Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Το ΥΠΕΞ απομάκρυνε τον Θ. Οικονόμου από το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς, γιατί χρησιμοποίησε τον όρο Βόρειο Ήπειρο!!!


Το Υπουργείο Εξωτερικών  Ελλάδος δεν μπόρεσε να αντέξει τον πονοκέφαλο που προκαλούσε με την πατριωτική του στάση ο μέχρι χθες Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου και αποφάσισε την ανάκληση του, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων της Ομόνοιας στην Κορυτσά, προκάλεσε.... θύελλα.... αντιδράσεων στην Αλβανία. Ο όρος Βόρειος Ήπειρος που χρησιμοποίησε και η παρότρυνση του να δηλώσουν την Ελληνική καταγωγή στην ερχόμενη απογραφή πληθυσμού, «δαιμόνισε»πολλούς φορείς στην Αλβανία ενώ εξηγήσεις από τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα ζήτησε και το ΥΠΕΞ Αλβανίας αφού η Κορυτσά δεν θεωρείτε μειονοτική περιοχή.
Ο πρέσβης Πάζιος «άδειασε» τον πρόξενο, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν την Αθήνα ενώ δήλωση στήριξης υπέρ του κ. Οικονόμο έκανε η πολιτική οργάνωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» ο κ. Οικονόμου θα παραμείνει στην Αθήνα ενώ δεν αποφασίστηκε ακόμα ο αντικαταστάτης του.  

Διαβάστε περισσότερα: 
http://trikalagr.blogspot.com/2011/02/blog-post_17.html#ixzz1EDfYDDe2