Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Συνεκμετάλλευση Γιοκ. Got it, assholes?


Γράφει ο Βράχος
Xαιρετώ την παρέα.
Επειδή, πολλά λέγονται και γράφονται για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και άλλων «πολύτιμων» αγαθών στο Αιγαίο (που δεν ανήκει στα ψάρια του,ηλίθιοι) και σε όλη την  Ελλάδα (που ανήκει στα παιδιά μας, χοντροηλίθιοι), έχω να κάνω μία πρόταση, και αν θέλετε, πάρτε θέση.
Απευθύνομαι σε όλους του διαχειριστές ιστοχώρων, που ....
είναι, κατά τα δικά τους λεγόμενα «ανεξάρτητοι» και «πατριώτες» και σε εκείνους που διαβάζουν τις αναρτήσεις των ιστοχώρων και πιστεύουν ότι είναι επίσης, ανεξάρτητοι και πατριώτες.
Για την οικονομία της συζήτησης, καλό είναι, αρχικά, να αποδεχθούμε μερικά βασικά πράγματα. Να υποθέσουμε λοιπόν, ότι ΚΑΤΙ υπάρχει στην Ελληνική Επικράτεια και αυτό το ή τα «κάτι», μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να βοηθήσει τον Τόπο, να αναπτυχθεί και να ευημερήσει.
Πρόταση: Σύνθημα Πανελλήνιο:
Συνεκμετάλλευση Γιοκ. Got itassholes?
Για να το καταλάβουν , Έλληνες, Μογγολοειδή και πάτρωνες. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε, λέξη, λέξεις, εκφράσεις, αλλά καλό θα είναι το μήνυμα να  είναι σαφές…Σαφέστατο και ακριβέστατο.
Δεν έχω πολλές γνώσεις περί γραφικών, και για αυτό δεν θα προτείνω εικόνες.
Θα προτιμήσω να αφήσω την φαντασία, όσων ανταποκριθούν, ελεύθερη.
Δεν θα απευθυνθώ σε κόμματα, κομματικούς, παλαιοκομματικούς,νεοκομματικούς και άλλα παπάρια μάντολες, αλλά καλό θα ήταν, αν γίνεται ,να «προκληθούν» αντιδράσεις και σε αυτό το γελοίο και υποδουλωμένο «κομμάτι» της Πατρίδας. Για να μάθουν οι αδαείς και να γελάσουν οι υπόλοιποι…
Bloggers, σχολιαστές και αναγνώστες, το «παιχνίδι» είναι δικό μας.
Είναι καλή ευκαιρία να αντιδράσουμε σε κάτι, πριν μας το επιβάλλουν. Είναι καλή, νομίζω, αφορμή, για να ασχοληθούν όλοι, γιατί αφορά και την τσέπη μας. Η «τσέπη» πονάει…
Και συνεχίζω. Αν λοιπόν παραδεχθούμε ότι ΚΑΤΙ υπάρχει και αφού αποφασίσουμε να το εκμεταλλευθούμε μόνοι, να βάλουμε και μερικούς κανόνες. Απλά πράγματα. Το κράτος, δηλαδή εμείς, έχει ορισμένες βασικές παραμέτρους λειτουργίας, που δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Άμυνα-Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία, Μεταφορές, Ενέργεια, Δικαιοσύνη. Αν έχετε να προσθέσετε κάτι, ελεύθερα.
Ότι «κερδίσουμε», σε ποσοστά, στις βασικές λειτουργίες. Πχ. Άμυνα 20%, Παιδεία 40%, Υγεία 10%, Μεταφορές 10%, Ενέργεια 10%, Δικαιοσύνη 10%.  Τα ποσοστά είναι ενδεικτικά. Μπορούν να μετατραπούν ανάλογα με τις προτεραιότητες που έχει ο κάθε ένας στο μυαλό του. Απλή βάση συζήτησης.
Μερικές παράμετροι λειτουργίας της πρότασης. Αποκλείονται τα κόμματα και τα αποκόμματα.Αποκλείονται Βουλευτές Ανεξάρτητοι (ανέκδοτο). Αποκλείονται Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.Αποκλείονται ΑΡΔ(Αρχί**ια Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι).
Προτάσεις μόνο από ελεύθερους για ελεύθερους.Κάθε πρόταση δεκτή.
Καλή κουβέντα.