Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πακιστανοί παράνομοι μικροπωλητές απειλούν καταστηματάρχες του Πειραιά ότι θα καταστρέψουν τα μαγαζιά τους!




Δεν πάει άλλο...!
Ξεφεύγει η κατάσταση με τους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές στον Πειραιά οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί με την ανοχή του ελληνικού κράτους.
Μετά την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους λόγω του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου αλλά και της οικονομικής κρίσης που βιώνουν, οι Ελληνες έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απειλές των λαθρομεταναστών που κάνουν χρυσές δουλειές έξω από....
τα καταστήματά τους πουλώντας παράνομα εμπορεύματα.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ομάδα Πακιστανών εκτόξευσε απειλές κατά Ελλήνων καταστηματαρχών στην οδό Ναυαρίνου, με αφορμή τη σύλληψη ομοεθνή τους για παραεμπόριο. Μετά από καταγγελίες των εμπόρων επί της οδού Ναυαρίνου για την παρουσία παράνομων μικροπωλητών πέριξ του Ηλεκτρικού Σταθμού του Πειραιά, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Πακιστανό ο οποίος πωλούσε cd - μαϊμού.
Λίγη ώρα μετά, εξαγριωμένοι συμπατριώτες τους κινήθηκαν απειλητικά κατά των καταστηματαρχών της περιοχής εκβιάζοντάς τους ότι αν δεν δώσουν ο καθένας τους το ποσό των 200 ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 11.000 ευρώ ώστε να αποφυλακιστεί ο ομοεθνής τους, τότε θα προκαλέσουν ζημιές στα καταστήματά τους.
Ωστόσο, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Πειραιά κκ. Μανώλης Τσακαλάκος και Τάσος Τσορούλιας δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Την επόμενη κιόλας μέρα με επιστολή τους (την οποία δημοσιεύει η Εν Πειραιεί) προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που κοινοποιήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, ζήτησαν την προστασία της Αστυνομίας σε μόνιμη βάση, διότι όπως προειδοποιούν, «αν τα λόγια των θρασύτατων Πακιστανών υλοποιηθούν, θα θρηνήσουμε θύματα».
Μάστιγα για το νόμιμο εμπόριοΤο παραεμπόριο μαστίζει όλη την Ελλάδα. Παράνομοι μετανάστες, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, πουλάνε στα κεντρικά σημεία του Πειραιά προϊόντα – μαϊμούδες και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Τσάντες, γυαλιά ηλίου και οράσεως, μπιζού, ρούχα, ρολόγια, cd, dvd και ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Καταλαμβάνουν τα πιο εμπορικά και πολυσύχναστα σημεία με ένα σεντόνι ή μια χαρτόκουτα όπου αποθέτουν τα εμπορεύματά τους. Δεν πληρώνουν τίποτα, σε αντίθεσή με τους καταστηματάρχες που καταβάλλουν υπέρογκα ενοίκια, που πληρώνουν υπαλλήλους, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμούς στους Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας, ΦΠΑ, περαιώσεις και σηκώνουν στις πλάτες τους κι άλλα δυσβάσταχτα, για την εποχή, οικονομικά βάρη.
Δικαστικοί λειτουργοί και αστυνομικοί είναι εκτεθειμένοι απέναντι στους Ελληνες εμπόρους καθώς με τις αποφάσεις τους οι μεν και με την αδράνειά τους οι δε, ευθύνονται για τη γιγάντωση του παραεμπορίου, ο τζίρος του οποίου υπολογίζεται ότι φτάνει στη χώρα μας τα 10 δισ. ευρώ, ποσό που «αναχωρεί» κάθε χρόνο για Κίνα, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και σε χώρες της Αφρικής.
Την ίδια ώρα δημοτικοί αστυνομικοί με τη χλιαρή υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ. κινδυνεύουν από το πλήθος των παράνομων μικροπωλητών καθημερινά. Αλλωστε δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου δημοτικοί αστυνομικοί έχουν πέσει θύματα επίθεσης από αλλοδαπούς μικροπωλητές. Σε κάποιες όμως, περιπτώσεις στήνεται σχεδόν ένα παιχνίδι όπου οι μεν κάνουν ότι τους διώχνουν και οι δε κάνουν ότι φεύγουν. Αποτέλεσμα; Ελάχιστες κατασχέσεις, ακόμα πιο ελάχιστες συλλήψεις και κανένας φορολογικός έλεγχος παρότι δεν υπάρχουν παραστατικά και δεν κόβονται αποδείξεις. Παράλληλα, τα «Ενοικιάζεται» πληθαίνουν στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα, και το ελληνικό εμπόριο βουλιάζει!
Από "ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ"

Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2010/12/blog-post_3423.html#ixzz16y87r11b