Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΟ "ΟΝΟΜΑ" ΤΗΣ... ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ



1321525Η επιτροπή της διοίκησης του Ομπάμα, που ασχολείται με τις βιομηχανίες της χώρας, προχωρούν στο κλείσιμο και τον περιορισμό των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας, αυτή την εβδομάδα, κάτι που έχει προκαλέσει την εκτόξευση του εν λόγω ζητήματος στην πρώτη θέση του Google Trends.


Είναι γεγονός, πάντως, πως ο Ομπάμα και η EPA είναι απασχολημένοι με τον...
"αφανισμό" των ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής ενέργειας, για θέματα εφαρμογής των ρυθμίσεων των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, στο όνομα της πρόληψης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Και όλα αυτά ενώ η χώρα βρίσκεται υπό τον "κλοιό" των χαμηλών θερμοκρασιών-ρεκόρ και χώρες, όπως η Κίνα και το Μεξικό, σχεδιάζουν την κατασκευή νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς.
Χαρακτηριστικό και με πολλές προεκτάσεις είναι, επίσης, το γεγονός ότι η General Electric, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου (και όχι μόνο) δημιουργεί τεχνητή έλλειψη, προκειμένου να αυξήσει τις τιμές και να εξαλείψει τον ανταγωνισμό.