Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τα εθνικά θέματα σήμερα στη Βουλή. Τι περιμένουμε από τον Α. Σαμαρά…


Σήμερα ως γνωστόν διεξάγεται στη Βουλή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, για θέματα εξωτερικής πολιτικής έπειτα από αίτημα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά. Η κρίση δανεισμού στην οποία έχουμε εισέλθει και η απώλεια της οικονομικής ανεξαρτησίας μας και εθνικής αυτοδιάθεσης, τουλάχιστον σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση του κράτους, μας προβληματίζει τα μέγιστα και μας βάζει σε σκέψεις σε....
ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα.
Οι ασφυκτικές εξωτερικές πιέσεις που σίγουρα δέχεται η χώρα είναι αναμενόμενες, έστω και αν δεν ομολογούνται δημόσια. Είναι επόμενο να δημιουργείται μια τάση προς μυστική διπλωματία πάνω στα εθνικά μας θέματα και με δεδομένο ότι πάντοτε οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχειρίζονται τα εθνικά θέματα ελέω Θεού, χωρίς να δίνουν αναφορά ή να ζητούν τη γνώμη της αντιπολίτευσης, υπάρχει κίνδυνος σοβαρότατων υποχωρήσεων.
Το βάρος όλο, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο και προς το εξωτερικό, προκειμένου να εμποδιστεί μια κακή εξέλιξη στα εθνικά μας θέματα πέφτει στην αντιπολίτευση συνολικά, αλλά κυρίως στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον Αρχηγό της τον Αντώνη Σαμαρά.
Εμείς περιμένουμε σήμερα στη Βουλή από τον Αντώνη Σαμαρά να θέσει, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς το εξωτερικό της χώρας, τρεις κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας θέματα.
Συγκεκριμένα περιμένουμε:…..
1) Να ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει άμεσα στη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, όπως και μεταξύ Ελλάδας και άλλων γειτονικών χωρών.
2) Να απαγορεύσει οποιαδήποτε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία που θα θίγει και δεν θα αναγνωρίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και
3) Να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή σε ότι αφορά την ονομασία των Σκοπίων.
Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο Ελληνικός λαός, όσο και όλα τα ξένα κράτη τις θέσεις της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης, σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με την Ελλάδα.
http://olympia.gr/2011/01/24/τα-εθνικά-θέματα-σήμερα-στη-βουλή-τι-πε/