Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ Αιγυπτίων εντός του «Ελ.Βενιζέλος»




Ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ Αιγυπτίων επί του Ελληνικού επιβατηγού πλοίου «Ελ.Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου τις πρωινές ώρες σήμερα, αναφέρουν πληροφορίες του TheSeaNation. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πλήρωμα του πλοίου, όλοι Έλληνες, έσπευσαν σε ασφαλή σημεία του πλοίου εν μέσω της ανταλλαγής των πυροβολισμών, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες τόσο οι συνθήκες, όσο και οι λόγοι για τους οποίους Αιγύπτιοι άρχισαν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους πυροβολισμούς εντός του πλοίου.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο μετέφερε 2.188 Αιγυπτίους από την Λιβύη προς την Αλεξάνδρεια. Κάποιοι από τους Αιγύπτιους αυτούς οπλοφορούσαν φέροντας φορητό οπλισμό, αλλά και σπαθιά.
Για άγνωστους λόγους μόλις το πλοίο ήταν έτοιμο να πρυμνοδετήσει στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας οι αιγύπτιοι άρχισαν να συμπλέκονται μεταξύ τους και σύντομα άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών και η χρήση σπαθιών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και νεκροί μεταξύ των Αιγυπτίων, ενώ επενέβη ο αιγυπτιακός στρατός εντός του πλοίου.
Το πλοίο παραμένει σφραγισμένο από τον στρατό, ενώ σφραγίστηκε και το λιμάνι της Αλεξάνδρειας.

http://www.theseanation.gr/news/genericnews/adallages-pirovolismon.htm