Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Με εγκύκλιο "προς το Λαό" απαντάει στο "1821" η Ιερά Σύνοδος


Εγκύκλιο “προς το λαό” αναμένεται να εκδώσει η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή τον αντίκτυπο της προβολής του ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, για την Επανάσταση του 1821. “Η προσπάθεια από κάποιους να σπιλώσουν πρόσωπα, τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πορεία των εθνικών μας πραγμάτων και έδωσαν το αίμα τους για την πίστη μας και την.... πατρίδα μας, προδίδει μάλλον εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων”, ανέφερε σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος. Η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, σύμφωνα με το “Βήμα” (17/02) δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, η σύνταξή της όμως έχει ανατεθεί σε Συνοδική Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν και καθηγητές.
“Το κείμενο θα συνταχθεί με βάσει τις παλαιότερες εγκυκλίους που είχε εκδώσει για το θέμα η Σύνοδος. Θα εγκριθεί από την 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και στη συνέχεια, αφού τυπωθεί, θα διανεμηθεί στους Ναούς των Μητροπόλεων, που υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδος, πιθανότατα την 25η Μαρτίου, ημέρα, κατά την οποία ο ελληνισμός εορτάζει την Επανάσταση και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου”, δήλωσε Ιεράρχης. 
Στην ανακοίνωση, που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό ο κ. Χρυσόστομος και αντικατοπτρίζει το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας, αναφέρει:
“Λυπούμεθα βαθύτατα διότι, ενώ πλησιάζει η Εθνική Επέτειος της 25 Μαρτίου, κάποιοι ανιστόρητοι, δυστυχώς ανενόχλητοι, χαρακτηρίζουν ως μύθο την ευλογία του ξεσηκωμού των Ελλήνων στην Αγία Λαύρα και τον Εθνεργέτη Παλαιών Πατρών Γερμανό και υβρίζουν τον ιερό αγώνα για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς και της Ελλάδος απάσης. Φτάνει πια η ασύστολη προσβολή των Ιερών και των Οσίων της φυλής μας και η παραχάραξη της ιστορίας”. 
Υπενθυμίζεται, πως λίγες ημέρες πριν, κατά του ντοκιμαντέρ “1821” στράφηκε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, χαρακτηρίζοντας τα όσα παρουσιάζονται στην τηλεοπτική παραγωγή, “κατάλυση της Ιστορίας, που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα”. 

http://greeknation.blogspot.com/2011/02/1821_17.html