Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ξεσηκώθηκαν οι Καλαβρυτινοί για το ντοκιμαντέρ του «ΣΚΑΪ» – Ετοιμάζουν παγκόσμια αντίδραση κατά του σταθμού, αλλά και της Εθνικής Τράπεζας




Στο πόδι βρίσκονται οι Καλαβρυτινοί όλου του κόσμου, μετά τη χθεσινοβραδινή προβολή του ντοκιμαντέρ του «ΣΚΑΪ», για τα γεγονότα της επανάστασης του 1821. Στο επεισόδιο αμφισβητήθηκε το γεγονός ότι η Επανάσταση ξεκίνησε την 25η Μαρτίου από τα Καλάβρυτα. Εκατοντάδες Καλαβρυτινοί, από όλο τον κόσμο, που έβλεπαν το ντοκιμαντέρ, τηλεφωνούσαν διαρκώς χθες στο σταθμό διαμαρτυρόμενοι για τα όσα έβλεπαν και.... άκουγαν. «Είμαστε αηδιασμένοι από τα όσα προβλήθηκαν χθες βράδυ», δηλώνει χαρακτηριστικά στο thebest.gr o πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας Αθ. Φραντζής, ο οποίος από το βράδυ δέχεται τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από Καλαβρυτινούς από όλο τον κόσμο.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου το θέμα δεν θα μείνει έτσι και ήδη υπάρχει συντονισμός τόσο με του Καλαβρυτινούς της Αμερικής, όσο και της Αυστραλίας, ώστε να υπάρξει παγκόσμια κινητοποίηση. Από το στόχαστρο των Καλαβρυτινών δεν ξεφεύγει και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία είναι χορηγός της ιστορικής σειράς.
«Δεν μπορεί η Εθνική με τα λεφτά τα δικά μας, να χρηματοδοτεί τέτοια απαράδεκτα πράγματα», λέει στο thebest.gr, o κ. Φραντζής. Όσο για τον τρόπο αντίδρασης δεν αποκλείει ακόμη και να γίνει μαζική ανάληψη των καταθέσεων από τους Καλαβρυτινούς όλου του κόσμου!
Όσο για τα αίτια αυτής της «δεύτερης ανάγνωσης» των ιστορικών γεγονότων, ο κ. Φραντζής εκτιμά ότι πίσω από αυτό κρύβεται η προσπάθεια σκοτεινών κύκλων που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία στο βωμό της ελληνοτουρκικής φιλίας.
Παράλληλα, μια ομάδα Καλαβρυτινών ιστορικών – ερευνητών ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα, η οποία θα σταλεί την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.


Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα:
Ντοκιμαντέρ ΣΚΑΪ: Στις 25 Μαρτίου 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός δεν βρισκόταν καν στα Καλάβρυτα. “Η Επανάσταση δεν ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα, αλλά ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της Πελοποννήσου”
Την επικρατούσα εκδοχή ότι η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα στις 25 Μαρτίου 1821, αμφισβήτησε και το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ με τον τίτλο “1821″. Στο τρίτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε στις 11 το βράδυ της Τρίτης, ο παρουσιαστής-συγγραφέας κ. Πέτρος Τατσόπουλος ανέφερε ότι είναι θρύλος η εκδοχή έναρξης της Επανάστασης από την Αγία Λαύρα.
Σύμφωνα με την εκδοχή του ντοκιμαντέρ “1821″ στις 25 Μαρτίου 1821 δεν βρίσκονταν καν στα Καλάβρυτα, ούτε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ούτε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός που η ιστορία όπως την διδαχθήκαμε στα σχολεία τον εμφανίζει να ορκίζει τους αγωνιστές, να ευλογεί τον αγώνα και να κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης.
Ο κ. Τατσόπουλος ανέφερε ότι ο Ελληνικός ξεσηκωμός σημειώθηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Πελοποννήσου, κατά το διάστημα 17 έως 26 Μαρτίου 1821, μεταξύ των οποίων η Μάνη, η Καλαμάτα, τα Καλάβρυτα και η Βοστίτσα (Αίγιο). Οι αναφορές αυτές πάντως αναμένεται να προκαλέσουν τις αντιδράσεις Καλαβρυτινών Φορέων και πολιτών και πιθανόν του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβροσίου.
http://greeknation.blogspot.com/2011/02/blog-post_4169.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ...ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΞ' ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΝ 24/3/1821 ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ (ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑΞΙΚΗ, ΑΦΟΥ Ο ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ). ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΝ 25/3/1821 ΑΦΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ, ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΦΤΙΛΕΣ των καναλιών.....ΟΟΟΥΥΥΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

...ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ...

...ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ξημέρωσε μια δύσκολη μέρα για τον Ελληνισμό των ακροδεξιών και εθνικοφρόνων μπαγιάτικης κοπής.

Σήμερα θα μεταδοθεί το 4ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ «1821». Ήδη οι «απώλειες» στο εθνικιστικό στρατόπεδο από τα προηγούμενα επεισόδια είναι μεγάλες. Το πιο οδυνηρό πλήγμα που δέχτηκαν είναι η «αποκάλυψη» ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ποτέ δεν ύψωσε τη σημαία της Επανάστασης στη Μονή της Αγίας Λαύρας, γιατί την είχε κοπανήσει νωρίτερα στα ορεινά από το φόβο των Τούρκων, γεγονός που δεν το «λέει απλά» ο ΣΚΑΙ, αλλά το έχει γράψει και η δεκαπεντάτομη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών εδώ και 35 χρόνια.

Οι εθνικόφρονες διαπιστώνουν με θλίψη ότι τα βιβλία που κοσμούσαν μέχρι σήμερα τη βιβλιοθήκη τους, μεγάλη θέση ανάμεσα στα οποία είναι οι τόμοι του ΠΙΣΤΕΥΩ του παράφρονα δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό ή και ό,τι τους έχουν διδάξει με αυτά και με τα άλλα στο σχολείο, είναι όλα ψέματα, και εκείνοι ήξεραν μόνο να διαμαρτύρονται για τα βιβλία της Ρεμπούση και τις καινοτομίες της Δραγώνα (καλά, γράφτηκαν και κοτσάνες και εκεί, ….. δεν λέω).

Και τώρα; Τόσα προσκηνύματα γίνονταν από όλη την Ελλάδα στα Καλάβρυτα, στη Μονή της Αγίας Λαύρας, για να δουν το λάβαρο της Επανάστασης οι μαθητές, πόσοι και πόσοι πουλμανατζήδες, μιζαδόροι, μεσάζοντες, ξενοδόχοι είχαν βγάλει λεφτά από την εθνική κομπίνα των «συμβόλων του Έθνους» και τι θα κάνουν τώρα; Όσοι πρόλαβαν και τα εισέπραξαν και τα επένδυσαν έχει καλώς «Στην υγεία των κορόιδων». Οι άλλοι όμως; Όλοι αυτοί που πουλούσαν το μαλλί της γριάς στους μαθητές; Πως θα ζήσουν; Φυσικά, θα συνεχίσουν να έρχονται «για προσκύνημα στα ανύπαρκτα σύμβολα της πιο μεγάλης απάτης του Έθνους» οι εθνικόφρονες, τα μέλης της neos forum.gr οι εθνικόφρονες κατασκηνωτές του Ταϋγετου και μέλη του Phorum.gr που αρνούνται συστηματικά να προσγειωθούν σε μια πραγματικότητα που είναι καταστρεπτική πλέον για το είναι τους. Οι άνθρωποι που διδάχτηκαν ότι την Ελλάδα τη μεγάλωσε σε έκταση ο στρατηλάτης Κωνσταντίνος και τη μίκρυνε ο Βενιζέλος, ή που έχουν στο σπίτι τους αποτύπωμα από τα έξι δάχτυλα του εξαδάχτυλου βασιλιά Κωνσταντίνου του Κοκού που κατάφερε να τελειώσει τρεις στρατιωτικές σχολές σε δύο χρόνια κοντεύουν να παραφρονήσουν. Από τότε που ξεκίνησαν τα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ της σειράς «1821» συνεχώς διατυμπανίζουν ότι δεν πρόκειται να ξαναδουν αυτή την …. «αηδία» και κάθε φορά την ξαναβλέπουν και τη σχολιάζουν με πάθος.

Ο τρόμος τους τώρα επιτείνεται και από το γεγονός ότι οι σειρές ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, κατά δήλωση του παραγωγού, θα επεκταθούν και στο διάστημα της Ελλάδας από την προϊστορία μέχρι σήμερα και η ανησυχία τους κορυφώνεται στο αν θα τολμήσει ο ΣΚΑΙ να δείξει και να αναφέρει για τον άνθρωπο των σπηλαίων των Πετραλώνων, αν δηλαδή θα μοιάζει με πίθηκο γεγονός που θα είναι η μέγιστη προσβολή για τους εθνικόφρονες.