Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πυρπόλησαν όχημα του υπουργείου στην Κερατέα - Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ Βίντεο


Ένταση, πυρπολήσεις και χρήση χημικών στη πολύπαθη περιοχή της Κερατέας. Τα ξημερώματα παραδόθηκε στις φλόγες εκσκαφέας ο οποίος πήγε να απομακρύνει τα μπάζα από τη λεωφόρου Λαυρίου για να ανοίξει το δρόμο, στην περιοχή του Μαρκοπούλου.
Το όχημα ανήκε στο υπουργείο Υποδομών και βρίσκονταν εκεί προκειμένου να επιχειρήσει να ανοίξει το μπλόκο της Κερατέας,...
παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι πλησίασαν τον εκσκαφέα, κατέβασαν τον οδηγό και έβαλαν φωτιά. Ο χειριστής δεν τραυματίστηκε ενώ η φωτιά κατασβήστηκε από την πυροσβεστική.

Λίγο μετά τις 08:00, δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επιχείρηση στο μπλόκο του Λαυρίου. Από την κινητοποίηση έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ με εκσκαφέα μετακινήθηκαν τα παλαιά οχήματα που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι στο σημείο. Αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τον τραυματισμό ενός νεαρού.

Οδοφράγματα από …κατολίσθηση
Ο δρόμος, στην πρώτη είσοδο Κερατέας μέχρι τη διασταύρωση Πέτα και στο ρεύμα προς Αθήνα από βιομηχανική περιοχή Λαυρίου μέχρι τη διασταύρωση της Κακιάς Θάλασσας παραμένει κλειστός από χθες το πρωί όταν κάτοικοι άδειασαν τρία φορτηγά μπάζα.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της Κερατέας δηλώνουν … άγνοια για το γεγονός κάνοντας λόγο για κατολίσθηση! Αναφέρουν μάλιστα ότι η κατολίσθηση είναι άσχετη με το γεγονός ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη κατασκευή του ΧΥΤΥ θα περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο.



http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/39112/pyrpolhsan-ochhma-toy-ypoyrgeioy-chrhsh-chhmikwn-apo-ta-mat

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

Για ακόμα μία φορά, χθες Τρίτη 29/3, η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας με την ωμή αστυνομική βία. Με μία στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, συνοδευόμενη από το κατάλληλο κλίμα λάσπης από τα ΜΜΕ, οι ορδές των ΜΑΤ επιτέθηκαν με αφάνταστη βιαιότητα στους κατοίκους και στο μπλόκο που έχουν στήσει εδώ και μήνες, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, συλλαμβάνοντας κόσμο, και φτάνοντας για ακόμα μία φορά μέσα στην πόλη, πνίγοντάς την στα χημικά.

Εδώ και 110 μέρες, οι κάτοικοι της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, αγωνίζονται για να μη μετατραπεί η περιοχή τους σε σκουπιδότοπο. Η κατασκευή του ΧΥΤΑ, μέρος του «περιφερειακού σχεδιασμού» για τα σκουπίδια της Αττικής, θέλει να μετατρέψει μια ακόμα κατοικημένη περιοχή, μεγάλου φυσικού κάλους και αρχαιολογικό χώρο(!), σε χώρο υποδοχής σκουπιδιών από όλη την Αττική, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Ο λαός της Κερατέας έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τόπο του και τον αγώνα του από τις επιθέσεις των ΜΑΤ.

Ο λαός της Κερατέας, όπως της Φυλής, του Γραμματικού, της Λευκίμμης, του Ασωπού, και τόσων άλλων περιοχών έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να γίνει θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, που οδηγεί την ανθρωπότητα και τη φύση στην καταστροφή, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας μικρής ελίτ, όπως απέδειξε ξανά η πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία.

Εδώ και 110 μέρες, το μπλόκο της Κερατέας είναι μπλόκο κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου ενάντια στο σύστημα που καθημερινά ρημάζει τις ζωές του λαού, και πετάει τα όνειρα της γενιά μας στα σκουπίδια. Είναι μπλόκο του κάθε ένα από εμάς που νιώθει καθημερινά να πνίγεται από το φόρτωμα της κρίσης πάνω στο λαό. Είναι μπλόκο έμπνευσης, αντίστασης και αξιοπρέπειας, απόδειξη ότι ο λαός μας μπορεί να αγωνίζεται και να νικάει. Όταν χτυπούνε την Κερατέα, χτυπούνε εμάς, το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους εχθρούς!

Ο λαός της Κερατέας, δείχνει με τη στάση του το δρόμο που πρέπει να βαδίσει το λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό αξίζει την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_5303.html#ixzz1I1ou3vmR