Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Το μεταναστευτικό “εκτίναξε” τον Καρατζαφέρη στο 9% Oι έμποροι του φόβου κάνουν πάρτυ



Το μεταναστευτικό “εκτίναξε” τον Καρατζαφέρη στο 9%
Βαρύ κλίμα σε όλα τα επίπεδα, με ραγδαία επιδείνωση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, αποτυπώνουν οι δείκτες του Βαρόμετρου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή».
Βασικά στοιχεία του Βαρόμετρου είναι η έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια αλλά και η ανασφάλεια που προκαλεί η πολιτική διαχείριση της κρίσης, με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται κατακρύμνιση της εικόνας τόσο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όσο και της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ την ίδια ώρα ο ΛΑ.Ο.Σ. εκτοξεύει τα ποσοστά του.

Αναλυτικότερα, το 78% των ερωτώμενων θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. 80% δεν αισθάνεται ικανοποιημένο από τη ζωή του, ενώ το ποσοστό κοινωνικής ανασφάλειας γι το μέλλον εκτοξεύεται στο 87%.
Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 73% απαντά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, ενώ σε προσωπικό επίπεδο οι αρνητικές προσδοκίες φτάνουν το 64%.
Σε πολιτικό επίπεδο, το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση και το 91% από την αντιπολίτευση για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας και 70% απαντά ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα. Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 34 θετικές γνώμες, ο Αντώνης Σαμαράς 22, ενώ 38 απαντούν ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.
Ανατροπή, ωστόσο, προκαλούν οι απαντήσεις των πολιτών για το ποιο θεωρούν καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. 24% απαντά «κανένα» και ακολουθούν: ΛΑ.Ο.Σ. (22%), ΚΚΕ (17%), ΝΔ (15%), ΣΥΡΙΖΑ (10%), χωρίς γνώμη (11%).
Υψηλά εξάλλου είναι τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ και στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συγκεντρώνει 36 θετικές γνώμες (59 αρνητικές) και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (31/65), ΝΔ (27/68), ΚΚΕ (26/70) και ΣΥΡΙΖΑ (23/73).
Τέλος, αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, το 71% απαντά ότι μάλλον δε χρειάζεται, ενώ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με ποσοστό αποχής 34,5%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35%, η ΝΔ 28,5%, το ΚΚΕ 11%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5% και Λοιπά Κόμματα 11,5%.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1-4/3/2011, σε δείγμα 1,215 ατόμων ,με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου χωρίς κάλπη.
newpost.gr
Το Βαρόμετρο αναλυτικά. Πατήστε ΕΔΩ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί ρε καθάρματα δεν είναι πρόβλημα? "έμποροι του φόβου" λέει.τράβα να ρωτήσεις την γιαγιά στη κυψέλη αν φοβάται ή όχι.αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει θέμα.δεν θα τους περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σου λένε ότι δεν υπάρχει φόβος ρε μαλάκα... απλά σου λέει ότι αυτοί τρίβουν τα χέρια τους όταν βλέπουν τέτοια γεγονότα γιατί ξέρουν ότι θα αποκομίσουν ψήφους... εμπορευματοποιούνται τον φόβο βλαξ.. αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΒΡΕ "ΞΥΠΝΙΕ" 11:33 O 11:29...
ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΛΕΝΕ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΕΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ?
ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΛΛΑ
ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΙΣΧΗ...

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά χέστηκα για το λαος, αλλά εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα, και δυστυχώς μόνο αυτοί μιλάνε...
Τα πράγματα είναι άσχημα και πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, όλοι!
Εποικιζόμαστε βάρβαρα...

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Η Χρυσή Αυγή , θα μπει στη Βουλή. Να το θυμάστε. Να ακουστεί και μία ελληνική φωνή, επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Το μοναδικό κόμμα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους είναι ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Το ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που μιλάει για τον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης εδώ και χρόνια,όχι μόνο τώρα που οξύνθηκε το πρόβλημα. Συνεπώς το "έμποροι του φόβου" είναι άτοπο. Αλλά δυχτυχώς σε αυτή τη χώρα όποιος αγαπάει την πατρίδα του ονομάζεται ρατσιστής, εθνικιστής και ακροδεξιός φασίστας...Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να περάσουν τα σχέδιά τους που σκοπό έχουν να καταστρέψουν την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους ψήφισαν ΛΑΟΣ ,και βάζω και τον εαυτό μου,διαβάστε αυτό http://www.eamb.gr/new_text/mitsokara.htm
Κατά πόσο είναι σωστά αυτά που γράφει ,ο καθένας ξέρει καλύτερα...