Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

"Πόλεμος" του BBC κατά του Χριστιανισμού!



Σημειώνεται ότι το BBC προκαλεί συχνά την αντίδραση του κοινού καθώς τις θρησκευτικές παραγωγές τις επιμελείται ο μουσουλμανικής καταγωγής Aaqil Ahmed, ο διορισμός του οποίου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των τηλεθεατών οι οποίοι πίστευαν ότι ο ρόλος δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί σε ένα μουσουλμάνο.


Εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του BBC να επιλέξει την ελληνικής καταγωγής Δρ Φραντσέσκα Σταυρακοπούλου, άθεη θεολόγο να...
παρουσιάσει την primetime εκπομπή "The Bible's Buried Secrets".  Η Φ. Σταυρακοπούλου σοκάρει με τις απόψεις της τους βαθιά θρησκευόμενους αφού υποστηρίζει ότι ο Θεός είχε σύζυγο και ότι οι σεξιστές μελετητές συκοφάντησαν άδικα την Εύα. Στην εν λόγω εκπομπή η θεολόγος ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται η Εύα για τη ...πτώση του ανθρώπου και πως δεν ήταν αυτή η πρώτη γυναίκα στο κόσμο αφού η ιστορία του Κήπου της Εδέμ δεν ανήκει στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης....

"Μη ξεχνάτε ότι οι βιβλικοί συγγραφείς είναι άνδρες και...
 ο κόσμος μας είναι ανδροκρατούμενος", τόνισε προσθέτοντας ότι οι γυναίκες ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, θεωρούνταν ιδιοκτησία. Όπως σημειώνει η ιδέα ότι ο Θεός είχε μια γυναίκα βασίζεται σε βιβλικά κείμενα που αναφέρονται στην "Ασερά". Σύμφωνα με τον Δρ Σταυρακοπούλου, Ασερά ήταν το όνομα μιας θεάς της γονιμότητας σε εδάφη που καλύπτονται σήμερα από τη σύγχρονη Συρία, και ήταν κατά το ήμισυ της "θείο ταίρι" με τον Θεό. Η ελληνικής καταγωγής θεολόγος δηλώνει άθεη με έναν ευρύ σεβασμό για τη θρησκεία όχι μόνο τις αρχαίες θρησκείες αλλά και στις σύγχρονες. "Μελετώντας τη Βίβλο, βλέπω αυτό που κάνω ως ακαδημαϊκός, και ως ακαδημαϊκός νομίζω πως η πίστη πρέπει να μένει έξω από πόρτα"δήλωσε. "Γνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένοι που θεωρούν ότι είναι δύσκολο να καταλάβουν γιατί ένας άθεος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενδιαφέρεται για την Αγία Γραφή, και νομίζω ότι αυτό προκαλεί τεράστια κακό σε μια μοναδική συλλογή από αρχαία κείμενα.  Η Αγία Γραφή είναι ένα έργο της θρησκευτικής και κοινωνικής λογοτεχνίας που έχει τεράστιο αντίκτυπο στη δυτική κουλτούρα, και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να γίνονται προγράμματα όπως αυτά".

Και συνεχίζει: "Υπάρχουν ακόμα μελετητές σήμερα που ισχυρίζονται ότι η Αγία Γραφή έπρεπε να είναι πρωτογενές σημείο αναφοράς μας για την κατανόηση του παρελθόντος. Διαφωνώ πλήρως. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Βίβλο ως μια αξιόπιστη ιστορική πηγή", τόνισε. Μεταξύ άλλων, η κα Σταυρακοπούλου ανέφερε ότι έχει αντιμετωπίσει πολλάκις τον σεξισμό στον χώρο όπου επέλεξε να εισχωρήσει. "Οι περισσότεροι μελετητές της Βίβλου είναι μεσήλικες, γενειοφόροι άνδρες", ανέφερε λέγοντας πως "είναι εύλογο ότι υπάρχει ένα ποσό σεξισμού και ως μια νεαρή γυναίκα στο χώρο, έπρεπε να αναπτύξω τους δικούς μου τρόπους για να το αντιμετωπίσω".

Ο Δρ Σταυρακοπούλου είναι λέκτορας στην Εβραϊκή Βίβλο στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, και απέκτησε διδακτορικό στη Θεολογία από την Οξφόρδη. Γεννημένη στο Λονδίνο με μητέρα Αγγλίδα και Έλληνα πατέρα, δεν πιστεύει στο Θεό όπως λέει.


  

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΑΘΕΟΙ,ΑΞΙΟΜΑΤΟΥΧΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΑΘΕΟΙ,ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΓΗ ΤΡΑΝΤΑΧΘΗΚΕ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ 8,9 ΡΙΧΤΕΡ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΡΑΙΝΕΙ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΗΜΙΜΑΘΕΣΤΑΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΝ.
Β Λ Α Χ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΕ,επι τή ευκαιρία των διαδραματιζομένων γεγονότων ανά τον κόσμο και πολύ περισσότερο στη χώρα μας,θά ήθελα να σου προτείνω να κάνεις τον κόπο σε παρακαλώ να πετάξεις στα σκουπίδια το απαίσιο σκατοεμβλημά τους (ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙΔΩΝ) από το τέμπλο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου; εκτός κι αν σας αρέσει όλων σας να το επιδεικνύετε.
ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ....

Ανώνυμος είπε...

Τι να πρωτοπω με το καθε φερεφωνο του μοντερνου, του ταχα μου συγχρονου κι εξελιγμενου στα προτυπα της πρωτοποριας και αλλων σχετικων σκατολακκων. Τοσους αιωνες περιμενε η ανθρωποτητα τους νεους ιστορικους κι επιστημονες της αχρηστιας για να μας πουν οτι τοσους αιωνες ησασταν σπηλαιοβιοι και τωρα ηρθαμε εμεις να σας εκσυγχρονισουμε και να σας δειξουμε την αληθεια, βοδια. Και παντα με ολο το σεβασμο. Λες και η ιστορια ειναι ιατρικη που εξελισσεται. Λες και ο χριστιανισμος ειναι χημεια που εξελισσεται. Με κατι τετοιες γιατρεσσες, με κατι βερεμηδες (δεν εβαλα κεφαλαιο διοτι φοβαμαι μηπως ειναι αναχρονιστικο), με κατι αμερικανοεβραιους ηγετες μας βαρανε απο παντου. Η ορθοδοξια δε μασαει τι να κανουμε τωρα! Ελα να ξεχωριζουμε σιγα σιγα τους αστακους απο τις κωλοχτυπες! Ελα γιατι σαν πολλα μας τα' πανε!
-μαριτσας-

Modestus είπε...

Μην ασχολείστε, για αυτούς φτιάχτηκε το πυρ το εξώτερο θα λάβουν ότι πράξουν στη ζωή τους. Ο Θεός τους δίνει τη ζωή μπας και μετανοήσουν (όπως και όλους μας φυσικά) και όποιος πεθάνει με τέτοια μυαλά αλοίμονο του, μια φορά είναι η ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν άθεοι μόνον ψευτοάθεοι που θεοποιούν τον εαυτούλη τους. Όταν μιά μέρα θα έρθει η σειρά τους να δω ποιόν θα παρακαλάνε να τους σώση. Πόσοι άνθρωποι στην Ιαπωνία προσευχήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά;

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός πως η Βίβλος γράφτηκε σε περίοδο εκατοντάδων ετών και στιε διάφορες γλώσσες που γράφτηκε, δεν αποκλείεται να ερμηνεύτηκαν κατα βούληση πολλά γεγονότα. Π.χ το γεγονός με το μήλο και την Ευα μπορεί καλλιστα να είναι μια αλληγορία. Οπως και οι παραβολές στην Καινή. Αρα λοιπόν μπορεί να είναι και λάθος να εκλαμβάνουμε ως ιστορικές πηγές αυτά τα κείμενα απλά γιατί είναι θεολογία και όχι ιστορία. Αν όντως όμως ξέρουμε τις συνθήκες κάθε εποχής από ιστορικές πηγές, μπορούμε να σύνθεσουμε πληρέστερα θεολογία και ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ειναι να Ασχολουμαστε μονο με τον ΘΕΟ ΜΑΣ ! ειναι το Καλητεροτερο , για να εχουμαι θετικη ενεργεια , Μονο τον θεο να φοβομαστε ... τηποτε αλλο . ο θεος μαζει μας...

Ανώνυμος είπε...

Το γνωστό παραμύθι. Παίρνω από ένα ολόκληρη την Βίβλο δέκα διάσπαρτες γραμμές, τις ερμηνεύω όπως θέλω, έχω και 20-30 "επιστήμονες" να με υποστηρίξουν ότι δεν είμαι ελέφαντας και πάμε... Ξέρεις, αυτοί υπήρχαν πάντοτε, απλά τότε δεν υπήρχε ΜΜΕ για να κοινοποιηθούν και να ΔΙΔΑΞΟΥΝ την ΑΛΗΘΕΙΑ... Ε ρε κακομοίρηδες, που πιστευετε ότι ο άνθρωπος "εξελίχθηκε"... Σαν Playmobil ένα πράμα... Ότι του φανεί του λολοστεφανή...