Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ:ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ",



ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΠΙ 19 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ-ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!
Χθες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν εκπομπή υψηλής θεαματικότητας στο πρόγραμμα των κρατικών καναλιών.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά κοινωνικά και....
παιδαγωγικά θέματα. Στη θέση της θα προβάλλεται μία οικολογική σειρά. 
Χάνεται, λοιπόν, κάθε φωνή που μιλά για Ορθοδοξία και Ελληνισμό από τα μεγάλα κανάλια. 
Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεταδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00,  να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο,τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Διεθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση. 
Παράκληση να προωθήσετε το μήνυμα και σε φίλους και γνωστούς σας στην Ελλάδα και στην ομογένεια, όπου μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΤ1 παρακολουθούσαν την εκπομπή.

Τηλ.  - FAX  ΕΡΤ:
2106066845, 2106009325 (fax) - Προέδρου κ. Παναγόπουλου
2107758824, 2107797776(fax) - Διευθύνοντος Συμβούλου κ.      Ταγματάρχη
2107761169, 2107761056 (fax) - Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1 κας Μουρίκη 
ΚΕΕΠ για εκφραση παραπόνων, διαμαρτυρίας κ.λ.π. για θέματα που αφορούν στο πρόγραμμα και στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης http://www.ert.gr/keep/

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΣΟΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ "ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ" ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΜΑΓΙΑΣ ΤΣΟΚΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ!

Μάλιστα,δεν συντρέχουν ούτε οικονομικοί λόγοι για κάτι τέτοιο-αφού ο Σεβασμιώτατος Ιγνάτιος δεν πληρώνεται για να την παρουσιάσει,ούτε πρόκειται για καμιά ακριβή...υπερπαραγωγή-ούτε θεαματικότητας,αφού καταγράφει πάντα πολύ υψηλά νούμερα!
Επομένως,ο σκοπός τους είναι άλλος:Η τουρκοποίηση της ΕΡΤ και η απαλοιφή από το πρόγραμμά της κάθε εκπομπής που θυμίζει Ελλάδα και Ορθοδοξία!

ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ!
Στέλνουμε λοιπόν μαζικά μηνύματα και σπάμε τα τηλέφωνα της ΕΡΤ:ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ,ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΤΟΥΡΚΟ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΣΤΑΗ! 

Υ.Γ.Με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος μπορεί να έχουμε πολλές διαφορές σε θεολογικά και εκκλησιαστικά ζητήματα,αλλά η εκπομπή του ήταν μια πραγματική όαση στη βοθρίλα και σαπίλα της "ελληνικής τηλεόρασης".
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/03/19.html

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ;ΤΡΟΓΩΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ; ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΟΡΜΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΣΕΙΡΑ Η ΑΛΛΗ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ, Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΚΑΖΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ
ΙΓΝΑΝΤΙΕ.¨"ΕΝ ΠΟΛΑΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΣΑ.."

doperman είπε...

σε λιγο θα πληρωνουμε προστιμο οσοι εχουμε εικονες του ΙΗΣΟΥ και της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στο σπιτι μας..οποιος κανει τον Σταυρο του επισης θα τιμωρειτε με 500 ευρω προστιμο και 2 μηνες φυλακη..οποιος εχει Σταυρουδακι στο αυτοκινητο του θα πληρωνει 2πλασια τελη κυκλοφοριας...
το Π Α Σ Ο Κ ειναι εδω ΣΑΣ αλλαζει τον ΘΕΟ...

Ανώνυμος είπε...

Προτεινω να ιοθετιση τιν εκπομπη καπιο αλλο μικρο καναλη π.χ. contra channel οστε να μην περασουν τα σχεδια των νεοταξικων ανθρωποειδων.

Ανώνυμος είπε...

Όχι με αυτό το λαμόγιο πάντως.

ΕΛΛΑΝΙΟΣ13 είπε...

ΡΕ ΟΥΣΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΝΙΕ οταν θα μετανιώσεις για τις κουβέντες σου,
σου εύχομαι να μην είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ...
γιατί τότε δεν θα υπάρχει γυρισμός...

Ανώνυμος είπε...

Καλα σας κανανε ρε τραγια,με ποιο δικαιωμα ανακατευετε τον Ελληνισμο με την ορθοδοξια ?
Τα ζητηματα της θρησκειας σας να τα λυσετε στις εκκλησιες σας ,που τα θελετε ολα δικα σας.
ΡΕ ουστ!!!
ΣΚΥΘΟΠΟΛΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΥΘΟΠΟΛΙΣ... το ίδιο με τον ΕΛΛΑΝΙΟ ισχύει και για σένα...
Μην ξεχνιέσαι...

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ... ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αποψή σου...

ΕΛΛΑΝΙΟΣ13 είπε...

4 41 ΑΣΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΕ!!!ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΩ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ!!!!!!!ΔΟΥΛΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!ΜΑΘΕ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΘΕΟΣ!!!ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ!ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο Ελλάνιος έχει καταντήσει σύνθημα το Ελλάς Ελλήνων χριστιανών τόσα πρόβατα είστε τόσα καταλαβαίνετε.Τι σχέση έχει κολόζωα ο Ελληνισμός με τον χριστιανισμό; Σαν τους Ιρακινούς έχετε καταντήσει πλήρως σκοταδισμός....

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα είναι το λίκνο όλης της ανθρωπότητας.Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν την σοφία και αναζητούσαν την αλήθεια.Αυτή την αλήθεια την βρήκαν στον λόγο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστου,γιατί αυτη είναι η μόνη αλήθεια και καμία άλλη.Το να συνδέουμε τον χριστιανισμό με τον Ελληνισμό είναι οτι πιο σπουδαίο.Η σοφία με τον αληθινό λόγο του Κυρίου.Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο κάποιοι το παίρνουν στραβά αυτό.Δεν είναι ούτε σκοταδισμός ούτε εθνικισμός.Χωρίς δόση χλευασμού και ειρωνίας, αναρωτιέμαι πόσοι απο αυτούς που είναι βαφτισμένοι ορθόδοξοι κάτσανε μία φορά να διαβάσουνε την Καινή Διαθήκη και να καταλάβουνε τι λέει.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 2 ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΗΛΙΘΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΧΪΒΑΝΙΑ. ΡΕ ΣΚΑΤΟΠΑΙΔΑ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ; ΚΑΙ ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ.Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Ε; ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΗΣΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟ "ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ" ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ.ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΚΑΜΠΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μα εδώ κρύβεται όλη η σοφία.και μην ξεχνάς ότι οι κορυφαίοι Ελληνες φιλόσοφοι ουσιαστικά απορρίπταν το 12θεο.Υπήρχε και ο άγνωστος Θέος στην συνείδηση τους.Ακόμα και το ότι η παλαιά Διαθήκη μεταφράστηκε απο τους 72 σοφούς του Πτολεμαίου δεν ητανε τυχαίο.Τίποτα απολύτως δεν γίνεται τυχαία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΝΙΕ μου αρέσουν πολύ, τα επιχειρημάτα και η γλώσσα που χρησιμοποιείς...
Σ' ευχαριστώ και για τον χαρακτηρισμό.Δείχνει το ανώτερο πνεύμα που έχεις.
Να είσαι καλά.

Hellas-Orthodoxy είπε...

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ,ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ,ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ:

«Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς...Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ' ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. - Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. - Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλληκάρια...Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρη πίσω την υπογραφή του».

Ανώνυμος είπε...

Πόσο αμόρφωτος η προπαγανδισμένος πρέπει να είσαι για να λές οτι οι Αρχαίοι Έλληνες βρήκαν την αλήθεια στον λόγο του Θεανθρώπου Ιησού.... Την έχουμε διαβάσει πολλές φορές την Καινή και την Παλαιά διαθήκη των Εβραίων. Προσωπικά δέν με ενοχλεί ο Χριστιανισμός με ενοχλεί Ο Θεοκρατισμός αυτού του Κράτους που όπως προείπα φτάνει σε επίπεδα Ιραν

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου.Μην παραποιήτε την αλήθεια.Μην ξεχνάς ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής και όλα τα μαρτύρια των χριστιανών, που χύσανε το αίμα τους.Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.Ολοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού.Ούτε να βρίζουμε ο ένας τον άλλο χρειάζεται ούτε να ειρωνευόμαστε.Καλή Σαρακοστή και να διώξουμε το μίσος απο πάνω μας.Χωρίς αγάπη και ομόνοια μεταξύ μας δεν πρόκειται να αλλάξει αυτός ο κόσμος.Και να διαφωνούμε που και που δεν πειράζει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΘΕΣΗ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ. ΖΗΤΩ Ο ΑΝΤΙΣΙΜΙΤΙΣΜΟΣ! ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΣΙΑΛΙΣΜΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλη θεαματικότητα ειχε!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για ποιά Καινή Διαθήκη των εβραίων μιλάτε ρε πολυμαθέστατα τσογλάνια;Αυτοί ακούνε για Καινή διαθήκη για Χριστιανισμό και τους ορθώνονται οι τρίχες μία πιθαμή.Έχετε μήπως διαβάσει ποτέ το Ταλμούδ το Ιερό τους βιβλίο ρε σκατόπαιδα.Διαβάστε το πρώτα και μετά τα λέμε.Γι αυτούς το Ταλμούδ είναι ιερότερο από την Παλαιά Διαθήκη,το Ευαγγέλιό τους.Διαβάστε ρε να σας φύγει ο γράσσος και η μαγκιά μαζί, να δείτε το μίσος τους για τον Χριστιανισμό και τους ΄Ελληνες. Κάντε τον κόπο και ξεφυλίστε κανένα βιβλίο,Ελληναράδες του Κώλου.Για βρισιές πίσω κρυμένοι πίσω από το πληκτρολόγιο καλοί είστε.Καθίστε στον καναπέ σας και προσπαθήστε να κόψετε την πορδή με το πριόνι.Άντε να χαθείτε ηλίθια τούβλα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνανε και κόψανε αυτήν την λούγκρα, τον αρχιμασσώνο του Βόλου

Ανώνυμος είπε...

Πςςςς...'Ελληνες!! Σιχαίνεστε ο ένας τον άλλον, κατά τ άλλα "πατριώτες" και @@ να διώξουμε το ΔΝΤ και τους προδότες...ήδη για ένα θέμα βγάζετε τα μάτια σας...

Ανώνυμος είπε...

Οποιος μπερδευει τον Ελληνισμο με την Ορθοδοξια,ειναι σαν να μπερδευει την πουτσα με την βουρτσα.Το 1821 καναμε την επανασταση και μετα ηρθαν και μας κατσανε στο σβερκο τα τραγια και τα λαμογια ,δεν θα την ξαναπατησουμε.