Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

«Σλαβομακεδόνες» Βουλγαρίας: Η κυβέρνηση των Σκοπίων βοηθά το κόμμα Ουράνιο Τόξο στην Ελλάδα


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την 30η επέτειο της λειτουργίας της «σλαβομακεδονικής» εφημερίδας ‘Ναρόντνα Βόλια’ στο βουλγαρικό Πιρίν, ο εκδότης της εφημερίδας Γιαν Πιρίνσκι δήλωσε ότι «Οι άνθρωποι στη βουλγαρική κοινωνία, το βουλγαρικό κράτος και οι βουλγαρικές αρχές θα πρέπει να καταλάβουν ότι αγαπάμε τη συνύπαρξη και τον αμοιβαίο σεβασμό».
Σύμφωνα δε με σκοπιανό δημοσίευμα οι «σλαβομακεδόνες» στη Βουλγαρία, και πιο ειδικά στην περιοχή του Πιρίν, ζουν κάτω από τρομερή πίεση των.....
αρχών, καθώς βιώνουν τις τεράστιες προπαγανδιστικές εκστρατείες τους. Φοβούνται πάλι κατά το σκοπιανό δημοσίευμα  να δηλώσουν ότι είναι «σλαβομακεδόνες», αν και έχουν διαμαρτυρηθεί, δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια από την κυβέρνηση των Σκοπίων.
Αντιθέτως όπως αναφέρει ο Στόϊκο Γκεοργκίεφ μέλος του ΟΜΟ Ίλιντεν Πιρίν «Δεν έχουμε καμία συνεργασία με την κυβέρνηση των Σκοπίων, δεν έχουμε καμία βοήθεια εμείς εδώ, κι όμως ξέρουμε ότι (η κυβέρνηση των Σκοπίων) βοηθά πάρα πολύ τους αδελφούς μας στην Ελλάδα που έχουν το (κόμμα) ‘Ουράνιο Τόξο’».
Αν οι καταγγελίες του Στόϊκο Γκεοργκίεφ αληθεύουν, προκύπτει σημαντικό θέμα για τις σχέσεις των δύο χωρών, διότι φαίνεται ότι πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από γειτονική χώρα της οποίας η εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζεται ως αναθεωρητική σε σχέση με την Ελλάδα. Ίσως έτσι να εξηγούνται και η πρόσφατη επέκταση των δραστηριοτήτων του Ουράνιου Τόξου και σε άλλες πόλεις της Αν. Μακεδονίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr