δεν θα μας αφήσουν να το κάνουμε.
Το να υποτιμηθεί βέβαια το νόμισμά μας αργότερα, δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Στις 13/3/97 είχαμε κάνει υποτίμηση 13% και μετά από δύο χρόνια μπήκαμε στην ευρωζώνη με 2% πληθωρισμό και πολύ καλά οικονομικά στοιχεία, χωρίς πολλές θυσίες από τον λαό, σίγουρα λιγότερες από ότι τώρα που μας τα παίρνουν από παντού και πάνε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_4030.html

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος με τον κάθε οικονομικό αναλυτή του καναπέ. Το δημόσιο χρέος θα αποπληρωθεί σε ευρώ. Πώς θα τα πληρώσουμε με μια υποτιμημένη δραχμή, πολύ χαμηλότερης ισοτιμίας από το 1€=340,75 δραχμές, όταν αδυνατούμε να τα πληρώσουμε σήμερα? Ή μήπως θα κηρύξουμε στάση πληρωμών και πτώχευση? Αλλά τότε πώς θα πληρώσουμε τις τρέχουσες ανάγκες μας, όταν, ανεξάρτητα από το σύνολο του δημόσιου χρέους, κάθε ετήσιος προϋπολογισμός είναι ελλειματικός? Χωρίς εξωτερικό δανεισμό το κράτος αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, ακόμα κι αν το συνολικό χρέος μηδενιστεί... μαγικά!

Η ιδέα ότι κυκλοφορούμε δραχμές αλλά ξοδεύουμε ως κράτος και όλα τα ευρώ που... επέστρεψαν οι πολίτες για να αποπληρώσουμε το χρέος μας είναι τόσο ηλίθια που δεν αξίζει σχολιασμό. Μήπως να προσθέσουμε και πέντε μηδενικά στα τραπεζικά μας βιβλιάρια για να γίνουμε λεφτάδες?

Έλεος. Απλώς έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Μας έχετε πρήξει με τρώικα, μασσωνία, νέα τάξη, κάρτα πολίτη και δραχμή. Άλλη είδηση δεν έχει ο πλανήτης; Υπάρχει κάτι από Τζούλια;

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι απλή. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ να πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Αν πραγματικά υπήρχε Ελληνική κυβέρνηση, θα έβρισκε τον τρόπο να τους διώξει. Άσε που δεν θα μας έφερνε σε αυτά τα χάλια!! Η υπόθεση πάει πολλά χρόνια πίσω!!! Δυστυχώς αργήσαμε να τους πάρουμε είδηση και πέφταμε στις παγίδες τους, ξεπουλώντας την ψήφο μας για μια θεσούλα στο δημόσιο. Για άνοιγμα εργοστασίων και βιομηχανιών δεν νοιάστηκε κανείς. Καλά να πάθουμε. Όλοι θέλαμε να μπούμε σε γραφεία τρομάρα μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια ένσταση για το: "Αν το εκδόσει η ΤΤΕ, δηλαδή εμείς..." Ποιός είπε ότι η ΤΤΕ είμαστε εμείς, όταν είναι αποτελεί ΝΠΙΔ κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ποιος άραγε τη διοικεί τελικά και με ποιανού κεφάλαια ..;

Ανώνυμος είπε...

Τα προϊόντα που εισάγουμε οικονομολόγοι του κανα-πέους θα τα εισάγουμε σε δραχμές ή ευρώ? Όταν ένα ευρώ θα κοστίζει 1000 δραχμές θα είναι πιο δυσβάσταχτες οι εισαγωγές ή όχι? Ποιος θα τα επιβαρυνθεί αυτά το κράτος οι ΕΜΕΙΣ? Για να μην πω για τα δάνεια του κόσμου που θα τα πληρώνει σε ευρώ αλλά αυτός θα πληρώνεται με δραχμές.....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ/ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΠΡΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ?ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ) ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΚΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

Σταματάμε πανελλαδικώς να πληρώνουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με το κράτος. Μόνο έτσι θα πέσει η κυβέρνηση των προδοτών και μάλιστα αναίμακτα. Αλλά βλέπετε δεν μπορούμε να οργανωθούμε όπως άλλοι λαοί, γι'αυτό μας τα κάνουν!!!

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή-προσοχή,εθεάθησαν πράσινα και μπλέ παπαγαλάκια εντός του παρόντος μπλόκ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ?ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ/ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ). ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΟΙΤΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ (2:40)ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

2:48 Αν κάποιος είναι πράσινο ή μπλέ παπαγαλάκι καλώς παθαίνει αυτά που παθαίνει. Κόμμα=κομματιάζω, τεμαχίζω (διαίρει και βασίλευε) Εσύ όμως τι είσαι;; Κόκκινο παπαγαλάκι ή ποτροκαλί;; Καλοί μόνο στα λόγια και στην προδοσία της πατρίδας. Φέρτε κι άλλους λαθρο να σωθούμε!! Κάντε κι άλλες απεργίες ώστε να κλείσουν κι άλλες Ελληνικές βιομηχανίες (αν έμεινε καμιά) ή να τις διώξετε στα Βαλκάνια ή να περάσουν σε ξένα χέρια!! Κατά τα άλλα κλαίτε γιατί δεν έχετε δουλειές. Αλλίμονο στην Ελλάδα που έχει τον εχθρό μέσα στα σπλάχνα της!!

Ανώνυμος είπε...

ti les re file? epikaleise stoixeia ta opoia oloi ta katadikazoyn? dld ta phgename kala otan mphkame sthn europh katalabenw. kai tote poia stoixeia parapoihsan?

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί έχουν δουλειές και καλοπληρώνονται.Αρχικαπιτάλες Αριστεροί του κώλου είναι.Που δεν έχουν χώσει τη μούρη τους; Από το 1974 και μετά αλωνιζουν όλοι την Χώρα.Το σπίτι του Λαού δεν τολμά να τ' ακουμπήσει το ΣΔΟΕ, γιατί άεαγε;Ποιοί είναι αυτοί που το προστατεύουν;
Τα κονομάνε χοντρά για να πουλήσουν τόσα χρόνια προδευτισμό Δημοκρατία,κοινωνικές κατακτήσεις ανθρώπινα δικαιώματα παιδεία (σημ:Όχι Εθνική εννοείται),π.χ. Λαζόπουλος,Αλαβάνος,Θεοδωράκης Χαρίλαος Φλωράκης και δεν συμαζεύεται. Βλέπεται τα σιωνιστικά όργανα είναι καλοβολεμένα για να αγχώνονται για τον επιούσιο.Αλοίμονο από το μαλάκα λαουτζίκο.

Ανώνυμος είπε...

@4:37 Δεν είμαι παπαγαλάκι κανενός είμαι γαλανόλευκος αετός!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

http://antixyta.blogspot.com/

http://www.forkeratea.blogspot.com/