Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μοιράζει λεφτά στους νταβατζήδες των διοδίων ο Μαγκριώτης: Από μείωση των εσόδων του κράτους θα προκύψουν οι μειώσεις διοδίων!!!



Εντός του Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη μείωση των διοδίωνμε τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους οδικούς άξονες, αφού τους μπήκε το αγγούρι στον κ.... , δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Όπως διευκρίνισε, η μείωση των διοδίων θα είναι δραστική στα υπό κατασκευήν τμήματα. Θα υπάρξουν επίσης διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, με εκπτωτικές κάρτες. Τη διαφορά κόστους από τη μείωση των διοδίων θα την... επιβαρυνθεί το Δημόσιο μέσα από τα προβλεπόμενα μελλοντικά έσοδά του από την εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων.
Λογικό σιγά μην τολμούσε να βάλει χέρι στους νταβατζήδες των διοδίων ο Γιαννάκης. Απ΄ότι βλέπετε τους κάνει άλλη μια εξυπηρέτηση διασφαλίζοντάς τους ότι παρά τη μείωση θα συνεχίσουν να παίρνουν ότι έπαιρναν και το Κράτος θα επωμισθεί το κόστος της μείωσης.(ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ!!!)

Ο υφυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι όσοι αρνούνται να πληρώσουν διόδια, ας βγουν να πουν ποιος άλλος τρόπος υπάρχει για τη χρηματοδότηση των έργων και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στα δύσκολα κρύβεται.

Αναφερόμενος στο ευρωομόλογο για τα έργα, είπε ότι είναι μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που και η Ελλάδα υιοθετεί.

Ο κ. Μαγκριώτης διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι τα οφειλόμενα από ΦΠΑ στις κατασκευαστικές εταιρείες των οδικών αξόνων, ύψους 51 εκατ. ευρώ, έχουν διευθετηθεί και σήμερα θα καταβάλλονταν τα υπόλοιπα 25 εκατ. από αυτά.

Τις 
τελευταίες ημέρες βρέθηκαν στην Ελλάδα εκπρόσωποι των 43 τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία υλοποίησής τους. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί που κατασκευάζει η κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο". Οι συγκεκριμένες τράπεζες συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με το υπουργείο Υποδομών.
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/03/blog-post_1582.html