Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

H πρώτη σύγκρουση κυβέρνησης και τρόϊκας - Αληθινή ή σικέ; - Ζητάνε αποψίλωση των Ε.Δ.


ImageΑντί-ntp:Σύγκρουση κυβέρνησης τρόικας;;; ΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΑΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;; ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣHΣ;;;;


Μια ιδιαίτερα έντονη απάντηση σε όσα ζήτησε η τρόικα αναφορικά με ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015 δόθηκε τα ξημερώματα με γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση και ο καιρός θα δείξει κατά πόσο αυτή η διαφοροποίηση είναι ουσιαστική ή γίνεται "για τα μάτια του κόσμου" και για να κατευναστούν οι αντιδράσεις ειδικά στο εσωτεριό του....
κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ζήτησε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής της τρόικας.
Η ανακοίνωση που έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έχει ως εξής:
"Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.
Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.
Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ’ αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση".
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Σε ομιλία του στη Βέροια τόνισε ότι την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει εντολή σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή και να του δίνει μαθήματα, διατυπώνοντας έτσι την ενόχλησή του για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Κανείς από όλους όσοι οφείλουν να συνδράμουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση δεν μπορεί να παρεξηγεί τον ρόλο του. Και ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο δεν έχει δώσει εντολή να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας δεν έχει δώσει την εντολή, ή την εξουσιοδότηση, να του δίνει μαθήματα. Και γι αυτό τον λόγο σε ανύποπτο χρόνο έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους. Η ευθύνη μάς ανήκει, μάς ανήκει αποκλειστικά και είμαστε σε θέση απέναντι στον ελληνικό λαό, ανά πάσα στιγμή, να αιτιολογήσουμε τις αποφάσεις μας», επισήμανε ο υπουργός.
Όπως ήδη έχει γράψει το defencenet.gr, η τρόϊκα στην επίσκεψή της πριν τέσσερις ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησε οπωσδήποτε την μείωση των λειτουργικώ δαπανών κατά 20% ποσοστό που είναι παντελώς ανέφικτο στο τέλος μιας επταετίας που ήδη έχουν περικοπεί οι λειτουργικές δαπάνες κατά 20%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ? ΣΥΝΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.......ΕΛΕΟΣ ΜΗ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ......

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΔΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΠΟΣΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ? ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥΣ? ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ? ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥΣ. ΣΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ. ΟΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ?