Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Άποψη: Η Δ.Ε.Η. χορηγός εκπομπής του ΣΚΑΙ;


Καλά πλάκα μας κάνει η Δ.Ε.Η ;;Από τη μία αυξήσεις στα τιμολόγια οικιακού ρεύματος κι από την άλλη χορηγός εκπομπής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ; Ή μήπως πίστευαν πως δεν πρόκειται κανείς να το προσέξει ;;;; Προ ολίγου παρακολουθούσα την εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ "Kim's Rude ...
Awakenings" ( σύμφωνα με την οποία μια ξιπασμένη Αγγλίδα νοικοκυρά κι ένας γκέι Καναδός σύμβουλος savoir vivre δίνουν συμβουλές για το πως κάποια "ζώα" πρέπει να καθαρίζουν τα σπίτια τους και να οργανώνουν τη ζωή τους. Αυτό δεν το αναφέρω τυχαία και θα σας εξηγήσω μετά το γιατί.) 

Όταν η εκπομπή τελείωσε, παρουσιάστηκε η καρτέλα με τους χορηγούς της όπου με τα λύπης μου παρατήρησα πως ένας από τους χορηγούς της είναι η γνωστή αιματορουφήχτρα μας Δ.Ε.Η! 
Κι άρχισα να αναρωτιέμαι. η Δ. Ε. Η χορηγός μιας εκπομπής ? Τι είδους χορηγία μπορεί να είναι αυτή? Προβολή ή οικονομική ενίσχυση? Εκεί πάνε τα 150 ευρώ που μου πήραν τον προηγούμενο μήνα για το ηλεκτρικό μου ρεύμα? Εκεί πάνε και τα χρήματα που πληρώνουν οι δύσμοιροι Έλληνες που δεν τους περισσεύουν; Μήπως στο επόμενο τιμολόγιο θα δω πως έχω να πληρώσω πέραν από τα τέλη για την ΕΡΤ και το ειδικό τέλος για τη χορηγία της «εκπομπής -σκουπίδι» του ΣΚΑΙ? 
Γνωρίζω βέβαια πως κάθε οργανισμός, υπηρεσία ή φορέας έχει το δικαίωμα να συμφωνεί σε χορηγίες είτε με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης είτε με ανταποδοτικά οφέλη ακόμα και στην τηλεόραση εφόσον υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος όπως η προσφορά προς τον πολίτη. Και διερωτώμαι τι μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη εκπομπή προς τον κόσμο και για ποιο λόγο έγινε η συγκεκριμένη χορηγία. 
Πιστεύω πως ως πολίτης που πληρώνει κάθε μήνα το χαράτσι που μου έχουν επιβάλει έχω το δικαίωμα να ζητήσω μια σχετική απάντηση από τη Δ.Ε.Η άσχετα με τον αν με καλύπτει η όχι. 

Σε μια περίοδο όπου το τεράστιο χρέος της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ αναφέρεται σε καθημερινή βάση, η Δ.Ε.Η., αντί να βουλώσει τις τρύπες της με την αύξηση των τιμολογίων κάνει χορηγίες? Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια! Ή μήπως είναι άλλοι οι λόγοι για τους οποίους προχώρησε σε «χορηγία». 
Ήδη μάθαμε τις προηγούμενες ημέρες πως συνδικαλιστές εργατοπατέρες είχαν δημιουργήσει μέσα στην ίδια την επιχείρηση διαφημιστική εταιρία κι ενημερωθήκαμε για τους υπέρογκους μισθούς των συνδικαλιστών της Δ.Ε.Η που τα ξύνουν όλη την ημέρα  και αμείβονται με αυτά τα ποσά μόνο για να διαμαρτύρονται. Γιατί το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δεν εργάζονται. ( εργάζομαι= παράγω έργο) 

Δεδομένου ό,τι δεν αποτελώ έναν Έλληνα που χάφτει αμάσητο ότι του πλασάρουν, θα μπορούσα κάλλιστα να υποθέσω πως η συγκεκριμένη «χορηγία» είναι ένας απλός τρόπος για ξέπλυμα χρήματος. μια θεωρητική δικαιολογία πως τα χρήματά μας χρησιμοποιούνται για κάποιο σκοπό και δεν πηγαίνουν στις τσέπες κάποιον. 
Τα συμπεράσματα δικά σας όπως και οι υποθέσεις σας! 
Αναγνώστης