Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Χαμός στην Τυνησία! Ο πρόεδρος την “έκανε” με … αεροπλάνο!!!


Anti-ntp:Άντε και στα δικά μας!!! Χωρίς τους νεκρούς όμως..
update, Μάλλον ΚΑΤΑΡ πάει τελικά, στο Αλ Τζαζίρα, κάνουν λόγο για ΝΤΟΜΙΝΟ εξεγέρσεων και σε άλλες χώρες, μην ξεχνάμε τι γίνεται στον Λίβανο!
Αντιμέτωπος με μια κρίση χωρίς προηγούμενο με αφορμή τις υψηλές τιμές των....

τροφίμων και την καλπάζουσα ανεργία και μετά από πολυήμερες αιματηρές συγκρούσεις που είχαν επεκταθεί πλέον σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, εγκατέλειψε τη χώρα μετά από 23 χρόνια εξουσίας.
Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε ότι, με τη στήριξη του στρατού, αναλαμβάνει προσωρινά και την προεδρία της χώρας, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την τάξη και τη σταθερότητα και θα σεβαστεί το σύνταγμα και τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, διαβουλευόμενος με όλες τις πολιτικές πλευρές, περιλαμβανόμενων των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων.

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν η αστυνομία απαγόρευσε σε έναν άνεργο απόφοιτο πανεπιστημίου να πουλάει φρούτα χωρίς άδεια. Στην απελπισία του, ο νεαρός αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε λίγο αργότερα από τα εγκαύματα, που είχε υποστεί.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις βίαιες συγκρούσεις ήταν 23 νεκροί. Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Παρίσι, υποστήριζαν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 66.




Τηλεγραφημα του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει ότι.
Αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνει ο Τυνήσιος πρόεδρος Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι που εγκατέλειψε τη χώρα του μετά από 23 χρόνια στην εξουσία, πέρασε πάνω από τον εναέριο χώρο της Μάλτας “με κατεύθυνση προς τα βόρεια” ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας.
Ο πιλότος του αεροσκάφους “είχε επαφή με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Βαλέτα αλλά μόνο για να ανακοινώσει ότι πετά πάνω από την Μάλτα και όχι για να ζητήσει να προσγειωθεί”, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Μάλτας, προσθέτοντας ότι “κατά τα φαινόμενα το αεροσκάφος οδηγείτο προς βορρά” .
“Ο Μπεν Αλι δεν έρχεται στη Μάλτα και η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται να έρθει εδώ” ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τόνιο Μποργκ.
Aπαγόρευση κυκλοφορίας αυτήν την στιγμή αλλά…ένας άνδρας περιπλανιόταν έξω από ένα ξενοδοχείο Μπουργκίμπα, φωνάζοντας “ο λαός ξεσηκώθηκε και ο Μπεν Άλι τράπηκε σε φυγή”.



http://olympia.gr/2011/01/14/χαμός-στην-τυνησία-ο-πρόεδρος-την-έκα/