Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Γκάρντιαν: Το ΝΑΤΟ θεωρεί τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ένα από τα "μεγαλύτερα ψάρια" του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα του!!


Anti-ntp:Αυτό για να καταλάβετε ότι το Κόσοβο δημιουργήθηκε με την βοήθεια του Soros και άλλων εμπόρων ναρκωτικών και σωματέμπορων....

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι χαρακτηρίζεται από μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ ως ένα από τα "μεγαλύτερα ψάρια" του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα του, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Γκάρντιαν".
Μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ βασισμένα σε εκθέσεις υπηρεσιών αντικατασκοπείας που διέρρευσαν στην εφημερίδα υποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ και...
άλλες δυτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση του Κοσόβου, γνώριζαν καλά τις εγκληματικές του διασυνδέσεις επί πολλά χρόνια.

Με την ένδειξη "ΗΠΑ KFOR"(οι αμερικανικές δυνάμεις της ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο), τα έγγραφα περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα στο Κόσοβο, βασισμένα στις εκθέσεις δυτικών υπηρεσιών αντικατασκοπείας και πληροφοριοδοτών.

Η γεωγραφική εξάπλωση των εγκληματικών δικτύων του Κοσόβου περιγράφεται στις εκθέσεις μαζί με λεπτομέρειες για φερόμενες οικογενειακές και επιχειρηματικές διασυνδέσεις.

Αυτή την εβδομάδα το Συμβούλιο της Ευρώπης συζητά τις καταγγελίες ότι ο Θάτσι ήταν επικεφαλής ενός "μαφιόζικου τύπου" δικτύου, που επιδίδετο σε παράνομο εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων κατά τη διάρκεια και μετά από τον πόλεμο του Κοσόβου την περίοδο 1998-99.

Οι καταγγελίες περί διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων περιλαμβάνονται σε επίσημη έκθεση που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα από τον ειδικό εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι.

Η έκθεση Μάρτι κατηγορεί τον Θάτσι και πολλά άλλα ανώτατα στελέχη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (KLA) για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο Θάτσι ασκούσε "βίαιο έλεγχο" το εμπόριο ηρωίνης και φαίνεται να επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι μετά το πέρας της σύρραξης με την Σερβία, ο στενός του κύκλος επιτηρούσε μία οργάνωση που δολοφονούσε σέρβους κρατούμενους για να πουλήσει τα νεφρά τους στη μαύρη αγορά.

Το Κόσοβο λειτουργούσε ως προτεκτοράτο των Ηνωμένων Εθνών από τα τέλη του πολέμου στο Κόσοβο μέχρι το 2008, όταν επισήμως κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία.

Ο Θάτσι, ο οποίος επανεξελέγη πρωθυπουργός τον περασμένο μήνα, έχει τύχει της στήριξης των νατοϊκών δυνάμεων.

Η κυβέρνησή του έχει απορρίψει την έκθεση Μάρτι λέγοντας ότι πρόκειται για συνωμοσία Σερβίας-Ρωσίας με στόχο την αποσταθεροποίηση του Κοσόβου.