Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η αλλαγή Νόμων και Ηθών


Παλαίωση της Χριστιανικής ηθικής νέα παγκοσμιοποιημένη ηθική διαφθοράς


  • Τις δεκαετίες του '60 και '70 μπορούσε κανείς να βρει κάποιο "άσεμνο" περιοδικό, ζητώντας το διακριτικά από τον περιπτερά, που το κρατούσε κρυμμένο, κάτω από τα άλλα έντυπα.
  • Τη δεκαετία του '80 άνοιξαν τα βιντεοκλάμπ και.... διαδόθηκαν οι λεγόμενες "τσόντες", που παίζονταν και σε κακόφημα σινεμά.
  • Τη δεκαετία του '90 τα πορνοπεριοδικά αναρτήθηκαν μπροστά στα μάτια όλων, ενώ παράλληλα το προκλητικό ντύσιμο έγινε συνήθεια μέσα από διαφημίσεις, περιοδικά lifestyle, τηλεοπτικά σήριαλ κ.λπ.
  • Μετά το 2000, η επίδραση του Internet, των κινητών και των συνδρομητικών καναλιών της τηλεόρασης ανάπτυξε δραστικά την διακίνηση και κατανάλωση πορνογραφικού υλικού, ώστε να μιλάμε πλέον για αυξημένη παιδεραστία και διαστροφή, ενώ οι "πειρασμοί" απέκτησαν τέτοια ισχύ και συχνότητα, ώστε θεωρούνται από τους περισσότερους ανθρώπους ως κάτι το φυσιολογικό και καθημερινό...


Ως συμπλήρωμα στο μεγάλο σημείο της αποστασίας των ανθρώπων, θα αναφέρουμε εδώ την αλλαγή των νόμων και των ηθών, εσχατολογικό φαινόμενο για το οποίο μας πληροφορούν οι προφήτες Ησαϊας, Δανιήλ, αλλά και το βιβλίο της Αποκάλυψης.

Στον 25ο στίχο του Ζ΄ κεφαλαίου του Δανιήλ προφητεύεται η προσπάθεια του Αντιχρίστου να αλλάξει τους καιρούς και το νόμο του Θεού, “να δημιουργήση νέα τάξη πραγμάτων”, σύμφωνα με την εύστοχη ερμηνευτική απόδοση του Ι. Κολιτσάρα. Αυτή η προσπάθεια θα έχει ήδη ξεκινήσει νωρίτερα από τους δέκα εξουσιαστές – κέρατα, οι οποίοι θα τον αναδείξουν κυρίαρχο του κόσμου και τους οποίους θα ξεπεράσει σε κακά και ολέθρια έργα. (Δαν. Ζ΄ 24).

Επίσης στο ΚΔ΄ 5–6 του Ησαϊα διαβάζουμε για την κατάρα που θα καταφάγει την Γη, επειδή οι άνθρωποι θα παραβούν τους νόμους, θα αλλάξουν το διάταγμα, θα αθετήσουν και θα καταργήσουν την αιώνια διαθήκη του Θεού.

Σήμερα βλέπουμε γύρω μας οι εντολές του Θεού να θεωρούνται απαρχαιωμένες, οι παραδοσιακές αξίες να χαρακτηρίζονται αναχρονιστικές και όσοι τις υπερασπίζονται, κατηγορούνται ότι... ¨ζουν στον Μεσαίωνα¨! Σήμερα οι άνθρωποι, ακόμα και πολλοί ¨πιστοί¨ χριστιανοί, έχουν άγνοια για το τι είναι αμαρτία, ενώ πράξεις και ιδέες που άλλοτε προκαλούσαν μεγάλη ντροπή, έγιναν άξιες ευφημισμού και επαίνου. Άραγε πώς φθάσαμε ως εδώ;

Οι ρίζες του κακού θα μπορούσαν βέβαια να εντοπιστούν από τους αιώνες του Διαφωτισμού και την ιδεολογία της Γαλλικής Επανάστασης, φαινόμενα που απoτελούν την απαρχή της μεγάλης ανθρώπινης αποστασίας.

l Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ & ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Κατά τις αρχές του 20ού αιώνα (και όχι για πρώτη φορά) μια μερίδα του επιστημονικού κόσμου είχε στραφεί αντιδραστικά κατά της πίστεως. Η διάδοση του κινηματογράφου επίσης, συντέλεσε σημαντικά ανοίγοντας έναν πλατύ δρόμο χαλάρωσης των ηθών, αφού η πρόκληση άρχισε να ταυτίζεται με την επιτυχία.

Όμως, κυρίως μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη θέση των ερειπίων άρχισαν να υψώνονται οι ουρανοξύστες της ευμάρειας και των απολαύσεων. Καθώς με τη βοήθεια της τεχνικής προόδου ο άνθρωπος έχτιζε το νέο κόσμο, εγκαταλείφθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι πνευματικές αξίες και δόθηκε μια πρόσβαση για να κερδίσει έδαφος στην ψυχή του μεταπολεμικού ανθρώπου η αθεΐα, ο υλισμός και ο καταναλωτισμός.

Παράλληλα, αντιχριστιανικές δυνάμεις όπως το κίνημα της Νέας Εποχής και ο Σιωνισμός (την επίδραση των οποίων θα συναντήσουμε και θα αναλύσουμε και αργότερα), εργάστηκαν μεθοδικά για την επιβολή ενός νέου μοντέλου παγκοσμιοποιημένης ηθικής στην ανθρωπότητα. Αυτός ο στόχος εξυπηρετήθηκε πολλαπλώς και από τους νεοϊδρυθέντες τότε διεθνείς οργανισμούς, με την προβολή των αφηρημένων εννοιών του ανθρωπισμού, της φιλελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.ο.κ. Η μεταπολεμική εποχή χαρακτηρίζεται από ξερίζωμα παραδοσιακών αξιών των πολιτισμών του κόσμου και κυρίως της χριστιανικής ηθικής, που μαζί με τη λογική αποτελούσαν τους δύο πυλώνες του δυτικού πολιτισμού. Η διαδικασία αυτή δυστυχώς έγινε με μεγάλη τέχνη και διαβολικό προγραμματισμό επί δεκαετίες, μέχρι να φανούν καθαρά πια τα θλιβερά αποτελέσματα.

Το κίνημα της ¨Νέας Εποχής¨ (New Age) λειτούργησε με υπόγειο, αποκρυφιστικό χαρακτήρα ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα, προσπαθώντας να μπολιάσει το χριστιανικό κόσμο των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης με τις θεωρίες και τις πρακτικές του Ινδουισμού. Δημιουργώντας έναν πόλεμο ιδεών του λεγόμενου Νέου Διαφωτισμού, έθεσε στόχο να ¨διαφωτίσει¨ τον δυτικό άνθρωπο για τα σφάλματά του και να αλλάξει εκ βάθρων τον τρόπο σκέψης του, τις αξίες του, τα ιδανικά του, τη θρησκευτική του τοποθέτηση, τον τρόπο ζωής του, τα ήθη και τα έθιμά του, τους νόμους του, τους θεσμούς του, τα σύνορά του κ.ο.κ.

Το όραμα για μια Νέα Εποχή λοιπόν, είναι ήδη κάτι παλιό. Πρόκειται για ένα φαινόμενο πλανητικής και όχι τοπικής εμβέλειας, που έδρασε στην αρχή υπόγεια και κατόπιν πιο φανερά, κατά τη διάρκεια όλου του 20ου αιώνα, μέχρι να ωριμάσουν οι δηλητηριώδεις καρποί του. Ως δόγμα του τέθηκε η ¨αποδόμηση¨, η ¨δημιουργική καταστροφή¨ και διάλυση της «παλαιάς» σκέψης και του «παλαιού» κόσμου, με σκοπό την εδραίωση μιας Νέας Εποχής για το σύνολο του Πλανήτη, με μια Παγκόσμια Κυβέρνηση και Παγκόσμια Θρησκεία.

Όλα αυτά τα χρόνια άρχισαν σε πολλές χώρες να επιβάλλονται νέα εκπαιδευτικά συστήματα που σταδιακά άλλαζαν στόχους και μεθόδους, ενώ παράλληλα η ¨απελευθέρωση¨ των ηθών επηρέασε την τέχνη, τη διασκέδαση, τους θεσμούς, κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η μοντέρνα τάση επικρίνει καθετί παραδοσιακό ως δήθεν ξεπερασμένο και το απορρίπτει, ενώ η ίδια μένει εκτός κριτικής παρόλο που συχνά προσφέρει μόνο καταστροφή (!) Μεγάλη ζημιά προκάλεσε το φεμινιστικό κίνημα – η δήθεν απελευθέρωση της γυναίκας, το οποίο σύμφωνα με σοβαρές ενδείξεις χρηματοδοτήθηκε από μεγάλους οικονομικούς παράγοντες των ΗΠΑ, προκειμένου να φορολογηθεί η οικογένεια, και να χειραγωγηθούν με ευκολία οι νεώτερες γενιές!

Πράγματι, η σύγχρονη γυναίκα παρουσιάστηκε ως ανεξάρτητη, ενώ ουσιαστικά υπέστη μια τραγική επιβάρυνση, αλλάζοντας προσανατολισμό. Από σύζυγος, μητέρα και παιδαγωγός, μετατράπηκε σε μια εγωίστρια γυναίκα της καριέρας, που εκ των πραγμάτων αδυνατεί να συνδυάσει αρμονικά δύο ασυμβίβαστους ρόλους. Η διάλυση της οικογένειας ήταν επόμενη, με κατακόρυφη αύξηση των διαζυγίων, των εκτρώσεων, των ψυχασθενειών, των εγκαταλειμμένων παιδιών, της υπογεννητικότητας στις χριστιανικές χώρες, και γενικά των προβλημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις.

l ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ;

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε και πάλι τον καταλυτικό ρόλο της τηλεόρασης, που επί χρόνια λειτούργησε και εξακολουθεί περισσότερο να λειτουργεί ως αισχρός προαγωγός του ηθικού μας εξευτελισμού και του πνευματικού μας ξεπεσμού. Η τηλεοπτική εικόνα και πληροφορία (μαζί με αυτές των περιοδικών, εφημερίδων, κινηματογράφου και των νεώτερων ηλεκτρονικών μέσων) επιμένουν επί χρόνια στην προβολή του “μοντέρνου” και του “προοδευτικού” σε αντιδιαστολή με το παραδοσιακό και κάθε μόδα ταυτίστηκε με την κατάργηση των ¨ταμπού¨, δηλαδή αξιών και μέτρων που στήριζαν επί αιώνες τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Η τηλεόραση παραλύει επί χρόνια τη βούληση των τηλεθεατών, προωθώντας την εγωπάθεια και τον πανηδονισμό, οδηγώντας τον άνθρωπο να παραδοθεί εντελώς σε ηθικά και σεξουαλικά πάθη, εξοικειώνοντάς τον με την ομοφυλοφιλία, προβάλλοντας πρότυπα θράσους, αγένειας, κακίας, χυδαιότητας, χαρακτηρίζοντας τη θρησκευτική πίστη, ως φανατισμό, τον πατριωτισμό, ως φασισμό, γελοιοποιώντας τις «παλαιές» αξίες και θέσεις, παρασέρνοντας σε πρακτικές αποκρυφισμού και μαγείας (αστρολογία, μαντεία, γιόγκα κλπ), καθοδηγώντας τους νέους πώς να ντύνονται (ή πως να γδύνονται), πώς να διασκεδάζουν, τι να τρώνε, ποιους να θαυμάζουν και να λατρεύουν, τι να πιστεύουν, τι να σκέφτονται και ακόμα, καταστροφολογώντας και παρουσιάζοντας έναν κόσμο εγκλημάτων και αγριότητας, χωρίς να αναδεικνύει τα απαραίτητα ευγενή, αξιομίμητα πρότυπα ζωής.

Η ουσία είναι ότι όλοι μας έχουμε δεχθεί, ως ένα βαθμό, την τρομερή επίδραση αυτού του μέσου που μας υποδεικνύει πώς θα ζούμε και διαμορφώνει με κακό τρόπο τις πεποιθήσεις μας!! Η τηλεόραση δεν είναι το μόνο μέσο που ευθύνεται για τη διαστροφή της κοινωνίας μας, είναι όμως σίγουρα το πιο ισχυρό. Γι’ αυτό το λόγο ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προείδε, πριν από 250 χρόνια περίπου (!) την εποχή που «θα μπει ο Σατανάς σε όλα τα σπίτια και θα έχει τα κέρατά του στα κεραμίδια»!

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα μετά τους πολυέξοδους εορτασμούς του περιβόητου ¨Μιλλένιουμ¨ το 2000, τα πάντα, από τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ μέχρι τα πολιτικά κόμματα, διαφημίζονται πια ως ¨νέα¨, στέλνοντας το υποσυνείδητο μήνυμα ότι τώρα αναμένουμε κάτι καινούριο, καλύτερο, πιο δίκαιο, πιο σωστό…

Η γενική αλλοίωση των ηθών καθρεφτίζεται σε μια σειρά νέων νόμων που θεσπίζονται και επισημοποιούν την ανθρώπινη αποστασία από τον αιώνιο Νόμο και τις εντολές του Θεού. Νόμων, που επίσης καταδεικνύουν την κατάρρευση των παραδόσεων των πολιτισμών της υφηλίου, που πολτοποιούνται στη χοάνη της ¨Νέας Τάξης Πραγμάτων¨, κατά τον γνωστό, πολυχρησιμοποιημένο πια όρο.
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ

Τέτοιοι νόμοι και διακηρύξεις σημάδεψαν με τραγικό τρόπο τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, ¨φιλελευθεροποιώντας¨ το Οικογενειακό Δίκαιο, αποχαρακτηρίζοντας τη μοιχεία από αδίκημα, εισάγοντας αυτόματα διαζύγια και σύμφωνα συμβίωσης, προάγοντας τις αμβλώσεις και την ομοφυλοφιλία, νομιμοποιώντας την παρακολούθηση των πολιτών, πλήττοντας το τεκμήριο της αθωότητάς τους, αποδυναμώνοντας τα έθνη έναντι μιας διεθνούς ελίτ πλουτοκρατών, νομιμοποιώντας την ανθρώπινη ευθανασία, καταργώντας την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, θεσπίζοντας εορτασμούς παγκοσμίων ημερών έναντι των θρησκευτικών και εθνικών εορτών, προωθώντας ενιαία παγκόσμια φορολόγηση, ευνοώντας την καύση των νεκρών, μεταλλάσσοντας την εθνική παιδεία σε διαπολιτισμική, καταργώντας δικαιώματα της πλειονότητας για χάρη των μειονοτήτων, καταργώντας το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής, ευνοώντας τη λαθρομετανάστευση και την κοινωνική αδικία, αποκαθηλώνοντας τα χριστιανικά σύμβολα, αντιμετωπίζοντας καταστροφικές λατρείες ως ισόκυρες με τις χριστιανικές εκκλησίες, επιβάλλοντας ελέγχους με βιομετρικά συστήματα, σκληρή στρατιωτική αστυνόμευση, διαστροφική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, επιτρέποντας την βλασφημία ιερών και οσίων ως ελευθερία έκφρασης, επιτρέποντας την επικίνδυνη παρέμβαση στις διεργασίες του κλίματος, επιβάλλοντας επικίνδυνους εμβολιασμούς για ανύπαρκτες πανδημίες, καθιερώνοντας σταδιακά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές…

Θα πρέπει επιπλέον να αναφέρουμε στις διακηρύξεις που ανάγουν τον δήθεν υπερπληθυσμό σε παγκόσμιο πρόβλημα και τις πραγματικά αντίχριστες προσπάθειες για μείωσή του με διάφορες αθέμιτες, μέχρι φρικαλέες μεθόδους. Ενώ για την ανθρώπινη δυστυχία ευθύνεται στην πραγματικότητα η άνιση και άδικη κατανομή και χρήση του πλούτου της Γης, ο οποίος είναι ικανός να υπερκαλύψει στο πολλαπλάσιο τις ανθρώπινες ανάγκες, σήμερα στις ¨πολιτισμένες¨ χώρες οι άνθρωποι αποτρέπονται με κάθε τρόπο από την τεκνογονία, αυτοκαταργώντας τον ίδιο τους τον πολιτισμό και τη βιολογική συνέχεια.

Ακόμα, είναι σαφής η εξυπηρέτηση δόλιων στόχων πίσω από τις λέξεις ¨ελευθερία¨ και ¨δικαίωμα¨. Ποια θρησκευτική ελευθερία υπηρετείται όταν ευρωπαϊκά δικαστήρια παρακάμπτοντας τα συντάγματα και παριστάνοντας τον άτυπο συνταγματικό νομοθέτη, νομοθετούν την αποκαθήλωση του χριστιανισμού από δημόσιους χώρους, καταργώντας τη βάση της δημοκρατίας που είναι η τριμερής διάκριση των εξουσιών; Ποια ισοτιμία υποχρεώνει τους χριστιανούς να ασκούν το θρησκευτικό τους πολιτισμό κλεισμένοι στα σπίτια τους κατά μόνας, ενώ ταυτόχρονα κραυγάζει για το ¨δικαίωμα¨ άλλης θρησκείας να υψώνει πολιτικά σύμβολα υποταγής και επιθετικότητας προς τους Ευρωπαίους ιθαγενείς που εξελίσονται σε μειονότητα στον τόπο τους;

Πώς φθάσαμε μέσα σε λίγα χρόνια σε τόσο φοβερές αλλαγές στους νόμους και τα ήθη; Υποχωρώντας σε μια σταδιακή, κλιμακωτή επιβολή στο όνομα της προόδου, της επιστήμης και του κέρδους, υποβοηθούμενη από την τηλεοπτική μας αποχαύνωση, οδηγηθήκαμε εδώ χωρίς καν να το αντιληφθούμε! Έτσι φθάσαμε να επιβραβεύουμε το κακό, να στεφανώνουμε την αμαρτία, να αντινομοθετούμε έναντι στο Νομοθέτη Θεό. Για πολλούς ίσως αυτή ήταν μια φυσιολόγική ¨προοδευτική¨ πορεία. Όμως, οι αληθινά πιστοί του Χριστού αναγνωρίζουν σ’ αυτές τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν, τα σημεία των καιρών που εκπληρώνονται.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, ως ένα μεγάλο βαθμό το ¨θηρίο¨ της Αποκάλυψης ήδη προσκυνείται μέσω της εικόνας που του έφτιαξαν οι άνθρωποι (της τηλεοπτικής και ηλεκτρονικής γενικά – βλ. Αποκ. ΙΓ΄ 14 – 15). Αρκεί να σκεφθούμε κι εμείς οι λεγόμενοι χριστιανοί, πόσο συχνά ανοίγει στο σπίτι μας η τηλεόραση ή ο υπολογιστής και πόσο συχνά ανοίγει η Αγία Γραφή. Αυτό το ¨προσκύνημα¨ προτού να επιβληθεί σε απόλυτο βαθμό από τον Αντίχριστο, ήδη ρυθμίζεται και επιβάλλεται νομοθετικά, με τη δική μας συναίνεση, ή ανοχή, ή αδιαφορία ή, στην καλύτερη περίπτωση με την αδύναμη αντίδρασή μας.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι τόσο στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (ΙΓ΄ 7) όσο και στο βιβλίο του Δανιήλ (Ζ΄ 21 – 22) προφητεύεται καθαρά η υποχώρηση των χριστιανών, πιστών φίλων του Θεού, μπροστά στον πόλεμο που θα εξαπολύσει εναντίον τους ο Αντίχριστος και οι δυνάμεις του σκότους. Ήδη η Νέα Τάξη Πραγμάτων οδήγησε στην παλαίωση των χριστιανών και φαίνεται ότι μας οδηγεί στον μεγάλο διωγμό, που είναι ένα άλλο σημείο των εσχάτων καιρών. Πρέπει να ξέρουμε όμως και να θυμόμαστε, ότι την υπερίσχυση της αντίχριστης κυριαρχίας ο Θεός μας θα την επιτρέψει μόνο προσωρινά. Η σύντομη φρίκη θα καταργηθεί από τον ίδιο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον Αιώνιο Νικητή του θανάτου και θα την ακολουθήσει η Καινή Κτίση, που δεν θα είναι μια ψευδής Νέα Εποχή δημιουργημένη από τους ανθρώπους, αλλά η Βασιλεία της Παρουσίας Του, όπου θα συμβασιλεύσει με τους εκλεκτούς Του! (Δαν. Ζ΄ 26 – 27, Αποκ. ΙΑ΄ 15 – 18). Θ
Αρχιμανδρίτης π. Δαβίδ Τσελίκας - ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
ΕΣΥ. Περιοδικό για νέους με άποψη

ΠΗΓΗ: 
http://www.pentapostagma.gr/2010/12/blog-post_9253.html#ixzz1CJq6GY00