Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος το Internet στη Λιβύη, με εντολή Καντάφι


Παλιά καραβάνα στο στήσιμο εξεγέρσεων και αντικυβερνητικών εκδηλώσεων, ο Μουαμάρ Καντάφι, κατάλαβε πως πρέπει να χτυπήσει το "κακό" στη ρίζα, πριν αυτό γιγαντωθεί και του πάρει το... κεφάλι.
Έτσι, λειτουργώντας με βασική λογική, προχώρησε στο αυτονόητο, κατεβάζοντας τους διακόπτες πρόσβασης της Λιβής στο διαδίκτυο και επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως ο μεγάλος εχθρός των σύγχρονων εξουσιών είναι η επικοινωνία μεταξύ των πολιτών. Μάλιστα, η άμεση επικοινωνία και ....η -σε μηδενικό χρόνο- μεταφορά της πληροφορίας, καθιστούν σχεδόν αδύνατη την αντιμετώπιση κινημάτων - εξεγέρσεων των πολιτών, αφού το διαδίκτυο φροντίζει για την μεταξύ τους συνεννόηση σε χρόνους μικρότερους από όσο χρειάζονται οι δυνάμεις καταστολής για να κινηθούν.
Έτσι, η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην Λιβύη, όπου το καθεστώς προσπαθεί να εμποδίσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να οργανωθούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους, ανακοίνωσε η εταιρεία συστημάτων ασφαλείας, Arbor Networks, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.
«Η Λιβύη διέκοψε απότομα την πρόσβαση στο internet στις 02:15 ώρα Ελλάδος και Λιβύης», ανέφερε η Arbor Networks, προσθέτοντας ότι οι διαδικτυακές συνδέσεις παρουσίαζαν ήδη σοβαρά προβλήματα κατά την διάρκεια της Παρασκευής .
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Μοάμαρ Καντάφι έχουν οργανωθεί αυτές τις ημέρες μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Σαράντα έξι άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο τις τελευταίες 72 ώρες στη Λιβύη, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.