Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Προσπάθεια νέων Ν. Αφρικής για ανέγερση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και ΣΧΟΛΕΙΟΥ στην... Μποτσουάνα.


Να σας θυμήσουμε τι θέλουν μερικοί να ανεγείρουν στην... Ελλάδα;;; Αφήστε το καλύτερα. ΕΔΩ στο ypotheto.blogspot.com, ΜΟΝΟ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!! Σας το είπαμε όταν "αλλάξαμε", υπάρχουν και τέτοιες, αλλά δε τις μαθαίνουμε...

Εκπρόσωποι της ελληνικής νεολαίας από διάφορες πόλεις της Νότιας Αφρικής παραβρέθηκαν στην .....ετήσια χοροεσπερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Μποτσουάνας, που διοργανώθηκε και φέτος, με σκοπό την συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού για την αγορά οικοπέδου και την ανέγερση ελληνικού σχολείου και εκκλησίας. 
Το ευχάριστο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΕ Αφρικής-
Εγγύς/Μέσης ανατολής, είναι ότι το ΔΣ της Κοινότητας βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου. Επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός της Νοτίου Αφρικής, Γιώργος Μαζαράκης.
Κατά την παραμονή τους στη Μποτσουάνα οι νέοι της Ν. Αφρικής συναντήθηκαν με συνομηλίκους τους και αντάλλαξαν απόψεις σε διάφορα θέματα, ενώ ενημέρωσαν για την εκστρατεία της Νεολαίας του ΣΑΕ, «UNITE THE MARBLES».
Εντωμεταξύ, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ.Θεόδωρος Β’, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρή προσπάθεια της Ελληνικής Κοινότητας Μποτσουάνας, προχώρησε στην ίδρυση Επισκοπής στην Μποτσουάνα, ορίζοντας τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ.Γεννάδιο, στην θέση αυτή.


http://ypotheto.blogspot.com/2010/12/blog-post_7840.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα χωριό που εξαφανίστηκε...ένα ιερό που έμεινε... μία φωνή η δική μας... σε μία εποχή άσχημη.
Ένα λεπτό του χρόνου σας... ή ένα ευρώ που περισσεύει...

http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/ Επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας και αν θέλετε βοηθείστε για την ανέγερση της ιστορικής εκκλησίας όλων μας, της εκκλησίας των Ταξιαρχών, της Μονής Κερνίτσης ή απλά διαδώστε το μύνημά μας και προβάλλετε το ιστολόγιό μας.
Ένα λεπτό από το χρόνο σας.
Ευχαριστούμε και συγνώμη για την ενόχληση.