Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μοιράζει λεφτά ο καρεκλοκεύνταρος Μουμπάρακ



anti-ntp:Βρε παιδιά μήπως πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική; Μήπως να κλείσουμε τους δρόμους για ένα μήνα ωστε να πάρουμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις;

15% αύξηση σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις στρατιωτικών

Την ώρα που η Αίγυπτος προσπαθεί να βρει τους κανονικούς της ρυθμούς ο Χόσνι Μουμπάρακ μοιράζει λεφτά. 


Η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση σε μια προσπάθεια.. να ηρεμήσει τα πνεύματα ενέκρινε αυξήσεις 15% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις στρατιωτικών και πολιτών.


Μάλιστα...



οι αυξήσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ από την πρώτη Απριλίου του 2011.



«Οι αυξήσεις αυτές θα κοστίσουν στο υπουργείο Οικονομικών 6,5 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 1 δισ. δολάρια)», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Σαμίρ Ραντουάνε, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΕΝΑ.


Η κυβέρνηση ενέκρινε επίσης και τη δημιουργία ενός ταμείου 5 δισεκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (850 εκατομμύρια δολάρια) που θα χορηγηθούν ως αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν οι έμποροι, για τους ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων αυτοκινήτων, για τις κλοπές και τους βανδαλισμούς στη διάρκεια των διαδηλώσεων.


Η πρώτη αντίδραση των διαδηλωτών


«Πρώτα από όλα θέλουμε ελευθερία και μετά ψωμί», ήταν η πρώτη αντίδραση των διαδηλωτών στο άκουσμα της είδησης και συνέχισαν: «Η λύση που έδωσε η κυβέρνηση δεν αφορά εμάς γιατί την εξέγερση την κάνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καν δουλειά.


Επίσης σε συζητήσεις που είχε ο απεσταλμένος του protothema.gr Ανδρέας Μπελεγρής στην πλατεία Ταχρίρ με ομάδα διαδηλωτών θεωρεί ότι η κίνηση του Μουμπάρακ για να ξεπεραστεί η κρίση το μόνο που κάνει είναι να διχάσει τον αιγυπτιακό λαό.


Αγάλματα στους δρόμους του Καΐρου


Την ίδια ώρα στο φως αρχίζουν να βγαίνουν οι καταστροφές και οι λεηλασίες που
συνέβησαν όλες αυτές τις ημέρες στην πόλη του Καΐρου. Από τις πρώτες μέρες η είδηση που έκανε το γύρο κόσμου αφορούσε στις καταστροφές που υπέστη το Μουσείο της Αιγύπτου.


Εκτός από τα αρχαία αντικείμενα που εκλάπησαν πολλοί από τους διαδηλωτές βρίσκουν τώρα γύρω από την πλατεία Ταχρίρ αγάλματα χιλιάδων ετών και αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας τα οποία παραδίδουν στο στρατό.


Προβληματισμός για τη στάση του στρατού


Ωστόσο προβληματισμός επικρατεί για τη στάση του στρατού τις επόμενες ώρες, καθώς αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Να σημειωθεί ότι ο στρατός δεν ελέγχεται από το καθεστώς και δεν έχει ταχθεί όλες αυτές τις ημέρες στο μέρος της μίας ή άλλης πλευράς.

Στο μεταξύ αναταραχή έχουν προκαλέσει τα τανκ που περιφρουρούν την πλατεία Ταχρίρ. Δεκάδες διαδηλωτές έχουν μπει κάτω από τις ρόδες των πολεμικών οχημάτων προκειμένου να μην τους επιτρέψουν τη μετακίνηση τους.

Μάλιστα την Κυριακή το βράδυ υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ στρατιωτών και διαδηλωτών, με τους πρώτους να αναγκάζονται να πυροβολήσουν στον αέρα ενώ φόβοι εκφράζονται από πλευράς διαδηλωτών ότι τις επόμενες ημέρες ο στρατός ή αστυνομία θα κινηθούν εναντίον τους.