Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

To δημόσιο σε ιδιωτικές εταιρίες


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
Το Δημόσιο αδυνατεί να μετασχηματιστεί από μόνο του και για να μην «μπλοκάρει» η τέταρτη δόση προσλαμβάνει με απευθείας αναθέσεις συμβούλους για να επεξεργαστούν τα νομοσχέδια. Τα «Επίκαιρα» ακτινογραφούν την αδυναμία του Ελληνικού Κράτους να .....


περάσει στη νέα εποχή, καθώς έως το Μάρτιο πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 44 νομοσχέδια, ενώ μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα κληθεί να λογοδοτήσει για 59 νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει… Μπροστά σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά… 
ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 
Σε αγώνα δρόμου μετ’ εμποδίων έχει αποδυθεί η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου, έχοντας μπροστά της να υλοποιήσει δεκάδες δεσμεύσεις προς την τρόικα και ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της. Ο πρωθυπουργός οδηγείται σε σκέψεις είτε για πρόωρες εκλογές είτε να τις χρησιμοποιήσει ως «απειλή» εντός και εκτός συνόρων. Ποιος ο ρόλος των Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου, Βάρτζελη, Παπαδήμου και Καρχιμάκη στην «επόμενη μέρα»; Τα «Επίκαιρα» αποκρυπτογραφούν τις σκέψεις του πρωθυπουργού και αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο. 

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ «ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 
Σε μια περίοδο που οι παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας πέφτουν σαν… χαλάζι, το ανώτατο θεσμοθετημένο εκπαιδευτικό όργανο, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, βρίσκεται στα… αζήτητα. Την ίδια ώρα που εξαγγέλλονται και υλοποιούνται οβιδιακές αλλαγές σε όλα «τα μήκη και τα πλάτη» της σχολικής εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην «υποτίμηση» του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου μέσα από τη συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Επιμόρφωσης (ΟΕΠΕΚ) και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕ) και την αναδιάρθρωση της δομής και των λειτουργιών του. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΔ 
Το παζλ των αλλαγών που από καιρό δρομολογεί ο Αντώνης Σαμαράς έχει συμπληρωθεί και από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί, χωρίς διάθεση αποκλεισμού αλλά ενσωμάτωσης των διαφορετικών αντιλήψεων και των εσωκομματικών τάσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν στο κόμμα, καθώς η νέα ομάδα θα παίξει man to man με τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης, κορυφώνοντας την επίθεση κατά του Μνημονίου. Οι επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά και οι ισορροπίες στη Ρηγίλλης. 
ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 
Σε «αναμμένα» κάρβουνα κάθεται η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ που θα πραγματοποιήσει τις έκτακτες κρίσεις πρόκειται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, ώστε από την 1η Μαρτίου να είναι έτοιμα τα Ανώτατα Συμβούλια των Κλάδων για να πραγματοποιήσουν τις ετήσιες τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλο το παρασκήνιο και οι επικρατέστεροι σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΑΜΠΤΗ ΑΓΟΡΑ» 
Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ εξηγεί γιατί κατά την άποψή του πρέπει να απελευθερωθούν τα «κλειστά» επαγγέλματα, ποιο θα είναι το κέρδος για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη, αλλά προτείνει και την ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων. «Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ότι εφτά στους δέκα επαγγελματίες δεν πληρώνουν φόρους, δηλώνοντας εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ. Αυτό είναι κοινωνική πρόκληση» τονίζει στα «Επίκαιρα» ο Γιάννης Στουρνάρας. 
«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 
Σε τρεις μεγάλους φακέλους, που ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες, βρίσκεται ο «Καλλικράτης της Ελληνικής Αστυνομίας». Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει ετοιμάσει την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της σε όλη την επικράτεια, με βάση σύγχρονα οικονομικοτεχνικά στοιχεία. Στην κορυφή των αλλαγών στην αστυνομία είναι η μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια, κατάλληλα διαμορφωμένα για το έργο και το αντικείμενο των υπηρεσιών. 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: «Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ» 
Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από τη διπλωματική δράση του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Η πολιτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι σχέσεις του Χόλμπρουκ με τους δημοσιογράφους, οι επιτυχίες και τα λάθη του στο χειρισμό του Κυπριακού και το θέμα της Γιουγκοσλαβίας, η κρίση των Ιμίων και η σύγκρουση με τον Ραούφ Ντενκτάς. 

Την επικαιρότητα σχολιάζουν οι: Σταύρος Λυγερός, Νίκος Κοτζιάς, Ζέζα Ζήκου, Γιώργος Δελαστίκ, Γιώργος Κουβαράς, Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Κόλμερ, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Στρατής Λιαρέλλης, Σεραφείμ Φυντανίδης.



ksipnistere.