Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΜΑΘΕΙΑΣ,ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ "1821":ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥΣ ΒΕΡΕΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ!



undefined

Anti-ntp:Πραγματικά ήταν ένας οχετός όσα ακούστηκαν στο πραγματικά πολύ καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΗΔΙΑΣΑΜΕ:Αρχικά,με το "ντοκιμαντέρ" που παρουσίαζε τη...συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων,με τους πρώτους να είναι μείγμα κλεφτοκοτάδων και απατεώνων,που το μόνο που τους απασχολούσε ήταν το πλιάτσικο!
Έτσι τους παρουσίασε ο υβριστής Τατσόπουλος (δείτε τον στην φωτογραφία αριστερά μαζί με τους Βερεμή και Αλαφούζο),μιλώντας φυσικά και για τους "Αλβανούς",δηλαδή τους Αρβανίτες!Ταυτόχρονα,δεν έγινε καμία αναφορά στις απίστευτες σφαγές που ακολούθησαν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης,ούτε....
στην αιματηρή καταστολή των προηγούμενων,από το 1821,ελληνικών επαναστάσεων!

Κι εκεί που μας είχε πιάσει αναγούλα και...στομαχόπονος από την ανθελληνική προπαγάνδα,ήρθε η "εκπομπή σχολιασμού" να μας προκαλέσει εμετό!Ακούσαμε εκεί,μεταξύ άλλων:
-Πόσο καλοί στα οικονομικά ήταν οι Τούρκοι.
-Πόσο αρμονικά ζούσαν οι δυο λαοί,με ελάχιστες μεμονωμένες συγκρούσεις να διακόπτουν αυτή την αρμονική συμβίωση.


-Η Επανάσταση απέτυχε και μας έσωσαν οι ξένες δυνάμεις.
-Το πλέον θετικό,σύμφωνα με τον "καθηγητή" Βερεμή,ήταν πως με την Επανάσταση μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουρκικού κράτους (ΝΑΙ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ)!!!

-Αρχαίο ελληνικό έθνος ουδέποτε υπήρξε,παρά φυλές που έτυχε να ζουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.
-Η Αγία Λαύρα και τα κρυφά σχολειά δεν υπήρξαν,σύμφωνα με τον αγράμματο Τατσόπουλο:Μάλιστα,ο ίδιος ανέφερε πως εκείνη την περίοδο οι Έλληνες μάθαιναν "κολυβογράμματα" και πως οι καλοί μας φίλοι Τούρκοι,ουδέποτε εμπόδισαν την Παιδεία!
ΑΠΟΡΙΑ:ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ...ΚΟΛΥΒΟΓΡΑΜΜΑΤΑ;ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΥΜΝΟΓΡΑΦΙΑ;ΠΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΕΛΟΙΕ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΕ ΠΩΣ ΑΝ ΣΕ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ;

Επίσης:Αφού οι Τούρκοι δεν εμπόδισαν την Παιδεία,γιατί δεν υπήρχαν οργανωμένα Σχολεία εκείνη την εποχή,εκτός από μερικά μεγάλα Πανεπιστήμια (πχ. η Μεγάλη του Γένους Σχολή);
ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ "ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ" ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΠΛΗΡΩΣ.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια νεοταξίτικη "υπερπαραγωγή" (αλήθεια,η Εθνική Τράπεζα που τα βρήκε τόσα λεφτά για να γίνει χορηγός;),που στόχο έχει να ξαναγράψει την Ιστορία,μέσα από την αγιοποίηση των ΒΑΡΒΑΡΩΝ Τούρκων και τη γελοιοποίηση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ως εγκληματιών κοινής φύσεως.
Αποστρεφόμαστε πλήρως τα καθάρματα αυτής της "λογικής" και τους προτείνουμε,αν θέλουν τόσο να κάνουν...αναθεώρηση της Ιστορίας,να πάνε μια βολτίτσα κατά Τουρκία μεριά (όπου διδάσκονται πως τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό ελληνική κατοχή) ή στα Σκόπια (όπου παρουσιάζουν τον Μέγα Αλέξανδρο δικό τους).

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΔΕΧΘΟΥΝ,ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΑΣ!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς πέρισυ έμαθα πως αυτά δεν είναι απλά ένα θέμα ντοκυμαντέρ οπότε και ποιός δίνει σημασία(θα μπορούσε κάποιος να πεί), αυτά που είδαμε και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε είναι η ύλη που διδάσκονται οι φοιτητές του ανοιχτού Πανεπηστιμίου( δεν θυμάμαι την σχολή νομίζω ιστορία Μεσογείου ή Αιγαίου)και μάλιστα για να περάσεις το μάθημα πρέπει να γράψεις εργασία απο ξένες πηγές (οι καθηγητές προτείνουν μόνο ξένους συγγραφείς-ως πιο έγκειρους-αποκλείοντας όποια ελληνική φωνή υποθέτω ως γραφική). ΄Οποιος ξέρει λεπτομέρειες γαι την σχολή αυτή καλά θα ήταν να γράψει για αυτήν και να κάνουμε κάτι, γιατί ένα ντοκυμαντέρ είναι βλαβερό αυτοί όμως που θα βγούνε απο την σχολή αυτή και θα διδάσκουν τα παιδιά μας στα σχολεία με "στοιχεία" για τον βιασμό της ιστορίας μας, ΚΑΙ θα είναι πιο πολλοί ΚΑΙ το πλήγμα διαρκές και βαθύτερο.