Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

To ΚΚΕ για την άσκηση εσωτερικής καταστολής που διεξήγαγε η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στην Αργυρούπολη Κιλκίς




Πολλές ασκήσεις αντιμετώπισης διαδηλωτών και καταστολής πλήθους τώρα τελευταία. Τι συμβαίνει κύριοι "σοσιαλιστές" της κυβέρνησης ;

«Οι λαοί στο στόχαστρο», υπογραμμίζει το Κ.Κ.Ε.

H άσκηση εσωτερικής καταστολής και διεξαγωγής επιχειρήσεων σε κατοικημένες περιοχές που έγινε 3-4/2/2011 στην...
 Αργυρούπολη υπό την ευθύνη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που εδρεύει στη Νέα Σάντα [ μονάδες της συμμετέχουν είτε στις δυνάμεις που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Battle Group), είτε στην Δύναμη Ταχείας.... Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF), είτε στην Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE) ], δείχνει ξεκάθαρα τον επικίνδυνο για τα λαϊκά συμφέροντα προσανατολισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Προσδεδεμένες στα ιμπεριαλιστικά δόγματα περί «νέων απειλών», εκτρέπονται από το ρόλο τους σαν υπερασπιστές της άμυνας της χώρας και στρέφονται σε ρόλους και αποστολές που στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα, αναγορεύοντάς το σε εχθρό.

Το υπόβαθρο πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τέτοιες και άλλες ασκήσεις και αποστολές, δεν είναι άλλο από το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που αντιμετωπίζει όλο τον πλανήτη σαν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Είναι το δόγμα περί διεθνούς «ασφάλειας», «σταθερότητας» και αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας» και των άλλων «ασύμμετρων απειλών», μέσα από το οποίο «νομιμοποιούνται» οι επεμβάσεις, οι αποκλεισμοί χωρών, οι «προληπτικοί» πόλεμοι κλπ.

Το ίδιο δόγμα χαρακτηρίζει και τον ευρωστρατό, τη συγκρότηση του οποίου στήριξαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τον προπαγανδίζει σαν «αντίβαρο στο ΝΑΤΟ».

Αυτό είναι το δόγμα και του ελληνικού στρατού ξηράς, τμήματα του οποίου και στο παρελθόν έχουν εκπαιδευτεί εντός των συνόρων για την αντιμετώπιση διαδηλωτών.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παράλληλα με την παρουσία τους στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα όπου Γης, με ενεργό συμμετοχή στους στρατούς κατοχής, εκπαιδεύονται τώρα για το κοντινό ενδεχόμενο να στραφούν ενάντια στον ίδιο το λαό της χώρας τους, με κοινό παρονομαστή στις δυο αποστολές, την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Καθόλου τυχαία, στις απειλές που συνιστούν την «τρομοκρατία», όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συγκαταλέγονται ενέργειες και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Σύμφωνα με τον «ευρωτρομονόμο», στις «ασύμμετρες απειλές» που καλούνται ν' αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, περιλαμβάνονται και η «σοβαρή προσβολή ή καταστροφή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δομών», δηλαδή μια απεργία ή μια κατάληψη. Γεγονός που σημαίνει ότι εκπαιδεύουν τον ελληνικό στρατό κατά του ελληνικού λαού.

Επικίνδυνη επιλογή που πρέπει να πάρει πολιτική απάντηση με οργανωμένο ενιαίο ταξικό-λαϊκό αγώνα και δραστική αποδυνάμωση των πολιτικών των κομμάτων του κεφαλαίου.

Η ιμπεριαλιστική επίθεση στους λαούς, που είναι ενιαία στο στρατιωτικό και στο οικονομικό πεδίο, επιτείνει την ανάγκη για αντίστοιχη ενιαία δράση των λαϊκών δυνάμεων. Για την απόκρουση - ανατροπή της πολιτικής ΔΝΤ - ΕΕ - πλουτοκρατίας, της εξουσίας των μονοπωλίων στη χώρα μας και την αποδέσμευσή της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Εν τω μεταξύ, ερώτηση στη Βουλή για το θέμα υπέβααν τρείς βουλευτές του ΚΚΕ:
ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Στρατιωτική άσκηση-επίδειξη αντιμετώπισης διαδηλωτών και καταστολή πλήθους στην περιοχή Αργυρούπολης του Κιλκίς.

Στις 3 και 4 του Φλεβάρη στην περιοχή Αργυρούπολης του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις άσκηση με σενάριο τη διεξαγωγή επιχείρησης σε κατοικημένες περιοχές για την αντιμετώπιση διαδηλωτών και την καταστολή πλήθους.

Η άσκηση που σύμφωνα με ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς, στην ουσία είναι άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας των σχηματισμών μάχης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συμμετέχουν τα επιτελεία των μονάδων αυτών του ευρωστρατού, ιδιαίτερα Ελλάδος, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Κύπρου και το ελληνικό στρατηγείο επιχειρήσεων της Ε.Ε. που εδρεύει στη Λάρισα.

Η άσκηση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ασκήσεων με αντίστοιχο περιεχόμενο. Συγκεκριμένα: στις 13/3/2002 στη Βέροια, στις 13-15/6/2006 στου Παπάγου, στις 29/7/2008 στη Νέα Πέραμο Αττικής, στις 7-10/1/2011 στο Πολυγύρου Χαλκιδικής καθώς και στο Κοσσυφοπέδιο στις 31/3/2010. Από τα παραπάνω φανερώνεται ένας άλλος, άκρως επικίνδυνος προσανατολισμός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Στα πλαίσια της άσκησης «επίδειξη προσομοίωσης», στην Αργυρούπολη Κιλκίς, ομάδες στρατιωτών και επαγγελματιών οπλιτών με πολιτική περιβολή προσποιούνταν αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες οπλιτών, το σκηνικό παρέπεμπε σε πολιτικές ταραχές εντός πόλεων, αφού εξερράγη και παγιδευμένο αυτοκίνητο, ήταν ένα πλήρες σενάριο αντιμετώπισης και καταστολής πλήθους.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας παράλληλα με την παρουσίαση και τη συμμετοχή στους στρατούς κατοχής των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ-ΕΕ και άλλων, τώρα εντελώς συγκεκριμένα φαίνεται ότι εκπαιδεύονται και για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού στα πλαίσια των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών και της τρομοκρατίας, υλοποιώντας την απόφαση της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη και την έκθεση Σολάνα, σύμφωνα με την οποία οι τρομοκράτες βρίσκονται και εντός της Ε.Ε.

Οι επαναλαμβανόμενες αυτές ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας δημιουργούν ερωτηματικά, ανησυχία και διαμαρτυρίες όχι μόνο από τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά ευρύτερα από κάθε γωνιά της χώρας.

Ερωτηματικά εγείρει και η χρονική περίοδος που συμπίπτει με την επίθεση ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνησης στο βιοτικό επίπεδο, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως έγινε με τη συλλογή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου οι ειδικές δυνάμεις χρησιμοποιήθηκαν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε οι ειδικές δυνάμεις να μην αξιοποιούνται σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός, να μην εμπλακούν αρνητικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αν η Κυβέρνηση εξετάζει τη διακοπή ασκήσεων παρόμοιων της άσκησης στη περιοχή Αργυρούπολης Κιλκίς.

Πως συγκεκριμένα μπορεί να διαβεβαιώσει ότι αυτές οι ασκήσεις δεν στοχεύουν τον «εσωτερικό εχθρό», το λαϊκό κίνημα.

Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε που θα μας μιλήσουν οι μπολσεβίκοι για καταστολή και δημοκρατία, σε ποιον τα πουλάνε αυτά τα Vampire που αιματοκύλισαν την μισή ανθρωπότητα; ΟΥΣΤ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΕΝ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΦΙΛΕ 4:44 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ. ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΛΑΘΗ ΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ. ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΟΝΟ ΚΟΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ.
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΟΝΟ ΚΟΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ.
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ"

Σωστός, με μια επισήμανση όμως απαραίτητη.
Μη μας μετατρέψουν σε Ισλαμαμπάντ με τις πλάτες της σάπιας έκφανσης της αριστεράς, γιατί σε αυτό το ζήτημα η αριστερά μας π΄@δηξε καλέ μου φίλε...
(εννοώ το "μεταναστευτικό" που εξελίσσεται σε γενοκτονία)

Κάτοικος Πατησίων
πρώην αριστερόφιλος...